Top 5
stofzuigers zonder zak
van stofzuigers.net
beste stofzuiger van 2020
Best Geteste Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681

De Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681 is een stofzuiger uit de hogere prijsklasse. Daar is niks mis mee als ook de prestaties overeenstemmen met het prijskaartje. De RO7681 is de perfecte mix van prestatie en comfort en hierdoor is hij ook de ...

8.8
2 Miele Blizzard CX1 Parquet Powerline

Miele Blizzard CX1 Parquet Powerline

Miele is een Duits merk dat kwaliteit en vertrouwen uitstraalt. Dit is zeker het geval voor dit goed doordacht model van stofzuiger. Het is een prijzige, stijlvolle stofzuiger, en dit prijskaartje creëert hoge verwachtingen. Deze stofzuiger is ...

8.3
3 AEG LX7-2-CR-A

AEG LX7-2-CR-A

Als je huisdieren hebt is de keuze van de juiste stofzuiger van groot belang. Die trouwe viervoeter of snoezige kat zijn vaak de oorzaak van dierenharen op de bank of op de vloer. Je hebt dan behoefte aan een krachtige stofzuiger met een efficiënte ...

7.9
Meest Verkochte 4 Dyson Big Ball Multi floor 2

Dyson Big Ball Multi floor 2

Dyson is een merk dat een revolutie veroorzaakte in de stofzuigwereld. Andere merken zijn echter snel gevolgd met vergelijkbare technologie. Het merk tracht nog steeds een stapje voor te zijn op de concurrentie en is steeds innovatief. Dit model ...

7.5
Beste Koop 5 Tristar SZ-2174

Tristar SZ-2174

De Tristar SZ-2174 is een budget vriendelijke zakzloze stofzuiger. Je kunt hem alleen niet aankopen voor een klein prijsje maar is ook klein van formaat. Laat ons eens bekijken of deze compacte stofzuiger grote prestaties kan leveren. Zuigkracht ...

7.4

Beste stofzuiger zonder zak

Testrapport 2021

We worden er misschien niet allemaal zo snel blij van, maar het is een klus dat wel gewoon moet gebeuren. Toch wil dat niet meteen zeggen dat het een “lange” of “moeilijke” schoonmaakbeurt moet zijn. Een goede stofzuiger is al het halve werk! Een stofzuiger moet passen bij het huishouden.

Toch is het niet altijd zo makkelijk om een geschikte zakloze stofzuiger te vinden, omdat je toch een beetje overdonderd wordt met allerlei jargon waar jij als consument niet al te veel aan hebt. Het is hierdoor heel logisch dat de consument door het bomen het bos niet meer kan zien. Ons rapport is specifiek gericht om consumenten hierbij te helpen. Ieder jaar onderzoeken wij van Stofzuigers.net alle populaire zakloze stofzuigers en beoordelen wij hun op hun prestatie. De resultaten van de stofzuigers zonder zak vind je in dit testrapport en ook onze aanraders.

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681

Het is geen toeval dat Rowenta bij zowel de zak en zakloze stofzuigers als beste uit onze test is gekomen. Uit onze onderzoek kwam de RO7681 met zulke hoge scores omdat het een perfecte mix is van kracht, functionaliteit en daarnaast is die ook nog eens stil! De RO7681 presteert prima op zowel harde vloeren als op tapijt en heeft een HEPA-13 filter voor mensen met een allergie. Het heeft daarnaast ook een speciaal mondstuk voor huisdierhaartjes.

Het enige wat de RO7681 neerhaalt is zijn gewicht en hierdoor is die niet aan te raden als je van plan bent veel treden op te gaan. Anders is het aankoop waar je hoogstwaarschijnlijk geen spijt van zult krijgen.

8.8/10 Read review
88 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Rowenta RO7681EA Silence Force Cyclonic Animal Care Pro Stofzuiger, 750 W, 2.5 L, Blauw - 0,00
Last Amazon price update was: 20 mei 2024 14:19
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Naar menu ↑

Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine

Als je prioriteit echt ligt op zuigvermogen en het niet erg vindt dat er in andere vlakken wat word opgeofferd dan is Blizzard CX1 Parquet PowerLine een sterke aanrader. Bij CX1 hebben wij een hogere luchtwatt gemeten dan zelfs de RO7681. Deze stofzuiger presteerde heel erg goed op tapijt en kenmerk dat niet vaak voorkomt onder stofzuigers. Het heeft ook de hoogste score voor zuigvermogen op tapijt dat wij ooit hebben kunnen uitreiken, sterke aanrader dus als je veel tapijt hebt als ondergrond. Het offert hier wel aardig wat op qua gewicht, prijs en geluid. Het is een geen licht apparaat (wel lichter dan de RO7681) en kan daarom met veel moeite de trap op.

Voor de prijs krijg je wel aardig wat terug. Deze stofzuiger heeft namelijk een zelfreinigende functie voor zijn filter en kun je gemakkelijk je werk doen door zijn telescopische buis die prima geschikt is voor ook langere gebruikers.

8.3/10 Read review
83 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine Stofzuiger - €310,99

Naar menu ↑

AEG LX7-2-CR-A

Op zoek naar een stofzuiger zonder zak die gespecialiseerd is voor een huis met huisdieren? Dan AEG LX7-2-CR-A zeker een kijkje waard. Deze stofzuiger wordt geleverd met een speciale zuigmond voor huisdierhaar die zijn werk prima deed in onze test. Daarnaast maakt deze stofzuiger niet een enorme herrie wat ook gewaardeerd word door je viervoeter.

Het enige echte nadeel is de toch wel korte snoer. Het snoer van LX7-2-CR-A is net boven 25% korter dan de gemiddelde snoerlengte van andere zakloze stofzuigers.

7.9/10 Read review
79 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG LX7-2-CR-A X Power Animal Edition Stofzuiger - €145,20

Naar menu ↑

Dyson Big Ball Multi floor 2

Een geweldige zuigprestatie als je kijkt naar hoe zuinig deze stofzuiger is. Dyson stofzuigers zuigen op een geheel andere manier dan de meeste stofzuigers. De Dyson Big Ball is hier geen uitzondering van. Presteert perfect op harde vloeren en heeft een fijn ergonomische en natuurlijk futuristische bouw. Daarnaast heb je met deze stofzuiger veel minder last van momenten dat de stofzuiger zichzelf vastzuigt. In principe zou de Big Ball veel hoger op onze lijst kunnen staan als het niet zo een hoog prijskaartje had.

Het heeft natuurlijk wel naast zijn prijs wat nadelen. De twee grootste waren zijn gewicht (bijna 2x zo zwaar als de gemiddelde zakloze stofzuiger) en het geluid dat het apparaat maakt tijdens het stofzuigen.

7.5/10 Read review
75 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Dyson Big Ball Multifloor 2 zakloze stofzuiger (voor alle vloerbedekkingen, incl. pneumatische vloerzuigmond, combi-trapzuigmond, constante zuigkracht dankzij extra sterke cycloontechnologie). - €439,99
Price history
×
Price history for Dyson Big Ball Multifloor 2 zakloze stofzuiger (voor alle vloerbedekkingen, incl. pneumatische vloerzuigmond, combi-trapzuigmond, constante zuigkracht dankzij extra sterke cycloontechnologie).
Latest updates:
  • € 439,99 - 16 mei 2024
  • € 479,99 - 4 mei 2024
  • € 480,00 - 28 april 2024
Since: 28 april 2024
  • Highest Price: € 480,00 - 28 april 2024
  • Lowest Price: € 439,99 - 16 mei 2024
Last Amazon price update was: 21 mei 2024 10:50
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Naar menu ↑

Tristar SZ-2174

Een klein, maar krachtig ding. Dat is misschien de beste verwoording die je kunt geven over de SZ-2174. Helemaal als je gaat kijken naar zijn prijskaartje! Het is een goede stofzuiger als je een klein apparaat zoekt voor een klein kamertje of op een bovenste verdieping of op zolder. Het is een prima zakloze stofzuiger voor iemand die op budget, je krijgt een goedkope stofzuiger die veel kracht achter zich heeft die daarvoor veel luxe opoffert.

7.4/10 Read review
74 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Tristar SZ-2174 Stofzuiger - €53,99
Last Amazon price update was: 21 mei 2024 14:10
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Naar menu ↑

Hoe hebben wij de beste zakloze stofzuiger gevonden?

Zuigkracht

Als wij het hebben over zuigkracht, dan hebben we het eigenlijk over de snelheid waarin lucht verplaatst wordt door het vermogen van de stofzuiger. Hoe je er ook naar zuigkracht kunt kijken is de totale hoeveelheid lucht die verplaatst wordt in x tijd. Deze eenheid geeft je een beter beeld hoe krachtig de stofzuiger is en hoe goed hij zijn werk doet.

Hierom is zuigkracht een van de belangrijkste kenmerken voor ons geweest bij het vinden van een goede zakloze stofzuiger. Je koopt immers een stofzuiger om schoon te maken, en hoe goed dat gebeurd ligt aan zijn zuigkracht. Zuigkracht vertelt je ook wat over het penetratievermogen van een stofzuiger zonder zak. Belangrijk voor consumenten met een vloer gemaakt van grotendeels tapijt.

Vermogen

Vroeger was vermogen een van de hoofdkenmerken waar men naar keek als ze een stofzuiger wilde aanschaffen. Dit was zo omdat vermogen en zuigkracht vrijwel gelijkwaardig gecorreleerd waren. Jammer genoeg is deze correlatie de afgelopen jaren sterk gezakt toen stofzuiger fabrikanten het vermogen van een stofzuiger expres gingen ophogen als marketing stunt. Vandaag de dag is er geen sterke verband meer tussen zuigkracht en vermogen, ook dit kwam uit ons onderzoek.

Wat dit wil zeggen is dat een stofzuiger met een hoog vermogen niet automatisch beter presteert dan een met een laag vermogen. Wel was er een duidelijk verschil in prestatie te zien rond +/-18% van het gemiddelde vermogen. Deze gemiddelde ligt op stofzuigers zonder zak op 688 Watt. Een verband was dus alleen merkbaar tussen vermogen en zuigkracht rond dit gebied. In andere woorden,

In andere woorden, 18% hoger vermogen van 688W (811W) presteert vaak ook 18% beter in zuigvermogen. Het tegenovergestelde is ook waar. Boven ongeveer 18% was er duidelijk geen correlatie meer zichtbaar. Dus een 1000W presteert niet automatisch beter dan een 688W zakloze stofzuiger.

Een ander aspect die uit ons onderzoek naar boven is gekomen is dat stofzuigers de afgelopen jaren wel steeds zuiniger zijn geworden!

Rendement

effect van rendement en stofzuigers
Je wilt dat de meeste gedeelte van de gebruikte energie van je stofzuiger ook daadwerkelijk wordt gebruikt in de zuigkracht, en niet verloren gaat aan andere aspecten zoals warmte en geluid. Dit wordt ook wel het rendement genoemd en dit beschrijft hoeveel elektrische vermogen van de stofzuiger ook nuttig gebruikt wordt.

Bij stofzuigers kun je net wat specifieker gaan kijken naar het rendement, je wilt namelijk niet alleen zuigkracht, maar je wilt natuurlijk zuigkracht specifiek op een plek. Een goede stofzuigermond en ontwerp helpen hier enorm bij, en dit is de reden waarom het tweede deel van onze test wordt uitgevoerd. We kunnen dan visueel inspecteren hoeveel van de zuigkracht die de stofzuiger genereert ook daadwerkelijk gericht zijn werk doet.

Energielabel

Het Europese energielabel waar wij allen al redelijk bekend mee zijn is begin 2019 ongeldig verklaard. Deze uitspraak gemaakt in het Hof van Justitie is onmiddellijk in gang gezet. Het Hof vond dat de huidige manier waarop het energielabel wordt opgesteld en wordt bepaald voor stofzuigers niet volledig voldoet aan de Europese Energielabelwet. Het huidige energielabel mag hierdoor niet meer gebruikt worden en de Europese commissie werkt momenteel aan een nieuw energielabel. Dit geldt alleen voor stofzuigers en het label is nog steeds geldig voor andere apparatuur.
Om deze redenen gebruiken wij momenteel het energielabel niet in onze bepaling, onderzoek en oordeel.

Gewicht

Een stofzuiger met veel accessoires en een grote motor klinkt wel fijn, maar als dat ten kosten gaat van zijn totale gewicht is dat sterk af te raden. Een stofzuiger is een apparaat dat je van nature vaak van kamer tot kamer zult moeten trekken. Een stofzuiger heeft dan wel wielen maar dat maakt de klus niet minder leuk. Helemaal als je een groot huis hebt of je moet de trap op met een apparaat dat 10 kg weegt.

Nu geldt over het algemeen dat stofzuiger zonder zak gemiddeld minder wegen dan hun soortgenoot met zak. Toch blijft dit een belangrijk kenmerk om op te letten. Uit ons testpanel is ook duidelijk gebleken dat een zwaardere stofzuiger een direct verband heeft met hoelang men bereid is de stofzuiger te gebruiken, en hoe lang het hele klus duurt. In andere woorden, het is een belangrijke eigenschap als je een oordeel wilt maken over het gebruikservaring van een stofzuiger zonder zak.

Geluid

stofzuiger zonder zak beoordeling geluid
Vaak aangeduid in dB of dB(A). We zijn het grotendeels gewend dat stofzuigen eenmaal geluid maakt en niet iedere huishouden heeft hier dezelfde mening over. Hoe belangrijk geluid is bij de keuze van stofzuigers is ligt heel persoonlijk.

De meeste consumenten die specifiek een stille stofzuiger willen, kiezen dit omdat ze een kind of huisdier in huis hebben. Ze willen een stofzuiger die zo min mogelijk overlast maakt. Omdat deze eigenschap zo persoonlijk ligt hebben wij besloten duidelijk aan te geven welke van onze aanraders de stilte is.

Het is wel belangrijk daarbij te vermelden dat als het op stofzuigers komt stofzuigers met zak vaak stiller zijn dan stofzuigers zonder.

Accessoires

We hebben het met accessoires voornamelijk over het aanbod speciale mondstukken die geleverd worden bij je stofzuiger zonder zak.

Als we kijken naar ons eigen onderzoek en de mening van onze testpanel dan is een ding duidelijk. Een ruim aanbod van accessoires maakt een groot verschil in hoe goed je stofzuiger presteert maar ook hoe fijn jij hem ervaart.

De mondstukken van een stofzuiger hebben ieder een speciale functie en afsluiting. Hierdoor kunnen ze hun werk op die specifieke ondergrond veel beter doen, maken ze het aangenamer en ze doen het klus zelf ook zuiniger!

Ergonomie & Gebruiksvriendelijkheid

We hebben tijdens onze test goed gekeken naar verschillende kenmerken van een stofzuiger zonder zak die belangrijk zijn voor de ergonomie van de stofzuiger, maar ook de gebruikerservaring. Één van zulke aspecten is bijvoorbeeld de lengte van de buis. Een goede stofzuiger heeft een buis die ruim verstelbaar is in de lengte, waardoor hij geschikt is voor zowel korte als lange gebruikers.

Er is ook gekeken naar aspecten die meer het gebruik van de stofzuiger bevorderen, denk aan bijvoorbeeld een lang snoer. Dit gedeelte van de test is grotendeels bepaald door ons persoonlijke testpanel.

Ervaring van eigenaren

We hebben een groep van 25 leden van ons testpanel gevraagd om het product thuis gedurende één maand uit te proberen. Daarna hebben wij individueel contact met ze gehad en hun ervaring genoteerd.

Wij hebben ook gekeken naar de ruime aanbod aan ervaringen en reviews van consumenten die online te vinden zijn. We hebben deze reviews en ervaringen wat meer gewicht gegeven qua waardering in onze test omdat deze consumenten het product veel langer hebben gebruikt. Hierdoor hebben ze vaak een veel beter beeld omtrent het product. Deze ervaringen kun je natuurlijk zelf ook vinden op websites waar het product beschikbaar is (Bol.com, Coolblue ..).

Naar menu ↑

Hoe hebben wij de stofzuigers zonder zak getest?

Wij hebben onze stofzuiger zonder zak test in twee delen uitgevoerd. Het eerste gedeelde is gericht op de prestatie en zuigkracht van de stofzuigers. De tweede gedeelte is juist gericht op de gebruikersvriendelijkheid van de stofzuiger.

Prestatie

Stofzuiger zonder zak testen op zuigkracht
In het eerste onderdeel hebben wij ons gericht op de prestatie van de stofzuiger zonder zak. Hiervoor zijn er metingen uitgevoerd naar de zuigkracht van de stofzuiger en ook gekeken naar zijn efficiëntie.

Om hierbij een duidelijke numerieke meting te maken van de zuigkracht van stofzuigers zonder zak, hebben wij de prestatie van de stofzuigers in twee delen onderzocht, een passieve en actieve gedeelte:

In het eerste “passieve” gedeelte van onze test hebben wij puur gekeken naar het zuigvermogen ofwel de “luchtwatt” van de stofzuiger. Dit hebben wij bepaald door de stofzuigermonden af te sluiten met een plastic zak gevuld met 20 Liter lucht. De stofzuigers zijn vervolgens aangezet en hebben wij gemeten hoelang het duurde totdat de zak leeg is en dus geen lucht meer bevatten. Wij hebben deze gegevens gebruikt om met behulp van wiskunde de totale luchtwatt te bepalen van de stofzuiger.

Bij het tweede “actieve” deel hebben we de stofzuigers zonder zak gebruikt om meerdere soorten afval (zie afbeelding) op twee soorten ondergronden te gebruiken. Iedere stofzuiger mocht maar een keer op een oppervlakte worden gebruikt voordat de stuk werd geïnspecteerd. De vloer zelf bestond uit twee soorten, laminaat en tapijt.

Een aspect wat ons in grote lijnen opviel tijdens onze test is dat over het algemeen stofzuigers zonder zak minder goed hun werk doen dan hun met zak soortgenoten. Over het algemeen presteren ze qua zuigvermogen op vrijwel alle oppervlakte minder goed. Wij willen wel duidelijk maken dat deze stofzuigers alsnog prima presteerde, maar toch qua cijfers en zuigkracht lager liggen dan hun soortgenoot. Het is aan de koper zelf om te bepalen of het voordeel en besparing van geen zak hebben dat verschil het waard maakt. Deze zuigkracht verschil was het meest merkbaar op tapijt.

Gebruiksvriendelijkheid

Ons testpanel heeft iedere stofzuiger zonder zak twee maand uitgetest in hun eigen woning. Na afloop van deze test hebben we de leden vragen gesteld over het gebruik en ervaring met het apparaat. Vervolgens is de vraag gesteld of het panel de stofzuiger zonder zak zou aanraden aan hun vrienden of familie.

De vragen waren gericht op onderhoud, ergonomie en gebruikersgemak.

Naar menu ↑

Waarom een stofzuiger zonder zak?

Op het moment dat je zoekt naar een traditionele stofzuiger, dan is het meteen de eerste vraag die jij jezelf moet afvragen. Namelijk, wil ik een stofzuiger met of zonder zak? Uit ons onderzoek is het duidelijk dat beiden optie hun voor- en nadelen hebben. In deze sectie willen wij een korte toelichting geven waarom je voor een stofzuiger zonder zak moet kiezen.

Zowel stofzuigers met en zonder zak hebben een HEPA filter en helpen enorm als je last hebt van een allergie. Toch is het over het algemeen zo dat een stofzuiger met zak vaak iets beter dan een luchtfilter werkt omdat de zak zelf als extra filter zijn kan worden gezien. Toch is zo’n stofzuigerzak aardig duur en kost gemiddeld een merk stofzuigerzak 2 á 3 euro. Wat toch snel kan ophopen als je deze snel moet vervangen. Stofzuigers zonder zijn over het algemeen ook wat zuiniger qua verbruik. Kortom, je zult met een zakloze stofzuiger snel besparen op zowel stroomkosten en de extra kosten voor een stofzuigerzak.

Daarnaast zijn stofzuigers zonder zak gemiddeld 5% lichter en hebben ze vaak een veel moderner ontwerp dan hun met zak soortgenoot.

Toch liever een stofzuiger met zak? Klik dan hier voor ons testrapport voor stofzuigers met zak.

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken