Top 5
steelstofzuigers 2021
van stofzuigers.net
beste-steelstofzuiger
Best Geteste Bosch Unlimited BBS1U224

Bosch Unlimited BBS1U224

Het Duitse merk Bosch staat als sinds zijn oprichting in 1886 bekend als fabrikant van technologische producten. In de fabrieken van Bosch worden vandaag de dag onder andere auto-onderdelen, gereedschap en huishoudelijke apparaten geproduceerd. ...

User rating:
9.4
2 Dyson V11 Absolute

Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute is de krachtigste stofzuiger van Dyson ooit! Dyson is een wereldwijd bekende Britse fabrikant van huishoudelijke apparatuur zoals föhns, ventilatoren en ook stofzuigers. De Dyson V11 Absolute wordt geleverd met twee ...

User rating:
9.2
3 Dyson V10 Motorhead

Dyson V10 Motorhead

De Dyson V10 Motorhead van het Britse merk Dyson werd in 2018 geïntroduceerd op de markt. Dyson staat bekend om de hoge kwaliteit van hun producten, zoals luchtreinigers, ventilatoren en haarstyling producten. De Dyson V10 Motorhead is geschikt voor ...

User rating:
8.9
Meest Verkochte 4 Xiaomi Roidmi F8 Storm

Xiaomi Roidmi F8 Storm

Xiaomi Inc. is een bedrijf dat in 2010 werd opgericht in China en is op dit moment de op vier na grootste smartphonefabrikant ter wereld. Naast mobiele telefoons produceert het merk ook tablets, drones, powerbanks en huishoudelijke apparaten. Op de ...

User rating:
7.7
5 Hyundai Cyclone 600W

Hyundai Cyclone 600W

Hyundai Motor Company staat tegenwoordig het meest bekend van de auto’s die het Zuid-Koreaanse merk produceert. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor dat gevestigd is in Seoul. Hyundai werd opgericht in 1967 en heeft sindsdien fabrieken die miljoenen ...

User rating:
7.5

Beste steelstofzuiger

Testrapport 2021

Uit ons marktonderzoek van 2018,2019 en 2020 bleek al dat steelstofzuigers steeds populairder worden in Nederland. In 2021 is hier weinig in veranderd en is het aantal gezinnen die overgestapt is van traditioneel stofzuiger naar een steelstofzuiger met wel 14% gegroeid! Steeds meer gezinnen maken deze overstap omdat een steelstofzuiger net zo goed het werkt doet van een normale stofzuiger, alleen dan zonder het extra werk met bedrading. Ook zijn de afgelopen jaren de steelstofzuiger enorm krachtiger geworden qua zuigvermogen, waardoor ze zelfs kunnen beginnen te concurreren met hun traditionele tegenpolen.

Ieder jaar onderzoeken wij van Stofzuigers.net alle populaire steelstofzuigers en beoordelen wij ze op hun prestatie. De resultaten van dit onderzoek vind je in dit testrapport en ook onze aanraders.

Hoe hebben wij de steelstofzuigers getest?

Ons onderzoek naar de beste geteste steelstofzuiger bestond uit drie onderdelen. Iedere onderdeel is gericht naar een of een set aspecten die inzicht geven in de prestatie of comfort van een steelstofzuiger. Sommige van deze onderdelen zijn door ons zelf uitgevoerd in ons magazijn, terwijl andere delen zijn uitgevoerd door onze testpanel. De drie onderdelen zijn als volgt: Zuigprestatie, Gebruiksgemak en Batterij. De steelstofzuigers zijn voor ieder onderdeel individueel gescoord, de gemiddelde van deze score is uiteindelijk geleidt tot de conclusie wat de beste steelstofzuigers zijn.

Zuigprestatie

De belangrijkste onderdeel is natuurlijk de zuigprestatie. In dit onderdeel hebben wij gekeken naar hoe goed iedere steelstofzuiger daadwerkelijk zuigt. We hebben de prestatie van iedere steelstofzuiger op meerdere manieren gemeten om een beter totaalbeeld te krijgen van de zuigprestatie.

Ten eerste is de luchtwatt bepaald voor iedere steelstofzuiger. Luchtwatt is het percentage van de totale vermogen dat daadwerkelijk wordt ingezet in de zuigkracht. Hier hebben wij de steelstofzuiger afgesloten met een plastic zak gevuld met lucht. We hebben vervolgens gemeten hoelang het duurt voor de zak leegt is. Dit is vervolgens geconverteerd naar luchtwatt. Dyson steelstofzuigers zijn niet op deze manier gemeten maar daar is er een vacuümmeter direct verbonden met de motor. Dyson steelstofzuigers werken namelijk net wat anders.

beste steelstofzuiger hoe wij hebben getest
De steelstofzuigers zijn ook getest op hun zuigkracht op verschillende ondergronden. Wij hebben voor iedere ondergrond (harde vloer, tapijt en parket) bedekt met 500g zand. Vervolgens hebben wij de steelstofzuigers ingezet en over de oppervlakte heen laten gaan. Hierna hebben wij de hoeveelheid zand in het reservoir gemeten om een beeld te krijgen hoe goed de steelstofzuiger zijn werk heeft gedaan.

Gebruiksgemak


In dit onderdeel is er door ons gekeken naar gebruiksvriendelijkheid van iedere steelstofzuiger. Hierbij kun je denken aan wat kenmerkende eigenschappen zoals gewicht, maar ook veiligheidsaspecten zoals luchtfiltering. Er is natuurlijk ook gekeken naar hoe fijn het apparaat voelt en hoe het zijn werk daadwerkelijk doet. De metingen van aspecten zoals geluidsoverlast, gewicht en luchtfiltering is bij ons op het magazijn uitgevoerd. Terwijl de wat subjectiever onderdelen zijn uitgevoerd bij onze testpanel thuis.

Het panel, bestaand uit 30 leden, heeft iedere steelstofzuiger gedurende één maand thuis of op kantoor gebruikt en daarna een score gegeven op basis van hun ervaring.

Batterij

In dit onderdeel hebben wij alle aspecten gerelateerd aan de batterij gemeten en beoordeeld. Zo hebben wij bijvoorbeeld gemeten hoelang een steelstofzuiger aanblijft op volle batterij op gemiddelde kracht. Daarnaast hebben wij ook gekeken naar de duurzaamheid van een steelstofzuiger. Zo is een Lithium batterij in vrijwel alle opzichten beter alternatieven, omdat hij per definitie langer meegaat. Hierdoor is een vervangende batterij niet snel nodig! Naast eigenschappen direct relevant aan de batterij hebben we ook gekeken naar duidelijkheid omtrent het energieniveau die beschikbaar is. Hoelang het duurt voor de steelstofzuiger volledig is opgeladen is ook een factor in deze score.

Naar menu ↑

Hoe hebben wij de beste steelstofzuiger gevonden?

Luchtwatt

krachtige steelstofzuiger test
Luchtwatt is een eigenschap dat je duidelijk verteld hoe sterk de zuigkracht is van een steelstofzuiger. Een steelstofzuiger met een hogere luchtwatt is per definitie “krachtiger” dan een met een lagere waarde. Een hoger luchtwatt betekent ook dat er meer penetratievermogen is en dat de steelstofzuiger veel dieper kan reinigen.

Een van de grootste missconcepties omtrent stofzuigers algemeen is dat vermogen (dus niet luchtwatt) evenredig is met de zuigkracht. Dit is uit ons onderzoek duidelijk niet het geval. Een hoog vermogen betekent namelijk niet automatisch een hoger rendement(een conversie van elektrisch energie naar zuigkracht). Het kan gemakkelijk zo zijn dat veel energie verloren gaat aan aspecten die niet gewenst zijn. Zoals hitte of geluid.

Een goede steelstofzuiger is een met een hoog luchtwatt, helemaal als je een huis hebt met voornamelijk tapijt. Daarnaast is het ook belangrijk dat de luchtwatt instelbaar is en dat de steelstofzuiger meer dan een stand heeft waar hij zijn werk doet. Een hoog zuigvermogen is niet altijd gewenst in iedere situatie. Een steelstofzuiger die gemakkelijk aanpast aan de situatie is altijd fijn voor de klus, maar ook voor de gebruiker.

Gewicht & Omvang

Een steelstofzuiger kopen doe je omdat het veel gemakkelijk is dan een traditioneel stofzuiger. Een steelstofzuiger is gemakkelijk om twee redenen. Ten eerste is die *vrijwel altijd* draadloos, waardoor je niet gebonden bent aan een actieradius. Daarnaast is een steelstofzuiger een stuk gemakkelijker in de omgang, want hij is een ruim stuk lichter en neemt veel minder ruimte in beslag. Hierom is het belangrijk om duidelijk te wegen hoe zwaar de steelstofzuigers zijn om een beter beeld te krijgen wie zijn werk goed doet.

Een steelstofzuiger die ongelofelijk krachtig is maar wel daartegenover meer weegt is niet een sterk product om aan te raden aan een consument. In dat geval is het veel verstandiger om een traditioneel stofzuiger te kiezen.

Gebruikstijd & Oplaadtijd

In tegenstelling tot een kruimeldief wordt een steelstofzuiger wel gebruikt als hoofdstofzuiger om het huis mee schoon te maken. Hierdoor is het heel erg belangrijk dat jij als consument in een lading je huis ook kunt schoonmaken. Het is namelijk niets erger dan dat je steelstofzuiger halverwege een klus of kamer het opgeeft en je opeens een aantal uur moet wachten om verder te gaan. Daarnaast is een redelijke oplaadtijd altijd een sterke bonus. Hoewel het niet zo belangrijk is als een lange gebruikstijd, omdat men niet meerdere keer in een dag zit stof te zuigen.

Wat wel kenmerkend is dat een steelstofzuiger met een langer gebruikstijd en korte oplaadtijd vrijwel altijd een Lithium ion batterij heeft ten opzichte van NiMH of NiCd. Het nadeel van Lithium batterijen zijn wel dat ze veel duurder zijn dan hun tegenhangers.

Geluid

steelstofzuiger getest geluidsniveau
Aangeduid met dB of dB(A). Geluidoverlast is misschien niet een belangrijk kenmerk voor de meeste consumenten. Toch is het een eigenschap dat voor sommige als heel belangrijk wordt gezien. Helemaal een huishouden met een kind of huisdier zal er goed aan doen om een steelstofzuiger te kiezen die stiller is in zijn werking. Waardoor de overlast veel minder is voor de omgeving. Daarnaast is een luide steelstofzuiger vaak ook een indicatie voor het rendement en ontwerp. In ons ervaring is een luider steelstofzuiger ook een die minder efficiënt zijn werk doet, en dus minder goed presteert qua zuigvermogen.

Energielabel

In onze meting hebben wij geen gebruik gemaakt van de Europese Energielabel waar bij allen bekend mee zijn. Deze is in begin 2019 ongeldig verklaard, en mag hierdoor niet gebruikt worden. Deze uitspraak is gemaakt door de Hof van Justitie en is onmiddellijk in gang gezet. Het Hof vond dat het huidige manier dat de Energielabel op stand is gezet niet volledig voldoet aan de Europese Energielabel wet. Momenteel is de Europese commissie bezig met het opstellen van een nieuwe label. Het is belangrijk om te melden dat dit alleen voor stofzuiger gerelateerde apparaten geld.

Om deze redenen gebruiken wij momenteel het energielabel niet in onze bepaling, onderzoek en oordeel.
In 2021 is er nog geen duidelijk alternatief gekomen vanuit het Europese commissie voor de huidige energielabels.

Ervaring van eigenaren

Wij hebben een groep van 30 leden van onze testpanel gevraagd om gedurende één maand ieder steelstofzuiger thuis of op kantoor te gebruiken. Vervolgens hebben wij individueel contact met ze gehad en hun ervaringen genoteerd. Op basis van hun ervaring hebben wij grotendeels een beeld gekregen over hoe gebruiksvriendelijk iedere steelstofzuiger was.

Naast de ervaring van onze eigen panel hebben wij ook gekeken naar de ruime aanbod van ervaringen die online te vinden is omtrent het product. Deze reviews hebben we ieder gescand op authenticiteit en verwerkt in onze beoordeling. In de uiteindelijke score krijgen deze reviews altijd een hoog gewicht dan de mening van onze panel. Mede omdat deze gebruikers vaak de steelstofzuigers langer in gebruik hebben.

Deze ervaringen en reviews kun je natuurlijk zelf vinden en lezen op de websites waar de steelstofzuigers te koop staan.

Naar menu ↑

Bosch Unlimited BBS1U224

Bosch Unlimited BBS1U224 is de beste steelstofzuiger uit onze test. De Unlimited scoort enorm veel punten op zuigkracht waarin het met 245 Luchtwatt ver boven andere steelstofzuigers scoort qua vermogen. Voor een draadloze steelstofzuiger is de Unlimited een ongelofelijk krachtig apparaat. Qua zuigkracht scoort het net zo hoog als een wat men van een traditioneel stofzuiger kan verwachten! Daarnaast de steelstofzuiger van Bosch een oplaadtijd en gebruikstijd van 60 min! Naast zijn zuigkracht heeft de Unlimited ook een ruim aanbod van extra opzetkoppen die kunt gebruiken om de klus makkelijker te maken. Een super steelstofzuiger waar je zeker niet ontevreden over zult zijn. Het is ook niet gek dat de Unlimited in 2018 door kieskeurig beloont werd als beste steelstofzuiger!

9.4/10 Read review
94 %
Last Amazon price update was: 2 mei 2024 00:00
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Naar menu ↑

Dyson V11 Absolute/Motorhead/Animal

De V11 Dyson steelstofzuiger is daadwerkelijk een knap stukje design en ontwerp. Het is een steelstofzuiger waar vrij weinig negatief over te zeggen valt. De V11 scoort daarom ook in elke vlak heel erg hoog in onze test, en is in iedere variant altijd een prima keuze als je een goede steelstofzuiger zoekt. De V11 is een duidelijke upgrade van de V10 met zijn duidelijke scherm die alles aangeeft wat je nodig hebt tijdens het stofzuigen. De V11 heeft ook een intelligent aanpasbaar zuigvermogen systeem ingebouwd. Hierdoor herkent de steelstofzuiger de ondergrond en past het de zuigkracht zodanig aan dat de gebruiker niets hoeft te doen. De Dyson krijgt de tweede plaatst omdat het toch een langere oplaadtijd heeft dan de Bosch (wel zelfde gebruiksduur) en natuurlijk de prijs. Toch is het een prima alternatief omdat de V11 toch een slimmere steelstofzuiger is en zeker meer past bij iemand die toch wel houdt van de uitstekende design en extra snufjes die Dyson te bieden heeft.

9.2/10 Read review
92 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson V11 Absolute - €649,00

Naar menu ↑

Dyson V10 Absolute/Motorhead/Animal

De V10 is te beschrijven in het kort te beschrijven als de V11 die net wat minder scoort in alle vlakken. Het verschil is zeker merkbaar als je beiden steelstofzuigers in handen hebt zoals wij tijdens onze test. Maar tijdens je gebruik thuis zal dat niet zo erg opvallen. De V10 is nog steeds een uitstekende steelstofzuiger die prima zijn werk doet met gemak. Hierdoor is het een prima alternatief als je wat geld wilt besparen maar toch wel heel graag een Dyson wil.

8.9/10 Read review
89 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson Cyclone V10 Motorhead - €449,00

Naar menu ↑

Xiaomi Roidmi F8 Storm

Xiaomi is in Nederland nog een aardig onbekende merk, ook voor ons op het magazijn was het even wat anders. Wij waren wel zeker positief verrast door deze steelstofzuiger. Als we puur kijken naar het prijskaartje van de Xiaomi is dit de beste steelstofzuiger als het komt op de verhouding van zuigvermogen/prijs. Het is misschien niet zo krachtig als de top 3, maar het is meer dan ruim krachtig genoeg voor de meeste huishoudens. Daarnaast is de magnetische houder een heel leuke extra en is hij heel gemakkelijk te gebruiken! Prima optie voor mensen op budget!

7.7/10 Read review
77 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: ROIDMI F8 Storm Pro-nieuwe stofzuiger draadloos met app, versie EU, 435W, 110.000 tpm, batterij tot 60 minuten, witte kleur - €185,01
Last Amazon price update was: 18 mei 2024 02:41
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Naar menu ↑

Hyundai HSV100718 Steelstofzuiger

Een alternatief voor consumenten die wel de voordelen van een steelstofzuiger willen maar niet zo erg behoefte hebben aan een die draadloos is. De Hyundai HSV100718 Steelstofzuiger is een steelstofzuiger die bedraad is, prima voor een huis met treden of voor op het kantoor. Qua zuigprestatie is het een prima steelstofzuiger die zijn werk vergelijkbaar met de top 4 kan uitvoeren! Wat deze steelstofzuiger heel bijzonder maakt is hoe licht hij is. Deze steelstofzuiger weegt maar 0.5 kg! Als je dat vergelijkt met het gemiddelde gewicht van 2.8 kg is het duidelijk waarom deze steelstofzuiger zo hoog scoort in gebruiksvriendelijkheid en gemak.

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken