Miele Blizzard CX1 Parquet Powerline

€310,99

Best deal at: fonq.nlfonq.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Miele Blizzard CX1 Parquet PowerLine Stofzuiger - €310,99

Miele is een Duits merk dat kwaliteit en vertrouwen uitstraalt. Dit is zeker het geval voor dit goed doordacht model van stofzuiger. Het is een prijzige, stijlvolle stofzuiger, en dit prijskaartje creëert hoge verwachtingen. Deze stofzuiger is uitermate geschikt voor delicate vloeren. Als je beschikt over een stijlvolle parketvloer en geen krassen wenst na het stofzuigen dan is deze Miele de juiste keuze. De Miele Blizzard CX1 Parquet Powerline beschikt ook over andere innovatieve toepassingen.

Hoge zuigkracht

Miele heeft de stofzuiger voorzien van een vortex technologie. Dit zorgt voor een enorme luchtstroom van meer dan 100 km/h. Dit in combinatie met een aerodynamische luchtstroom en een zorgvuldig ontworpen luchtafsluitende zuigmond garandeert een immense zuigkracht. Dit model scoort dan ook een waardering 95 op harde vloeren, en een waardering 99 voor zachte vloeren.

Gescheiden stofopvang

Het leegmaken van het stofreservoir is geen leuke zaak. Miele heeft echter een systeem ontwikkeld dat deze taak gemakkelijk maakt. Als je de stofbak leegmaakt zal er zich geen stofwolk ontwikkelen omdat de grotere stofdeeltjes en het fijne stof gescheiden wordt. Het verwijderen van het stofreservoir van de machine is simpel. Je moet het reservoir enkel omhoog trekken en het reservoir wordt gescheiden van de stofzuiger. Vervolgens ledig je de inhoud boven de afvalemmer door op een knop te drukken die het reservoir aan de onderkant opent. Deze methode garandeert dat je niet in contact komt met stof en is dus zeer hygiënisch.

Gebruiksgemak

Miele staat bekend voor het produceren van producten met hoog gebruiksgemak. Alles gaat net iets gemakkelijker. Niet alleen het leegmaken van het stofreservoir is een voorbeeld hiervan. De handgreep van de telescopische buis is ergonomisch ontworpen en ligt uitermate comfortabel in de hand. Als je even een pauze wilt nemen tijdens het stofzuigen, kan je de telescopische buis op een eenvoudige manier bevestigen aan de zijkant van de stofzuiger. De telescopische buis wordt dan in een staande positie bewaard, wachtend om het werk te hervatten. De onderzijde van de stofzuiger is voorzien van 4 hoge kwaliteit zwenkwielen. De wielen zijn voorzien van een zacht rubber, en schokdempers om een zachte en spoorloze doorgang te verzekeren. De zwenkwielen draaien rond een metalen as en dat laat alles wat vlotter werken.

Toch scoort de Miele in deze vlak enorm laag en dat komt mede door zijn gewicht. Een gewicht van 8.6 kg slepen blijft een enorme klus voor een stofzuiger, ongeacht hoe sterk hij blijft. Hierdoor is de stofzuiger vrijwel niet te gebruiken in een huis met een trap, tenzij je graag de klus wil combineren als extra krachtoefening. Tot slot is het een ongelooflijk luid ding. Op zijn maximale kracht hebben wij metingen van 79 dB gemeten. Gemiddeld lag dat echter op 76 dB( nog steeds veel te hoog). We zijn wat harder geweest op de Miele in deze score omdat wij vinden dat je voor zo’n prijs toch wel een stofzuiger mag verwachten die een stuk meer gebruiksvriendelijk is.

Zelfreinigend

De ComfortClean zelfreinigende functie wisten we te appreciëren. Het gebruik van sensoren zorgt ervoor dat de stofzuiger detecteert wanneer de fijne stoffilter te vuil is en een onvoldoende werking garandeert. In dit geval zal de stofzuiger een zelfreiniging van de filter doen. Dit gaat volautomatisch en je moet dus verder niets te doen. Je kan deze reiniging procedure ook zelf inschakelen door middel van een simpele druk op een knop. Het reinigingsproces duurt een twintigtal seconden.

Kortom

De Miele Blizzard CX1 Parquet Powerline is een van onze best geteste zakloze stofzuigers en dat is zeker logisch als je kijkt naar zijn zuigkracht en techniek. Wie geen behoefte heeft in een stille stofzuiger zal het prima vinden met deze stofzuiger. Wil je liever een stil of lichtere stofzuiger? Dan is het aan te raden om elders te kijken.

8.3 Total Score
Testrapport

Zuigkracht tapijt
9.9
Zuigkracht harde vloer
9.5
Gebruiksvriendelijkheid
4.5
Onderhoud
9.1
Voordelen
  • Geschikt voor harde vloeren.
  • Geschikt voor tapijt.
Nadelen
  • Zwaar.
  • Duur.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

3 + zes =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken