Beste Koop
Tristar SZ-2174

Tristar SZ-2174

€53,99

Best deal at: fonq.nlfonq.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Tristar SZ-2174 Stofzuiger - €53,99
Last Amazon price update was: 8 juni 2024 17:41
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

De Tristar SZ-2174 is een budget vriendelijke zakzloze stofzuiger. Je kunt hem alleen niet aankopen voor een klein prijsje maar is ook klein van formaat. Laat ons eens bekijken of deze compacte stofzuiger grote prestaties kan leveren.

Zuigkracht

Uit onze test presteerde de SZ-2174 prima qua zuigkracht, misschien zelfs te goed! Door zijn hoog vermogen van 1000 Watt ( gemiddelde ligt op 688 Watt) krijg je toch veel “bang” voor het geld dat je voor deze stofzuiger neerlegt. De SZ-2174 presteert prima op harde vloeren, wat minder op tapijt omdat hij toch vaak zichzelf vastzuigt.

Kwaliteit

De Tristar SZ-2174 oogt een beetje goedkoop. Hij is natuurlijk ook goedkoop, maar het is overduidelijk dat er geen hoge kwaliteitsproducten gebruikt zijn bij het fabriceren van dit model. Vooral de slang en buis, die gemaakt zijn uit een lage kwaliteit kunststof is hier het probleem. Vaak hebben de zuigmond, slang en buis het hardst te verduren tijdens de levensduur van een stofzuiger. Tijdens het testen bleek dat deze combinatie van onderdelen kwetsbaar waren. Het was ook vereist dat de zuigmond en andere hulpstukken stevig in elkaar gedrukt werden om loskomen te vermijden. De stofzuiger wordt enkel geleverd met een zuigmond en eventuele exta accessoires kan je los verkrijgen voor een meerprijs. Tijdens het opzuigen van hondenharen bleek al snel dat deze verzameld werden in de zuigmond en buis en niet in de opvangbak terecht kwamen. De Tristar is daardoor niet aan te raden voor mensen met huisdieren.

Gebruiksgemak

Met zijn 3.6 kg is hij eenvoudig op de trap te nemen. Dit model is erg compact en is dus uiterst geschikt om in kleine ruimte te bewaren. Met een kort snoer van 4 m is hij immers niet geschikt voor grotere ruimtes. Je zult al snel geïrriteerd raken omdat je veelvuldig van stekker moet wisselen. Een ander nadeel is dat dit model niet over een automatisch oprolsysteem voor het snoer beschikt. Je moet dus manueel het snoer oprollen. De wendbaarheid is goed maar door het lage gewicht kan het wel eens gebeuren dat de stofzuiger bij het verplaatsen op zijn kop terecht komt. Het vergt dus enige voorzichtigheid.

Kwaliteit versus budget

Als je de test resultaten leest kan men zich afvragen of het een goed idee is om een stofzuiger van deze prijsklasse aan te kopen. Wel, dit is een persoonlijke afweging. Je moet het doel en het beschikbare budget van dit model voor ogen houden. De Tristar SZ-2174 zal prima voldoen als je huis bestaat uit kleine ruimtes met voornamelijk harde vloeren. Vaak kopen mensen een model als de Tristar als extra stofzuiger op de tweede verdieping van hun huis. Ze moeten dan geen stofzuiger de trap optillen en kunnen een compacte stofzuiger gemakkelijk opbergen in een kast. Als je gebonden bent aan een strikt budget heb je natuurlijk weinig keuze. Het marktsegment van budgetvriendelijke modellen is groot en diverse maar daarin is de Tristar SZ-2174 een sterke uitblinker.

7.4 Total Score
Testrapport

Zuigkracht tapijt
6.5
Zuigkracht harde vloer
8.4
Gebruiksvriendelijkheid
8.2
Onderhoud
6.5
Voordelen
  • Geschikt voor harde vloeren.
  • Goedkoop.
Nadelen
  • Minder geschikt voor tapijt.
  • Kwaliteit bouw is laag.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

tien + vijf =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken