Top 5
kruimeldieven 2021
van stofzuigers.net
beste-kruimeldief
Best Geteste Philips MiniVac FC6148/01

Philips MiniVac FC6148/01

Bij elke test komen we een Jekyll en Hyde apparaat tegen, en deze keer lijkt het de Philips MiniVac FC6148/01 te zijn. Een erg mooi vormgegeven apparaat, die niet vergeet dat hij een kruimeldief is en niet één of ander design uit de verre toekomst ...

8.7
2 Dyson V7 Trigger

Dyson V7 Trigger

De Dyson V7 Trigger is met recht een ware topper onder de kruimeldieven. Een erg mooi design en veel extra's zorgen ervoor dat de Dyson V7 geschikt is voor zeer professioneel gebruik. Hij werkt op alle oppervlaktes en heeft een erg lange ...

8.4
Meest Verkochte 3 Dyson V6 Trigger

Dyson V6 Trigger

De Dyson V6 Trigger is een kruimeldief van het hoogste echalon. Het prijskaartje wat eraan vast zit is ook hoog te noemen. Hiervoor heb je wel een kruimelzuiger die hetzelfde werk doet als een normale traditionele stofzuiger, maar een stuk handiger ...

8.3
Beste Koop 4 Tristar KR-2156

Tristar KR-2156

De Tristar KR-2156  is een kruimeldief van de oude stempel. Met een design die je voor je vrienden en buren wilt verhullen, dus zal de Tristar waarschijnlijk in de voorraad kast komen te hangen. Geen probleem mee natuurlijk, als je hem maar kunt ...

8
€24,27 €29,99 Bekijken
Naar review
5 Bosch BHN1840L Move

Bosch BHN1840L Move

De Bosch BHN1840L Move is een erg fraai vormgegeven kruimeldief die perfect zijn werkt doet. Misschien moeten we hierbij de aantekening maken dat dit werk gedaan wordt ¨naar capaciteiten van het apparaat¨, want Bosch lijkt er alles aan gedaan te ...

7.8

Beste kruimeldief

Testrapport 2021

Een kruimeldief is erg praktisch en handig voor korte schoonmaakbeurten binnen je woning. Door een kruimeldief in handbereik te hebben hoef je niet een zware stofzuiger erbij te pakken om een ongeluk schoon te maken. In tegenstelling tot een steelstofzuiger is een kruimeldief een veel goedkopere aankoop die enorm veel luxe oplevert voor huishoudelijke klusjes.

Wat echter wel snel opvalt is dat de markt gevuld is met kruimeldieven die behoorlijk veel verschillen qua functionaliteit en zuigvermogen. Het is hierdoor als consument steeds lastiger om een goede kruimeldief te vinden die past bij je huishouden. Ons rapport is specifiek gericht om consumenten hierbij te helpen. Ieder jaar onderzoeken wij van Stofzuigers.net alle populaire kruimeldieven en beoordelen wij ze op hun prestatie. De resultaten van dit onderzoek vind je in dit testrapport en ook onze aanraders.

Hoe hebben wij de kruimeldieven getest?

Ons onderzoek naar kruimeldieven bestond uit twee delen. De eerste gedeelte was gericht op de prestatie, vermogen en zuigkracht van de geteste kruimeldieven. Dit gedeelte is grotendeels uitgevoerd door ons op het magazijn, en is grotendeels gebaseerd op onze bevindingen en ervaring. De tweede gedeelte van het onderzoek was meer gericht op de gebruikersvriendelijke van de kruimeldieven. Dit gedeelte is voornamelijk uitgevoerd bij onze testpanel.

Prestatie

Kruimeldief getest op tapijt met meerder soorten vuil.
Het eerste gedeelte van onze test naar kruimeldieven is in twee onderdelen uitgevoerd. Deze onderdelen zijn te categoriseren als een passief en actieve deel. Het doel van beiden is om een beter en numerieke waarde te krijgen over hoe goed de kruimeldief presteert en zijn werk doet.

Het “passieve” gedeelte van deze test was gericht om een meting te krijgen van het zuigvermogen van de kruimeldief. Het zuigvermogen zou ons een duidelijk numerieke luchtwatt als resultaat leveren. Om die te bepalen hebben wij de kruimeldief mond afgesloten met een plastic zak gevuld met 10 liter lucht. We hebben de kruimeldief vervolgens aangezet en gemeten hoelang het duurt voor de zak leeg is. Met deze gegeven kunnen wij een met wat wiskunde een meting doen van hoeveel luchtwatt ieder kruimeldief kan leveren.

Het “actieve” gedeelte van deze test is wat uitgebreider in zijn aard. In dit onderdeel hebben wij de kruimeldieven gebruikt op meerdere ondergronden en gekeken hoe goed ze hun werk deden. We hebben hiervoor meerdere soorten afval gebruikt (zie afbeelding), om zo een beter beeld te krijgen van de prestatie.

We hebben ook gekeken naar hoe goed de penetratie vermogen is van de kruimeldieven door een hoogpolig tapijt te bedekken met 250 gram zand. We hebben vervolgens de kruimeldieven gebruikt op dit oppervlakte en na gebruik het totaal gewicht zand dat in het reservoir was gewogen.

Gebruiksvriendelijkheid

Om een beter beeld te krijgen van het gebruiksgemak van de kruimeldieven hebben wij onze testpanel van 14 leden gevraagd ieder kruimeldief thuis of op kantoor te gebruiken. Na een maand hebben wij iedere lid zijn of haar mening gevraagd en hun ervaringen genoteerd. Tot slot is iedere lid gevraagd of ze deze kruimeldief zouden aanraden en wat voor score ze hem wilde geven qua gebruikerservaring(van 0 tot 10).

De vragen waren gericht op onderhoud, ergonomie en gebruikersgemak.

Naar menu ↑

Hoe hebben wij de beste kruimeldief gevonden?

Luchtwatt

Watt geeft je een numerieke waarde over hoeveel energie er in de motor van een kruimel wordt gestopt. Toch zegt dat niet zoveel als je eventueel zou denken. Dit komt omdat waar de motor van de kruimeldief zich bevindt en waar zijn zuigkracht pas geld een afstand tussen zich heeft liggen. Deze afstand is niet zo groot als met een slang van een stofzuiger, maar toch is deze conversie niet 1:1. De hoeveelheid zuigkracht ofwel vermogen dat aan de kruimeldief mond wordt geoefend noemen wij luchtwatt. Luchtwatt geeft je een veel betere idee van hoe goed een kruimeldief zijn werk doet. In tegenstelling tot bij stofzuigers, bij kruimeldieven geld een redelijk verband tussen vermogen en luchtwatt. Dit komt mede door het feit dat de afstand tussen motor en zuigmond veel kleiner is. Hierdoor hebben bij besloten om zowel naar het vermogen te kijken, en de luchtwatt zelf te meten.

Zuigkracht is een belangrijk aspect voor iedereen die een kruimeldief gaat kopen. Een goede kruimeldief kan vuil moeiteloos opzuigen (daar koop je hem namelijk voor). Hierom heeft luchtwatt in onze zoektocht een hogere weging dan andere aspecten.

Energielabel

rendement-en-zuinigheid-kruimeldief
In onze meting hebben wij geen gebruik gemaakt van de Europese Energielabel waar bij allen bekend mee zijn. Deze is in begin 2019 ongeldig verklaard, en mag hierdoor niet gebruikt worden. Deze uitspraak is gemaakt door de Hof van Justitie en is onmiddellijk in gang gezet. Het Hof vond dat het huidige manier dat de Energielabel op stand is gezet niet volledig voldoet aan de Europese Energielabel wet. Momenteel is de Europese commissie bezig met het opstellen van een nieuwe label. Het is belangrijk om te melden dat dit alleen voor stofzuiger gerelateerde apparaten geld.

Om deze redenen gebruiken wij momenteel het energielabel niet in onze bepaling, onderzoek en oordeel.

editIn 2021 is er nog geen duidelijk alternatief gekomen vanuit het Europese commissie voor de huidige energielabels.

Gewicht & design

lichte-kruimeldief
Een kruimeldief koop je omdat je een lichtgewicht apparaat zoekt waarmee je snel stukjes vuil van een ongeluk of dergelijk kunt schoonmaken. Als het apparaat te zwaar weegt en veel te veel accessoires heeft waardoor je niet als het ware een plug & play functionaliteit hebt is de hele functie van een kruimeldief verloren. Het is daarom belangrijk dat de kruimeldief niet alleen licht is maar ook goed ontworpen is qua zijn functionaliteit.

Hiermee kun je denken aan hoe de kruimeldief wordt opgeslagen(oplaadstation), hoe de accessoires zijn verwerkt binnen de kruimeldief en hoe gemakkelijk je ze kunt instellen. Daarnaast hebben we ook gekeken naar hoe de ergonomie is van de kruimeldief. Hoe de handvast aanvoelt en of je geen last krijgt als je hem gebruikt. Kortom is de kruimeldief gemakkelijk in gebruik om ongelukken en klein stukjes vuil snel op te zuigen.

Gebruikstijd & oplaadtijd

Gezien waar een kruimeldief voornamelijk voor wordt gebruik is zijn gebruikstijd ook van belang. Een kruimeldief moet een redelijke tijd zijn werk kunnen doen op volle kracht. We verwachten niet dat een kruimeldief een paar uur zijn werk kan doen met volle batterij maar het moet minstens 10 min zijn werk kunnen doen.

Oplaadtijd is het hoeveelheid tijd dat een kruimeldief nodig heeft nadat hij eenmaal leeg is om weer op volle accu te komen. Het verschilt enorm qua huishouden hoe belangrijk deze eigenschap is, hoewel iedereen natuurlijk een korte oplaadtijd heeft. De meeste zullen een kruimeldief niet zo vaak gebruiken dat dit een enorme factor is bij het aankoop. Daarnaast verteld dit je veel over de batterij dat in de kruimeldief zit en dat kan wel een enorm verschil maken in de prijs. Lithium batterijen die sneller opladen zijn vaak ook meteen duurder.

Geluid

stille kruimeldief
Vaak aangeduid in dB of dB(A). Het zal je misschien verbazen maar een kruimeldief maakt gemiddeld meer geluid dan zijn grote broer. Een kruimeldief heeft namelijk minder materiaal dat het geluid kan filteren, en daarnaast werkt het vrijwel altijd zonder zak, wat van nature meer overlast maakt. Over het algemeen vinden consumenten het niet zo erg belangrijk hoe stil een kruimeldief is, dit leerde we uit onze interviews met onze testpanel.

Consumenten die dat wel doen hebben vaak jonge kinderen of huisdieren in huis waardoor ze extra geluidsoverlast vermijden. Voor deze consumenten hebben wij in onze lijst duidelijk aangegeven wat de stilste kruimeldief is. Verder heeft het geen grote weging gehad in onze beoordeling.

Ervaring van eigenaren

We hebben een groep van 14 leden van onze testpanel gevraagd om iedere kruimeldief thuis gedurende één maand uit te proberen. Daarna hebben wij individueel contact met ze gehad en hun ervaring genoteerd.

Daarnaast hebben wij ook gekeken naar de ruime aanbod ervaringen en reviews die online te vinden zijn. Deze reviews zijn gescand op hun authenticiteit en zijn vervolgens gebruikt in onze beoordeling. Deze reviews krijgen altijd bij ons onderzoek meer gewicht omdat deze consumenten het product veel langer in gebruik hebben dan wij zelf testen. Wat ons meer inzicht geeft over de kruimeldieven.

Deze ervaringen kun je natuurlijk zelf ook vinden op websites waar de kruimeldief beschikbaar is.

Naar menu ↑

Waarom een kruimeldief?

Een kruimeldief is geen huishoudelijk product die genoodzaakt in iedere huis nodig is dat in tegenstelling tot een stofzuiger. Het is daarom ook gemakkelijk voor de meeste huishoudens om de aankoop van een kruimeldief achterwegen te laten. Toch is dit niet altijd de beste keuze om te maken. Een kruimeldief is HANDIG en daar koop je hem ook voor. Als je een kind hebt of een huisdier zal je al snel merken dat kleine ongelukjes dagelijks voorkomen. Voor zulke kleine gevallen is een snelle oplossing de ideale middel! Een luxe die niet al te duur hoeft te zijn.

Nu is het wel zo dat vandaag de dag er ook steelstofzuigers zijn die dubbel dienen als kruimeldief. Deze hebben in principe dezelfde effect en functionaliteit als een kruimeldief omdat ze ook licht en gemakkelijk te gebruiken zijn. Daarnaast zijn deze ook in de meeste gevallen een stuk krachtiger dan een alleenstaande kruimeldief. Dus de vraag is dan, waarom zou je niet gewoon zo een steelstofzuiger kopen ten opzichte van een kruimeldief? Het antwoord is eigenlijk heel simpel… budget. Steelstofzuigers hebben een aardig prijskaartje dat niet voor iedereen is weggelegd.

Kortom, een kruimeldief is een luxe die sterk aan te raden is in de meeste huishoudens. Helemaal huishoudens die kinderen of huisdieren hebben. Is er een ruimer budget? Dan is het verstandiger om twee vliegen in een klap te slaan en meteen een steelstofzuiger te kopen. Is dat niet zo en wil je het simpel en lekker goedkoop houden? Ga dan voor een standalone kruimeldief!

Naar menu ↑

Philips MiniVac FC6148/01

Een kruimeldief die zijn werk gewoon goed doet dat is de beste manier om de Philips MiniVac FC6148/01 te beschrijven. Het hoewel het apparaat niet een enorm hoge vermogen heeft is er weinig negatief te zeggen over zijn zuigkracht(voldoende maar niet ongelooflijk). Wat hem zo hoog zet is de combinatie van een degelijk zuigkracht met een fijn gebruiksgemak. Het is een van de lichtste kruimeldieven te vinden in de markt, en dat ook nog eens voor een aangename prijs! Enige nadeel? Het is een luid apparaat met een korte gebruikstijd!

8.7/10 Read review
87 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips MiniVac FC6148/01 - €69,00

Naar menu ↑

Dyson V7 Trigger

Dyson komt twee keer voor in onze lijst aanraders, en dat is niet zomaar. Het merk was erg indrukwekkend tijdens onze test. Beiden presteerde enorm goed qua zuigvermogen en behoren tot krachtigste kruimeldieven die wij hebben getest. Wel is de V7 iets minder krachtig dan de V6.

Door deze opoffering is de V7 veel langer werkzaam met wel 30 min gebruikstijd. 30 min is wel 3x zoveel dan de gemiddelde kruimeldief! Je krijgt met de V7 ook veel extra functionaliteit meegeleverd zoals een turbofunctie. Dat mag ook wel voor het prijskaartje op het apparaat.

De reden waarom de V7 hoger staat dan de V6 is omdat op basis van de ervaring van onze testpanel, gebruikersduur vaak beter wordt ervaren.

8.4/10 Read review
84 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson V7 Trigger zak- en draadloze handstofzuiger (incl. gemotoriseerde mini-elektrische borstel, combi- en spleetmondstuk, met nikkel-mangaan-kobaltaccu) - €509,00
Last Amazon price update was: 27 juni 2024 07:18
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Naar menu ↑

Dyson V6 Trigger

Zoals we al bij de V7 hebben gemeld is de V6 een stuk krachtiger dan zijn nieuwere versie. De V6 ideaal voor de consument die een krachtige zuigvermogen meer prioriteit geeft, gezien de V6 de beste gemeten luchtwatt voor een draadloze kruimeldief heeft uit onze test!

Daarnaast presteert de V6 misschien niet zo goed qua gebruikerstijd als de V7 maar met 20 min is het nog steeds 2x zo hoog als de gemiddelde kruimeldief. Daarbij is het ook een stukje goedkoper, maar ook iets luider op zijn turbo-stand!

8.3/10 Read review
83 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson V6 handstofzuiger Trigger 207 x 422 x 132 mm nikkel. - €489,00
Last Amazon price update was: 29 juni 2024 01:28
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Naar menu ↑

Tristar KR-2156

Zoek je een kruimeldief op een laag budget? De KR-2156 levert veel gebruiksgemakken op en heeft zeker geen modern design. Door zijn “bare-essential” ontwerp is het wel een lichte kruimeldief. Door de keuze voor een NiMH heeft het apparaat een heel erg lange laadtijd voor je hem weer kunt gebruiken, maar daartegenover werkt hij toch vrij lang met een gebruikstijd van 15 min. Alles op alles krijg je een prima voor zijn lage prijs een prima kruimeldief die een best redelijke zuigkracht heeft! Daarnaast is het een van de stilte kruimeldieven die wij hebben gemeten in onze test!

80 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Tristar KR-2156 Kruimeldief – Oplaadbaar – Droog en nat gebruik, Grijs - €24,27
Price history
×
Price history for Tristar KR-2156 Kruimeldief – Oplaadbaar – Droog en nat gebruik, Grijs
Latest updates:
  • € 24,27 - 18 juni 2024
  • € 28,60 - 8 juni 2024
Since: 8 juni 2024
  • Highest Price: € 28,60 - 8 juni 2024
  • Lowest Price: € 24,27 - 18 juni 2024
Last Amazon price update was: 1 juli 2024 09:47
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Naar menu ↑

Bosch BHN1840L Move

Wil jij graag je rust nemen tijdens het schoonmaken of weet je al dat je de kruimeldief vaker dan niet langdurig gaat gebruiken. De BHN1840L Move heeft de langste gebruikerstijd die wij hebben gemeten, helemaal gepaard met een best redelijk laadtijd van 240 min. Dit komt mede door de keuze voor een Lithium-ion batterij. Wat ook meteen de grootste gedeelte is van waar zijn prijskaartje vandaan komt. Qua zuigvermogen presteert het prima, hoewel het niet gaat toppen met de Dysons qua zuigkracht kan het makkelijk op zijn eigen benen staan.

7.8/10 Read review
78 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Bosch Move BHN1840L - €99,00
Last Amazon price update was: 11 juli 2024 14:16
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken