Beste Koop Stofzuiger

&

Beste Geteste Stofzuiger

Beste zakloze stofzuiger

Vergelijk en koop de beste stofzuiger zonder zak

Beste stofzuiger met zak

Vergelijk en koop de beste stofzuiger met zak

Beste steelstofzuiger

Vergelijk en koop de beste steelstofzuiger

Beste kruimeldief

Vergelijk en koop de beste kruimeldief

Beste robotstofzuiger

Vergelijk en koop de beste robotstofzuiger

Beste Stofzuiger kopen?

Stofzuigers.net is continue bezig met het onderzoeken en testen van alle stofzuigers die beschikbaar zijn binnen de Nederlandse markt.

Om te bepalen wat de “Beste Stofzuiger” en de “Beste Koop Stofzuiger” respectievelijk, gebruiken wij iedere jaar een combinatie van eigen analyse en de mening van consumenten vanuit onze eigen website. Daarnaast kijken wij ook naar het onderzoek dat andere organisaties hebben gedaan in dit vlak. Een zo’n dergelijke organisatie is natuurlijk de Consumentenbond.

Alle stofzuigers op onze website zijn getest op:
Zuigkracht, Gebruiksvriendelijkheid, Onderhoud en in sommige gevallen Batterij. Al deze onderdelen geven in onze mening een duidelijk beeld van de prestaties van iedere stofzuiger en wat de consument van het apparaat kan verwachten. Op basis van de score die iedere stofzuiger ontvangt per onderdeel bepalen wij wat volgens onze stofzuiger test de beste stofzuiger is van ieder jaar.

Uit onze test komt altijd een Best Geteste Stofzuiger, Beste Koop Stofzuiger en Meest Verkochte Stofzuiger. Maar waar staan deze badges precies voor en hoe wordt dit bepaald?

Dit wordt op basis van de volgende bepaald:

  • Best Geteste Stofzuiger: Ons eigen onderzoek en score + Uitslag van Consumentenbond indien aanwezig. Een stofzuiger die als beste uit de test komt heeft de hoogste scores in iedere vlak waar die op is getest. Budget is hier buiten beschouwing gehouden.
  • Meest verkocht Stofzuiger: : Op basis van eigen data en analyse. Een stofzuiger die het meest verkocht is binnen zijn soort.
  • Beste Koop Stofzuiger: Ons eigen onderzoek en score + Uitslag van Consumentenbond indien aanwezig. Een stofzuiger met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Geschikt als budget optie.

Moeite met besluiten welke stofzuiger het beste bij je past? Gebruik dan onze handige keuzehulp!

De beste stofzuiger met zak

Stofzuigers met zak hebben net als alle andere soort stofzuiger een HEPA 13-filter zak die helpen als je allergisch bent. Echter werkt de stofzuigerzak van dit soort stofzuiger als een extra filter laag die een enorme invloed heeft op de hoeveelheid deeltjes die vrij komen. Hierdoor is een stofzuiger met zak extra aan te raden als je last hebt van een allergie.
Daarnaast heb je met een stofzuiger die een zak heeft een veel hygiënischere methode om de stofbak leeg te maken, en komt er tijdens het omwisselen vrijwel geen viezigheid of stof bij vrij. De opvangcapaciteit van een stofzuiger met zak is daarnaast ook een stuk groter. Je moet gemiddeld om de 3 maanden de stofzuigerzak omwisselen. Dat brengt wel als enige grote nadeel dat je wat duurder uit bent met een sledestofzuiger met zak.De beste stofzuiger zonder zak

Een stofzuiger zonder zak heeft al van nature het voordeel dat het na aanschaf geen zakken meer hoeft aan te schaffen. Zo’n zak is namelijk niet goedkoop en kost al snel een merk stofzuigerzak 2 á 3 euro. Een bedrag dat heel snel kan ophopen als je regelmatig moet stofzuigen! Stofzuigers zonder zijn over het algemeen ook wat zuiniger qua verbruik. Kortom, je zult met een zakloze stofzuiger snel besparen op zowel stroomkosten en de extra kosten voor een stofzuigerzak.

Daarnaast zijn sledestofzuigers zonder zak gemiddeld 5% lichter en hebben ze vaak een veel moderner ontwerp dan hun met zak soortgenoot.De beste steelstofzuiger

Het voordeel van steelstofzuiger ligt hem grotendeels in gebruikersvriendelijkheid. Ze maken een klus zoals stofzuigen een stuk aangenamer. Dit komt mede door twee eigenschappen, namelijk dat een steelstofzuiger werkt op een batterij en dus de consument niet moet zoeken naar een stopcontact en werkt met een radius. Daarnaast zijn ze ook vele stukken lichter dan een sledestofzuiger. Gemiddeld is een steelstofzuiger tot wel 270% lichter dan een sledestofzuiger!De beste kruimeldief

Kruimeldieven dienen ongeveer hetzelfde taak als een steelstofzuiger. Ze richten zich namelijk puur op gemak! Door een kruimeldief in handbereik te hebben hoef je niet een zware stofzuiger erbij te pakken om een ongeluk schoon te maken. In tegenstelling tot een steelstofzuiger is een kruimeldief een veel goedkopere aankoop die enorm veel luxe oplevert voor huishoudelijke klusjes.De beste robotstofzuiger

Robotstofzuigers hebben van nature het voordeel dat ze het werk en plannen volledig automatisch uitvoeren. Hierdoor is de robotstofzuiger de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid en is die in bijna iedere huishouden te vinden. Hoewel de robotstofzuiger de afgelopen jaren ook flink wat is verbeterd qua prestatie, hebben de meeste huishoudens nog altijd een stofzuiger ernaast. Hoewel deze alleen gebruikt word bij ongelukjes in huis. Een moderne robotstofzuiger kan zijn werk zeer efficiënt en zuinig doen, en heeft veel functies en opties (zoals in sommige gevallen ook de optie om te dweilen). Het enige nadeel van een dergelijk apparaat is vaak zijn prijs.Hoe hebben wij de stofzuigers getest?

beste stofzuigers testen
Wij hebben ieder type stofzuiger binnen zijn categorie getest en onderling vergeleken. Vervolgens hebben wij de meetresultaten van ons onderzoek gebruikt om de beste stofzuiger te bepalen. Deze individuele testrapporten kun je onder andere hier vinden: stofzuiger met zak, stofzuiger zonder zak, steelstofzuiger, kruimeldief.

Om een duidelijke meting en beeld te krijgen van iedere stofzuiger hebben we onze test in drie delen ingedeeld. Ieder onderdeel is gericht op de analyse van een bepaald aspect van de stofzuigers. De meeste onderdelen zijn door ons zelf uitgevoerd in ons magazijn, terwijl we voor andere onderdelen ons eigen testpanel hebben opgesteld. Die drie onderdelen van onze stofzuiger test waren als volgt: Zuigprestatie, Gebruiksgemak en indien van toepassing Batterij. Iedere stofzuiger is hierop beoordeeld en is vervolgens op basis van een gemiddelde score van deze onderdelen geplaatst in onze lijst.

Zuigprestatie

De belangrijkste aspect van een stofzuiger is en zal altijd de zuigprestatie zijn. Je koopt immers de stofzuiger voor zijn vermogen om schoon te maken. De stofzuigers zijn ieder op meerdere methoden gemeten om een beter beeld te krijgen van hun zuigkracht.

stofzuiger-test
De belangrijkste eigenschap die is bepaald van iedere stofzuiger, is de luchtwatt. De luchtwatt van een stofzuiger is het percentage van het totale vermogen van de stofzuiger die daadwerkelijk wordt ingezet in de zuigkracht. Het geeft als het ware aan hoe effectief de stofzuiger omgaat met zijn vermogen. Des te hoger de luchtwatt van een stofzuiger, des te hoger zijn zuigkracht. Om deze waarde te meten hebben wij de zuigkop van de stofzuigers afgesloten in een plastic zak, gevuld met aantal liter lucht. Vervolgens zijn de stofzuigers aangezet en is gemeten hoelang het duurt tot de zak leeg is. Dit is vervolgens geconverteerd naar luchtwatt. Sommige stofzuigers zijn ook gemeten met een vacuümmeter die direct was verbonden met de motor.

Naast luchtwatt is ook gekeken naar hoe de stofzuigers presteren op verschillende oppervlaktes. Om hier een beter beeld van te krijgen hebben we gekeken hoe goed de stofzuigers verschillende afval schoon zuigen op verschillende soorten ondergronden (laminaat en tapijt).

Tot slot zijn de stofzuigers ook gemeten op hoe prestatie op penetratie van de zuigkracht. Hiervoor is een hoeveelheid gram zand verdeeld op een oppervlakte en is een de stofzuiger ingezet om een x aantal minuten zijn werk te doen. En is vervolgens gewogen hoeveel van het totale zand daadwerkelijk is opgezogen.

Ons stofzuiger test is altijd een beetje aangepast voor iedere soort stofzuiger omdat het niet mogelijk is om iedere stofzuiger op dezelfde methode te testen. Echter staan wij achter onze onderzoek en onze methodiek en geloven wij sterk dat dit een zeer duidelijk beeld schept van de prestatie van iedere stofzuiger binnen en buiten zijn soort.

Gebruiksgemak

In dit onderdeel is er gekeken naar hoe gebruiksvriendelijk iedere stofzuiger is. Sommige soorten stofzuigers hebben van nature een goed gebruikersgemak dan andere, hier is rekening mee gehouden bij onze beoordeling. De eigenschappen die in dit onderdeel van de stofzuiger test zijn vergeleken waren het gewicht, luchtfiltering en geluidsoverlast van iedere stofzuiger. De waarde van deze eigenschappen hebben wij zelf gemeten in ons magazijn. Dit gedeelte is verantwoordelijk voor 40% van de gebruiksgemak score.

Hoe gebruiksvriendelijk een stofzuiger daadwerkelijk is kan niet alleen objectief gemeten worden en is ook zeer afhankelijk van hoe gebruikers het ervaren. Om hier een beter beeld van te krijgen hebben wij voor iedere soort stofzuiger een testpanel ingezet die voor verschillende periodes de stofzuigers heeft getest. Vervolgens is hun mening en score meegenomen in het uiteindelijke normering voor het onderdeel van gebruikersgemak en woon voor 60% mee in de score.

Batterij

In dit onderdeel is gekeken naar alle aspecten die relevant zijn aan de batterij van de stofzuigers. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat dit onderdeel alleen voor steelstofzuigers en kruimeldieven geldt. Mede omdat stofzuigers met en zonder zak werken op stroom en geen gebruik maken van een batterij.

Voor de stofzuigers waar dit onderdeel wel van toepassing voor is, hebben we de actietijd en oplaadtijd gemeten. De actietijd is de hoelang een stofzuiger zijn werk kan doen op maximale vermogen tot de batterij weer opgeladen moet worden. De oplaadtijd is hoelang het duurt voor de batterij weer volledig is opgeladen en de stofzuiger weer gebruikt kan worden. Zowel de actietijd als de oplaadtijd wogen in dit onderdeel even sterk mee in de uiteindelijke score.

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken