Top 5
stofzuigers met zak
van stofzuigers.net
Best Geteste Rowenta Silence Force 4A+ Full Care RO6495

Rowenta Silence Force 4A+ Full Care RO6495

Deze Rowenta energiezuinige stofzuiger is ideaal voor gebruik zowel op harde als zachte ondervloeren. Het is een alleskunner. Er zit een speciale borstel bij voor dierenharen en hij is erg stil voor een stofzuiger. De RO6495 is mede hierdoor als ...

9
Beste Koop 2 AEG VX7-2-CR-A

AEG VX7-2-CR-A

Voor de liefhebbers van huisdieren onder ons is deze AEG perfect. De vele honden- en kattenharen die overal terechtkomen vereisen een goede zuigkracht en een goede borstel. Deze superzuinige en lichtgewicht stofzuiger is daar speciaal voor ...

8.5
Meest Verkochte 3 De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Deze stofzuiger kwam uit de Consumentenbond test van 2018 als beste getest. Ondanks dit gegeven is de stofzuiger zeker niet energiezuinig in vergelijking met andere stofzuigers. Wat deze stofzuiger wel goed doet is duidelijk in zijn zuigkracht, het ...

8.3
4 Philips Performer Expert FC8723/09

Philips Performer Expert FC8723/09

Een vrij compact en lichte stofzuiger die perfect is voor woningen met alleen een harde vloer. De Philips Performer Expert FC8723/09 kwam uit onze test als een van de beste stofzuigers met zak door zijn ongelooflijke goede prestatie op harde ...

8.2
5 AEG VX6-2-CR-A

AEG VX6-2-CR-A

De AEG VX6-2-CR-A is perfect stofzuiger voor mensen met een of meerdere huisdieren. Het is een goedkoper alternatief op de AEG VX7-2-CR-A maar offert hier vrij weinig voor op qua prestatie. Zuigkracht De AEG VX6-2-CR-A heeft een motor met 800 Watt ...

7.9

Beste stofzuiger met zak

Testrapport 2021

Stofzuigen is niet een klus waar de meeste blij van worden, maar het hoeft niet automatisch ook lastig te zijn. Als je een stofzuiger met zak koopt die niet volledig past bij je wensen, kan dat betekenen dat je ineens veel meer werk voor jezelf hebt gemaakt. Dan volgt natuurlijk meteen de vraag… hoe vind je wel een goede stofzuiger?

Wat je waarschijnlijk al gemerkt hebt, of zal gaan merken, is dat de stofzuiger-markt gevuld is met opties en allerlei jargon. Het is hierdoor heel begrijpelijk dat je als consument door de bomen het bos niet meer ziet. Om deze reden proberen wij vanuit Stofzuigers.net ieder jaar alle populaire stofzuigers met zak te onderzoeken en consumenten te helpen bij hun keuze. In dit testrapport vind je onze resultaten voor stofzuigers met zak. Daarnaast ook onze aanraders!

Rowenta Silence Force 4A+ Full Care RO6495

Er is geen enkele stofzuiger met zak die zo goed presteerde in onze test als de Rowenta Silence Force 4A+ Full Care RO6495. Wat de RO6495 zo bijzonder maakt is dat het een stofzuiger is met een combinatie van zowel kracht en finesse.

Qua zuigkracht scoorde het uitstekend op zowel tapijt als op harde vloeren. Dat allemaal terwijl het ook één van de stilste stofzuigers met zak is! Als je dat combineert met het extra lange snoer en een ongelooflijke ruime optie van accessoires, is zijn plek op nummer één niet zo verrassend. De Rowenta Silence Force 4A+ Full Care RO6495 heeft ook eigenlijk maar twee nadelen dat is ten eerste zijn gewicht, maar belangrijker het is zijn toch wel dure prijskaartje.

90 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Rowenta RO6495 Silence Force 4A Stofzuiger - €214,99

Naar menu ↑

VX7-2-CR-A

Een lichtere optie dan het nummer 1 die nog steeds prima zijn werk doet. De AEG VX7-2-CR-A presteert uitstekend op harde vloeren. Op de meeste tapijten presteert het prima, maar heeft wel moeite met een echt hoogpolig tapijt. Mede hierdoor is staat het op nummer 2.

Toch heeft het nog steeds veel positieve punten wat hem voor sommigen geschikter maakt. Namelijk zoals de naam al impliceert is deze stofzuiger met zak ideaal als je huisdieren hebt door de speciale stofzuigermond. Daarnaast is het een heel erg lichte stofzuiger wat hem perfect maakt voor huizen met een trap.

8.5/10 Read review
85 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG VX7-2-EB-L Stofzuiger - €189,00

Naar menu ↑

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Een “old school” stofzuiger met zak, die de prioriteit legt op kracht en hiervoor gebruikerservaring opoffert. Dat is perfecte beschrijving voor de Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline. Je zult weinig te klagen hebben als je het hebt over de zuigkracht van deze stofzuiger.

De Miele heeft drie problemen die hem qua punten toch neerhalen, maar de grootste hiervan is toch echt de prijs. Een prijs die zo hoog is, alleen puur voor zuigkracht, is niet voor iedereen weggelegd. Helemaal als je dat combineert met het feit dat hij niet heel zuinig is qua energie.

8.3/10 Read review
83 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine Stofzuiger - €218,00

Naar menu ↑

Philips FC8723/09 Performer Expert

De Philips FC8723/09 is een echte krachtpatser op harde vloeren. Hij presteert hierop als beste uit alle stofzuigers met zak die wij hebben getest. Daarnaast is stofzuigen zelf een heel fijne klus door de speciale TriActiveMax-borstel. Hierdoor merkten wij vrijwel geen weerstand tijdens het stofzuigen, maar zagen we totaal geen verlies in zuigkracht, wat toch heel bijzonder was.

Het is een stofzuiger waar goed over is nagedacht en een die heel erg gebruiksvriendelijk is in zijn omgang. De enige twee grote nadelen (en meteen waarom hij op 5 staat) is hoe luid het apparaat is, en dat hij op tapijt niet goed presteert. Heb je dus een huis met voornamelijk tapijt of een mix van tapijt van harde vloer en tapijt? Dan zijn er betere opties beschikbaar.

8.2/10 Read review
82 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips FC8723/09 Performer Expert - €179,99

Naar menu ↑

AEG VX6-2-CR-A

De AEG VX6-2-CR-A is een lichte, maar krachtige stofzuiger die qua prijsklasse ongeveer in het midden zit. Hij doet zijn werk net als zijn variant de AEG VX7-2-CR-A prima en presteert op zowel tapijt als harde vloeren prima. Ook VX6-2-CR-A heeft echter net als zijn grote broer moeite met hoogpolige tapijten maar presteert daarnaast uitstekend.

Voor zijn enorme toch goede prijs-kwaliteitsverhouding offert deze stofzuiger met zak wel wat op als het komt op gebruikerservaring en zuinigheid. Voornamelijk in het vlak van geluid. Het is namelijk een stuk luider dan de gemiddelde stofzuiger.

7.9/10 Read review
79 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG VX6-2-CR-A Animal Edition - Stofzuiger met zak - 125,99

Naar menu ↑

Hoe hebben wij de beste stofzuiger met zak gevonden?

Zuigkracht

Wanneer er wordt gesproken over zuigkracht, dan hebben we het over de snelheid waarin lucht verplaatst wordt door de stofzuiger. In andere woorden, de hoeveelheid lucht die verplaatst wordt per x tijd. Dit vertelt je hoe krachtig de stofzuiger is en hoe goed de stofzuiger vuil in zich neemt.

Zuigkracht is dus het belangrijkste kenmerk van een stofzuiger met zak. Het is het eigenschap die bepaalt hoe effectief de stofzuiger zal schoonmaken en, afhankelijk van de zuigkracht, de hoeveelheid vuil die daadwerkelijk wordt opgezogen. Daarnaast vertelt de zuigkracht je ook wat over het penetratievermogen van een stofzuiger met zak. Een belangrijk kenmerk als je thuis een vloer hebt gemaakt van grotendeels tapijt.

Vermogen

Één van onze bevindingen tijdens ons onderzoek, was dat er geen duidelijke correlatie was tussen vermogen en zuigvermogen of luchtwatt. Een stofzuiger met een hoog vermogen presteert niet automatisch beter dan een stofzuiger met een laag vermogen. Wel was er een duidelijk verschil in prestatie te zien rond +/-20% van het gemiddelde vermogen. Het gemiddelde vermogen van stofzuigers met zak is 700 Watt. Uit onze test was duidelijk merkbaar dat de zuigkracht een correlatie had met het gemiddelde vermogen. In andere woorden, 20% hoger vermogen van 700W (840 W) presteert vaak ook 20% beter in zuigvermogen. Het tegenovergestelde is ook waar. Boven ongeveer 20% was er duidelijk geen correlatie meer zichtbaar. Dus een 2000W presteert niet automatisch beter dan een 700W stofzuiger.

Wat dus al duidelijk uit onze test is gebleken is dat de moderne stofzuigers de afgelopen jaren steeds zuiniger zijn geworden qua gebruik!

Rendement


Wanneer er wordt gesproken over rendement, dan hebben we het over de hoeveelheid van het totaal vermogen dat daadwerkelijk gebruikt word in de gewilde actie. In het geval van stofzuigers met zak hebben we het dus over de hoeveelheid elektrische vermogen dat gebruikt wordt als zuigkracht en niet verloren gaat aan bijvoorbeeld warmte.

In het geval van stofzuigers kan je ook net een beetje specifieker kijken. Je wilt namelijk niet zomaar zuigkracht, waar de zuigkracht zich bevindt is net zo belangrijk. Een goede stofzuigermond en ontwerp helpen hier enorm bij, en dit is de reden waarom het tweede deel van onze test wordt uitgevoerd. We kunnen dan visueel inspecteren hoeveel van de zuigkracht die de stofzuiger genereert ook daadwerkelijk gericht zijn werk doet.

Energielabel

Het Europese energielabel waar wij allen al redelijk bekend mee zijn is begin 2019 ongeldig verklaard. Deze uitspraak gemaakt in het Hof van Justitie is onmiddellijk in gang gezet. Het Hof vond dat de huidige manier waarop het energielabel wordt opgesteld en wordt bepaald voor stofzuigers niet volledig voldoet aan de Europese Energielabelwet. Het huidige energielabel mag hierdoor niet meer gebruikt worden en de Europese commissie werkt momenteel aan een nieuw energielabel. Dit geldt alleen voor stofzuigers en het label is nog steeds geldig voor andere apparatuur.

Om deze redenen gebruiken wij momenteel het energielabel niet in onze bepaling, onderzoek en oordeel.

Gewicht

Een stofzuiger is een apparaat dat je van nature vaak zult moeten bewegen van A naar B. Helemaal als je een groot huis of appartement moet stofzuigen met verdiepingen. Op dat moment is een zware stofzuiger niet heel erg handig.

Ook al heeft een stofzuiger wielen, niemand staat te wachten op een zware stofzuiger die ze steeds van kamer naar kamer moeten trekken. Daarnaast is uit ons panel duidelijk gebleken dat een zwaardere stofzuiger ook een direct verband heeft met hoe lang het stofzuigen zelf duurt. Het is een belangrijk aspect om naar te kijken ongeacht je situatie. Mede omdat het altijd enorm veel invloed heeft op de gebruikservaring van de stofzuiger.

Geluid

geluidsniveau-vergelijken-stofzuiger-met-zak
Aangegeven met dB. Een stofzuiger die veel geluid maakt word niet altijd als negatief ervaren. Hoe belangrijk deze eigenschap is voor de gebruiker ligt namelijk heel erg persoonlijk. De meeste consumenten kiezen voor een stille stofzuiger omdat ze een kind thuis hebben of juist huisdier. In zulke gevallen is geluid een overlast die vaak vermeden of verminderd wil worden. Om deze reden geven wij ook duidelijk in onze top 5 aan wat de stilste opties zijn.

Accessoires

We hebben ook gekeken naar het aantal beschikbare accessoires waar de stofzuiger met zak mee wordt geleverd. Met accessoires wordt het aantal speciale mondstukken voor de stofzuiger mee bedoeld. Een groot assortiment van mondstukken is uit ons onderzoek altijd sterk aan te raden. Stofzuigermondstukken hebben elk een speciale functie en afsluiting. Hierdoor kunnen ze werk op de speciale ondergrond waarvoor ze zijn bedoeld veel beter uitvoeren. Hierdoor ben je als gebruiker niet alleen zuiniger in het gebruik van je zuigkracht en dus energieverbruik, maar wordt het stofzuigen ook veel aangenamer. Een aspect dat heel duidelijk merkbaar was voor ons testpanel.

Ergonomie & Gebruiksvriendelijkheid

We hebben tijdens ons onderzoek goed gekeken naar verschillende kenmerken van een stofzuiger met zak die belangrijk zijn voor de ergonomie van de stofzuiger, maar ook de gebruikerservaring. Één van zulke aspecten is bijvoorbeeld de lengte van de buis. Een goede stofzuiger met zak moet een buis hebben die ruim instelbaar is, zodat die geschikt is voor zowel korte als lange consumenten.

Er is ook gekeken naar aspecten die meer het gebruik van de stofzuiger bevorderen, denk aan bijvoorbeeld een lang snoer. Dit gedeelte van de test is grotendeels bepaald door ons persoonlijke testpanel.

Ervaring van eigenaren

We hebben een groep van 25 leden van ons testpanel gevraagd om het product thuis gedurende één maand uit te proberen. Daarna hebben wij individueel contact met ze gehad en hun ervaring genoteerd.

Daarnaast hebben wij ook gekeken naar de ervaring en reviews van consumenten die het product wat langer hebben gebruikt. Deze ervaringen kun je natuurlijk zelf ook vinden op websites waar het product beschikbaar is (Bol.com, Coolblue ..).

Naar menu ↑

Hoe hebben wij de stofzuigers met zak getest?

Onze stofzuiger met zak test bestaat uit twee onderdelen. Een test gericht op de prestatie van de stofzuigers en de ander gericht op zijn gebruiksvriendelijkheid.

Prestatie


In dit onderdeel keken we naar hoe goed de stofzuiger zijn werk doet en hoe krachtig hij is.

Om hierbij een duidelijke objectieve meting te maken van de zuigkracht van stofzuigers met zak, hebben wij de prestatie van de stofzuigers in twee delen onderzocht:

Bij het eerste deel van ons onderzoek hebben wij de stofzuigers met zak getest op hun zuigvermogen, door de stofzuigermonden af te sluiten met plastic zak met een inhoud van 20 liter lucht. De stofzuigers zijn vervolgen aangezet en we hebben gemeten hoelang het duurde totdat de zak leeg is en geen lucht meer bevat.

Bij het tweede deel hebben we de stofzuigers met zak gebruikt om twee stukjes vloer schoon te maken. Iedere stofzuiger mocht maar een enkele keer over een oppervlakte gaan voordat de vloer werd geïnspecteerd. De vloer bestond uit twee soorten, laminaat en tapijt.

Een aspect wat ons duidelijk opviel tijdens onze test voor stofzuigers met zak, is dat de meeste stofzuigers niet heel goed presteren op tapijt. Stofzuigers scoren hier altijd gemiddeld lager voor dan voor op harde vloeren. Over het algemeen zijn de verschillen tussen scores echter niet immens groot. Wat hiermee word bedoeld is dat als een stofzuiger heel goed scoort op zuigvermogen op harde vloer, hij niet automatisch zeer slecht scoort op tapijt. Het verschil tussen de twee is over het algemeen dus niet al te veel. Gepolariseerde resultaten qua prestatie kwamen vrijwel niet voor.

Gebruiksvriendelijkheid

Ons testpanel heeft iedere stofzuiger met zak één maand uitgetest in hun eigen woning. Na afloop van deze test hebben we de leden vragen gesteld over het gebruik en ervaring met het apparaat. Daarnaast hebben wij ook ons testpanel gevraagd of ze de stofzuiger met zak zouden aanraden aan hun vrienden of familie.

De vragen waren gericht op onderhoud, ergonomie en gebruikersgemak.

Naar menu ↑

Waarom een stofzuiger met zak?

Als je op zoek bent naar een traditionele stofzuiger, dan gaat het eigenlijk altijd gepaard met de vraag of je voor een stofzuiger met zak of voor een stofzuiger zonder zak moet gaan. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen en in deze sectie zullen we kort bespreken waarom je een stofzuiger met zak moet kiezen.

Stofzuigers met en zonder zak hebben beiden vaak HEPA 13-filters die helpen als je allergisch bent. Echter fungeert de stofzuigerzak dubbel als een extra filter die zeker enorme invloed heeft als je allergisch bent. Als je huisdieren hebt, werkt de stofzuigerzak ook als geurfilter. Daarnaast heb je met een stofzuiger die een zak heeft een veel hygiënischere methode om de stofbak leeg te maken, en komt er tijdens het omwisselen vrijwel geen viezigheid of stof bij vrij. De opvangcapaciteit van een stofzuiger met zak is daarnaast ook een stuk groter. Je moet gemiddeld om de 3 maanden de stofzuigerzak omwisselen. Dat brengt wel als enige grote nadeel dat je wat duurder uit bent met een sledestofzuiger met zak.

Over het algemeen zijn stofzuigers met zak ook veel stiller omdat het vuil niet binnen de stofzuiger in een cycloon wordt gedraaid.

Toch liever een stofzuiger zonder zak? Klik dan hier voor ons testrapport voor zakloze stofzuigers.

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken