Rowenta Compact Power Cyclonic Animal Care RO3786

€99,80

Best deal at: vtwonen.nlvtwonen.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Rowenta RO3786 Compact Power Cyclonic Animal Care 3A Stofzuiger - €99,80

Het Duitse elektronicaconcern Rowenta is in 1844 opgericht door de Duitser Robert Weintraud en bracht in 1919 haar eerste product op de markt. Rowenta is sindsdien gefocust op het innoveren van haar producten en de technologie die deze producten exceptioneel maakt. In de jaren ’70 begon Rowenta met de productie van haar eerste stofzuigers, vloerpoetsers en stoommachines. Daarnaast produceert Rowenta vandaag de dag ook andere huishoudelijke apparaten zoals tandenborstels, haardrogers en luchtzuiverende apparaten.

Specificaties via Rowenta.nl:

 • Volume van het stofreservoir: 1,5 L
 • Gewicht: 6,9 kg
 • Maximale zuigkracht: 158 Watt

Ter vergelijking van de zuigkracht, de gemiddeld gemeten zuigkracht over alle stofzuigers die in onze tests gebruikt zijn was 143 Watt. De Rowenta Compact Power Cyclonic Animal Care RO3786 beschikt over meer zuigkracht dan de gemiddelde stofzuiger uit onze test.

Onze ervaring:

 • Zuigprestatie gemiddeld: 84/100
 • Gebruiksgemak: 70/100
 • Levensduur batterij: n.v.t.

Scores via verschillende andere platforms:

 • Bol.com: 4,2/5 uit 77 reviews
 • Coolblue.nl: 4,2/5 uit 155 reviews

Zoals de naam van dit Rowenta model wel doet vermoeden, is deze stofzuiger vooral geschikt voor huishoudens met huisdieren. Om te beginnen scoort de Rowenta Compact Power Cyclonic Animal Care RO3786 in de A-klasse bij gebruik op harde vloeren. Op tapijt en vloerkleden is de zuigkracht wat minder krachtig, daar scoort de stofzuiger in de C-klasse. Daarnaast komt de Rowenta Compact Power Cyclonic Animal Care RO3786 met een grote verscheidenheid aan accessoires. De standaard zuigmond kan gebruikt worden voor harde vloeren en laagpolig tapijt en vloerkleden. Op hoogpolige vloerkleden kan deze zuigmond ook gebruikt worden maar hier is de zuigkracht wel een stuk minder hoog. De parketborstel die meegeleverd wordt is speciaal ontworpen om uw kwetsbare vloeren als marmer en zacht hout te beschermen. Verder wordt de stofzuiger geleverd met de kierenzuigmond en de meubelborstel om lastig bereikbare plekken en ook uw meubels optimaal te kunnen reinigen. De speciale mini-turboborstel maakt de stofzuiger speciaal, deze borstel haalt de kleinste en meest hardnekkige katten- of hondenharen van uw kussens, meubels en tapijten. De Rowenta RO3786 beschikt over 750 Watt aan vermogen maar door zijn extreem energiezuinige design verbruikt de stofzuiger 50% minder energie dan een stofzuiger met 2000 Watt, meer dan het dubbele, aan vermogen dan de Rowenta RO3786. Met de krachtregelaar kan de zuigkracht aangepast worden op de ondergrond om zo energieverbruik maar ook het geluid van de stofzuiger te minimaliseren.

Het HEPA filter scheidt de kleinste stofdeeltjes van de lucht waardoor alleen de schoonste lucht de motor weer verlaat. Deze eigenschap, samen met de speciale borstel voor het verwijderen van dierenharen, maakt deze stofzuiger perfect voor mensen met een (fijn)stof allergie of overgevoeligheid of allergieën voor dierenharen. De stofzuiger beschikt over een stofreservoir van 1,5 L, wat een gemiddelde grootte is voor andere zakloze stofzuigers. Het reservoir is redelijk makkelijk te legen maar kan soms wat lastig gaan en meer tijd in beslag nemen dan bij stofzuigers van andere merken. Daarentegen gaat het legen van het reservoir natuurlijk wel sneller dan het verwisselen en opnieuw bevestigen van stofzuigerzakken. Het snoer van de Rowenta RO3786 is zo’n 6 meter lang en met de uitschuifbare telescopische zuigstang kan de totale actieradius worden aangepast tot een maximum van 8,5 meter. Deze zuigstang is wel instelbaar maar kan voor sommige mensen toch tekortschieten. Het compacte en simpele design maakt de Rowenta RO3786 makkelijk op te bergen in de kast of bijkeuken.

7.2 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie tapijt
7.3
Zuigprestatie harde vloer
9.4
Gebruiksvriendelijkheid
7.0
Onderhoud
5.0
Voordelen
 • Geschikt voor mensen met stof- of harenallergie
 • Krachtig op harde vloeren
Nadelen
 • Korte stang
 • Minder krachtig op zachte vloeren
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

1 × 2 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken