Top 5
robotstofzuigers 2021
van stofzuigers.net
robotstofzuiger
Best Geteste iRobot Roomba s9+

iRobot Roomba s9+

De iRobot Roomba s9+ is de robotstofzuiger die volledig is afgestemd op de laatste technologische ontwikkeling en inspeelt op de verwachtingen van de gebruiker: geen tijd verliezen met vervelende schoonmaakklussen. Het toestel werkt volledig ...

User rating:
8.9
Beste Koop 2 Xiaomi Mijla Roborock S50

Xiaomi Mijla Roborock S50

Met de Xiaomi Mijla Roborock S50 haal je een multifunctioneel, modern en intelligent toestel in huis. Niet alleen zuigt het stof op, het is ook uitgerust met een handige dweilfunctie waardoor de Xiaomi Mijla Roborock S50 u niet verliest van één maar ...

8.7
Meest Verkochte 3 Xiaomi Mi Roborock S60

Xiaomi Mi Roborock S60

De Xiaomi Mi Roborock S60 is in meerdere opzichten en functies vergelijkbaar met de Xiaomi Mijla Roborock S50. Het is een robotstofzuiger die zowel stof opzuigt en dweilt, bestuurbaar en programmeerbaar is via een app en dus erg inspeelt op ...

8.6
4 Philips SmartPro Active FC8832/01

Philips SmartPro Active FC8832/01

De Philips SmartPro Active FC8832/01 is een slimme, innovatieve stofzuiger die grondig schoonmaakt. De twee lange borstels brengen het vuil eerst samen alvorens het door de robot wordt opgezogen. Bovendien beschikt deze robotstofzuiger over een ...

8.4
5 Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

De Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 is een robotstofzuiger die zowel over een stofzuigfunctie als dweilfunctie beschikt en dus een 2-in-1 toestel vormt. Om het toestel de dweilfunctie te laten uitvoeren klik je een waterreservoir onder het ...

8.3

Beste robotstofzuiger

Testrapport 2021

Achter procent van de Nederlandse huishoudens bezit in 2021 een robotstofzuiger. Met meer dan 650.000 robotstofzuigers is het apparaat een van de meest populaire apparaat om het huishouden te automatiseren. Sinds 2016 is dit getal al meer dan verdubbeld en de aanname is dat deze trend niet snel zal stoppen.

Robotstofzuiger worden steeds meer en meer gebruik in onze woningen omdat ze de afgelopen jaren niet alleen slimmer zijn geworden maar ook effectiever. Moderne robotstofzuigers zijn nog niet even krachtig qua zuigkracht als je stofzuiger. Maar dit verschil wordt ieder jaar steeds kleiner en kleiner.

Ieder jaar onderzoeken wij van Stofzuigers.net alle populaire robotstofzuigers en beoordelen wij ze op hun prestatie. De resultaten van dit onderzoek vind je in dit testrapport en ook onze aanraders.

Hoe hebben wij de robotstofzuigers getest?

Om een beter beeld te krijgen van hoe ieder robotstofzuiger presteert hebben wij onze test in drie onderdelen uitgevoerd. Ieder onderdeel richt zich om ons een beter beeld te geven in de verschillende aspecten van een robotstofzuiger.

De technische gedeelte van ons onderzoek is uitgevoerd in ons magazijn, terwijl andere onderdelen zijn uitgevoerd door onze testpanel. De drie onderdelen zijn als volgt: Zuigprestatie, Gebruiksgemak en Batterij. Ieder robotstofzuiger heeft in elk onderdeel een aparte score. De uiteindelijke gemiddelde is vervolgens gebruikt om onze aanraders te maken van wat de beste robotstofzuigers zijn van 2021.

Zuigprestatie

luchtwatt meten van robotstofzuiger
Dit onderdeel is vanzelfsprekend een van de belangrijkste aspecten van een robotstofzuiger. Wij hebben hier gekeken naar hoe goed iedere robotstofzuiger daadwerkelijk zuigt en schoonmaakt. Om hier een duidelijk objectieve beeld van te krijgen, hebben we het onderdeel op verschillende manieren gemeten.

Als eerste hebben wij de luchtwatt bepaald van iedere robotstofzuiger. Luchtwatt is het percentage van vermogen dat de robotstofzuiger daadwerkelijk wordt omgezet naar zuigkracht. Om deze waarde te bepalen hebben wij de robotstofzuigers afgesloten in een doos en vervolgens met ons meter bepaalde hoeveel lucht er wordt getrokken door de robotstofzuiger.

De robotstofzuigers zijn ook getest op hun zuigkracht op verschillende ondergronden. Wij hebben dit gedaan door iedere soort ondergrond(harde vloer, tapijt en parket) te bedekken met 500 gram fijn zand. Vervolgens zijn de robotstofzuigers 20 min aangezet op deze verschillende ondergronden. Hierna zijn de stofreservoir van de robotstofzuigers gewogen en hebben wij gekeken naar hoeveel gram van de 500 gram daadwerkelijk is opgezogen.
schoonmaak patroon van robotstofzuigers
Een andere aspect waar wij naar hebben gekeken is de schoonmaakpatroon van de robotstofzuiger. Hiervoor zijn de robotstofzuigers ieder een half uur in een ruimte aangezet met obstakels. Vervolgens is hun route genoteerd en hebben wij gemeten hoeveel percentage van de oppervlakte de robotstofzuigers daadwerkelijk hebben schoongezogen. Wij hebben ook handmatig beoordeeld of het apparaat effectief bezig was, een belangrijk aspect als het gaat om intelligente robotstofzuigers.

Deze waardes zijn vervolgens gebruikt met weging om in het cijfer die de robotstofzuiger krijgt in de categorie zuigkracht. De gebruikte weging was 40% voor de gemeten luchtwatt, 40% fijn zand zuigkracht test en 20% voor de schoonmaakpatroon.

Gebruiksgemak

In dit onderdeel is er door ons gekeken naar gebruiksvriendelijkheid van iedere robotstofzuiger. Hier is voornamelijk gekeken naar handige eigenschappen zoals het vermogen om zichzelf op te laden, het vermogen om de stofreservoir te legen, tijdschema en of de robotstofzuiger ook en dweilfunctie heeft. Er is ook een meting gedaan naar hoeveel decibel de robotstofzuiger creëren tijdens het uitvoeren van hun werk. Deze meting is uitgevoerd bij ons in het magazijn. Dit gedeelte is verantwoordelijk voor 40% van het gebruiksgemak score.

Gebruiksvriendelijkheid is echter niet een objectieve meting en bevat ook de daadwerkelijke ervaring van de gebruikers. Dit gedeelte is gedaan door ons testpanel. Dit gedeelte is verantwoordelijk voor 60% van het gebruiksgemak score.

De testpanel bestond uit 31 leden, die ieder de robotstofzuigers gedurende één maand thuis of op kantoor gebruikt en daarna een score gegeven op basis van hun ervaring.

Batterij

In dit onderdeel hebben wij alle aspecten gerelateerd aan de batterij van de robotstofzuigers beoordeeld. De twee belangrijkste zijn natuurlijk de duur van robotstofzuigers actietijd en de hoelang de stofzuiger opgeladen moet worden om weer aan de slag te gaan.

Hoe hebben wij dit beoordeeld? We hebben eerst voor alle populaire robotstofzuigers de actietijd en oplaadtijd gemeten. Vervolgens hebben wij de gemiddelde van zowel het oplaad & actietijd gemeten. Deze waardes wogen beiden even sterk mee in de uiteindelijke score.

De uiteindelijke score is opgesteld op basis van hoe goed ieder robotstofzuiger presteert in deze vlakken ten opzichte van de gemiddelde. Dit geeft je als consument een perfect beeld van waar in het spectrum de robotstofzuiger zich bevindt qua prestatie.

Naar menu ↑

Hoe hebben wij de beste robotstofzuiger gevonden?

Luchtwatt

Luchtwatt is een eigenschap dat is afgeleid van het totale vermogen van een robotstofzuiger. Het verteld je als het ware hoeveel van het daadwerkelijke totaalvermogen van het apparaat wordt gebruikt in zuigkracht. In andere woorden, hoe efficiënt de robotstofzuiger is.

Een robotstofzuiger met een hogere waarde zal dus veel effectiever & beter reinigen dan een met een lagere waarde. Het is dus best vanzelfsprekend dat een hoog luchtwatt altijd een belangrijke eigenschap is die een robotstofzuiger moet hebben. Jij koopt de robotstofzuiger namelijk precies voor die reden!

Een bekende misconceptie omtrent robotstofzuigers is dat een hogere “vermogen” direct leidt tot een hogere zuigkracht. Tijdens onze test is dit duidelijk niet altijd waar geweest en het is een belangrijk punt om op te letten als consument. Omdat veel leverancier en verkooppunten het vermogen van een robotstofzuiger melden als belangrijk verkooppunt. Terwijl dit eigenlijk niet half zo belangrijk is als het luchtwatt, een eigenschap die nooit vermeld wordt op hun website of winkel.

Kortom een goede robotstofzuiger heeft een hoog luchtwatt. Helemaal huishoudens met tapijt als ondergrond is dit een extra belangrijk, omdat de extra zuigkracht de diepte van schoonmaak vermogen van de robotstofzuiger bevorderd. Een huis met alleen laminaat/parket kan in principe nog wegkomen met een lagere luchtwatt. Want daar is een krachtige zuigkracht niet enorm belangrijk. Belangrijk om in je achterhoofd te houden, want gemiddeld is een robotstofzuiger met een hogere luchtwatt vaak ook direct te merken in zijn prijs.

Automatisch opladen

Een robotstofzuiger die zichzelf kan opladen m.b.v. een oplaadstation is een heel belangrijk eigenschap. We zouden zelfs zo ver gaan om te zetten dat een robotstofzuiger die dat niet kan, en dus handmatig opgeladen moet worden, zijn prijs nooit waard zal zijn.

Robotstofzuigers hebben gemiddeld niet een enorm gebruikstijd en zijn op volle vermogen niet al te lang actief. Het is dus een enorme extra klus om iedere dag de robot handmatig op te laden voor een aantal uur en vervolgens, maar voor een half uurtje de stofzuiger in actie te zien.

Een robotstofzuiger die zichzelf kan opladen blijft gewoon doorgaan op basis van een tijdschema of wanneer de batterij geheel is opgeladen. Hierdoor is een behandeling van de eigenaar alleen nodig als de stofreservoir vol zit. Hierdoor bespaar je veel meer tijd en is kopen van een robotstofzuiger een enorme fijne aankoop. Terwijl deze eigenschap meestal maar 40 euro extra kost.

Schoonmaakpatroon

Robotstofzuigers komen in twee vormen voor. De eerste en meteen ook de goedkoopste vorm zijn robotstofzuigers die willekeurig een ruimte/huis schoonmaken. Er is geen logica of echt plan van aanpak voor hoe deze stofzuigers het schoonmaken aanpakken. Ze werken wel gewoon met sensoren om objecten te ontwijken maar hebben niet de eigenschap voor complexe commando’s. Hierdoor zijn ze niet altijd efficiënt met hun tijd en kunnen ze delen van het huis niet of niet vaak genoeg bereiken voor het optimale resultaat. De vorm van de kamers heeft bij deze robotstofzuigers een enorme invloed in prestatie. Rechthoekige/vierkante kamers die lekker ruim zijn vormen geen probleem. Smalle gangen en kleine ruimtes zijn vaak lastiger voor deze robotstofzuigers om te bereiken.

De andere vorm zijn de robotstofzuigers die een intelligent schoonmaak patroon hebben. Deze robotstofzuigers zijn de tegenovergestelde van de vorige variant. Ze gebruiken speciale patronen en sensors om een kamer en ruimte op te slaan in hun geheugen. Ze houden bij waar ze al zijn geweest en waar ze nog heen moeten om schoon te maken. In duurdere modellen is er zelf een sensor die kijkt naar de ondergrond en bepaald welke zuigkracht de robotstofzuiger ingesteld moet worden voor de optimale resultaat. Deze type robotstofzuigers zijn vaak ook meteen een stuk duurder dan hun niet intelligente variant. Daarnaast heeft iedere merk weer zijn eigen aanpak op wat intelligent & efficiënt is.

Gebruikstijd & Oplaadtijd

In tegenstelling tot andere soorten stofzuigers werken robotstofzuigers volledig op batterij. Hierdoor is het een belangrijk aspect om naar te kijken tijdens het beoordelen welke robotstofzuigers de beste zijn. Een lange gebruikstijd in altijd aan te raden als het om een grote woning betreft, er is namelijk meer oppervlakte wat de stofzuiger moet bereiken. Daarnaast is er natuurlijk ook de vraag over de laadtijd van de robotstofzuiger. Het is sterk aan te raden om goed te kijken naar de verhouding van de oplaadtijd en gebruikstijd van de robotstofzuiger. Wil je de robot elke dag gebruiken? Dan is een goed balans in deze verhouding belangrijk. Wil je de robotstofzuiger handmatig aanzetten als je hem nodig hebt? In dat geval is een lange oplaadtijd niet zo belangrijk, maar een lange gebruikstijd wel.

Geluid

aangeduid met dB of dB(A). Tijdens onze interviews bleek geluidsoverlast een groter factor bij de aankoop van een robotstofzuiger dan het geval was bij een reguliere stofzuiger. Dit komt mede omdat de robotstofzuiger een passief huishoudelijke apparaat is. Geluidoverlast is bij robotstofzuigers veel meer een aankoop factor dan bij een gewone stofzuiger. Hoe belangrijk dit eigenschap is tijdens je aankoop verschilt enorm in hoe je precies de robotstofzuiger van plan bent te gaan gebruiken.

Wil je de robotstofzuiger alleen gebruiken als je uit huis bent? Dan is geluid niet een enorm probleem tenzij je huisdieren thuis hebt die er last van kunnen hebben. In dat geval is het handig om te kijken naar een robotstofzuiger die opties aanbiedt om op schema of afstand te werken m.b.v. een app.

Is het een apparaat dat je wilt aanzetten terwijl je ook nog aanwezig bent thuis? Dan is het verstandig om extra te kijken of het apparaat stil zijn werkt doet en of het meerdere zuigkracht standen tot zijn beschikking heeft om uit te kiezen.

Ervaring van eigenaren

Wij hebben een groep van 31 leden van onze testpanel gevraagd om gedurende één maand ieder robotstofzuiger thuis te gebruiken met als doel een beter inzicht te krijgen over de daadwerkelijke gebruikerservaring van de robotstofzuigers. Om dit te kunnen kwantificeren hebben wij individueel contact met iedere lid na de afloop van één maand en hun ervaring & beoordeling genoteerd. Deze informatie is vervolgens gebruikt om beeld te scheppen van de gebruikservaring en gebruiksgemak van iedere robotstofzuiger.

We hebben natuurlijk niet alleen gekeken naar de ervaring van onze eigen panel, maar hebben ook onderzocht hoe ieder apparaat online wordt ervaren. Op het internet zijn een ruim aanbod van ervaring en reviews beschikbaar. Wij hebben deze reviews gescand op authenticiteit en vervolgens verwerkt in onze beoordeling. In de uiteindelijke score krijgen deze reviews altijd een hoog gewicht dan de mening van onze panel. Mede omdat deze gebruikers vaak de robotstofzuigers langer in gebruik hebben.

Naar menu ↑

iRobot Roomba s9+

Het heeft weinig nut om er omheen te draaien. De iRobot Roomba s9+ is niet voor iedereen weggelegd omdat het apparaat een aardig prijskaartje heeft die voor de meeste toch buiten het budget zal vallen. Toch is ons testrapport opgesteld om je te vertellen wat de best presterende robotstofzuigers zijn, en puur op basis van prestatie en functionaliteit is de S9+ een overduidelijke winnaar.

Het is de enige robotstofzuiger in Nederland die zichzelf niet alleen kan opladen maar ook legen, waardoor het apparaat gemakkelijk weken achter elkaar zijn werk kan doen. Zijn werk doet deze iRobot meer dan uitstekend. Deze robotstofzuiger heeft namelijk een door ons gemeten luchtwatt van 26 Watt, vrijwel het dubbele van de meeste concurrenten, en een die hem vrijwel gelijk stelt aan een “gemiddeld” krachtige stofzuiger! Gepaard met zijn intelligente schoonmaak design die in het ervaring van onze testpanel een uitstekende hoeveel oppervlakte schoonmaakt, met een prima vermogen om objecten te ontwijken. Het apparaat is ook te besturen vanuit een afstand met app of zelfs stembesturing.

Naast het nadeel van zijn enorme prijs wat grotendeels komt door het vermogen om zichzelf te legen. Heeft het apparaat ook een ander nadeel en dat is dat je er geen dweil functie bij krijgt. Wat toch voor deze prijs te verwachten valt. De S9+ is een prima optie voor huishoudens die een ruim budget hebben en een robotstofzuiger willen die echt “bijna” alles heeft die je kunt wensen. Vind je de zelfleeg functie niet zo erg spannend dan zijn er betere opties beschikbaar.

Naar menu ↑

Xiaomi Mijla Roborock S50

De Xiaomi Mijla Roborock S50 is samen met de S60 sterke aanraders om naar te kijken als je de S9+ veel te duur vindt. De Roborock serie van Xiaomi heeft een perfecte combinatie van zuigkracht en functionaliteit met een toch zachte prijs. Deze robotstofzuigers maken gebruik van een intelligente schoonmaak patroon die zijn werk prima doet. En met een door ons gemeten zuigkracht van 13 luchtwatt maakt de S50 ongeveer 33% krachtiger dan de gemiddelde robotstofzuiger in Nederland.

De S50 heeft zowel een stofzuig – dweilfunctie en heeft een net wat grotere stofreservoir dan de Xiaomi Mijla Roborock S60. Daarnaast is deze robotstofzuiger een stukje minder luid dan de S60 maar ook ten opzichte van de gemiddelde stofzuiger, met maar 54 dB ten opzichte van het gemiddelde van 60.9 dB. Hierdoor is de S50 net iets extra aan te raden als je huisdieren hebt of als je langer gebruik wil maken van je robotstofzuiger met een lang interval.

8.7/10 Read review
87 %
Last Amazon price update was: 8 juni 2024 13:59
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Naar menu ↑

Xiaomi Mijla Roborock S60

De Xiaomi Mijla Roborock S60 is net als de S50 een sterke aanraders als men op zoek is naar een premium robotstofzuiger die alle moderne functies heeft die een huishouden kan wensen. Net als de S50 heeft de S60 een van de betere luchtwatt die wij hebben gemeten en ook dit model kwam op de 13 Watt. In veel vlakken en functionaliteit is de S60 vergelijkbaar met de oudere S50 model. Het grootste verschil zit hem in de geluidsoverlast en het interval van gebruik.

De S60 is een stuk luider dan de S50 en kwam tijdens onze metingen net iets onder de 59 dB. Dit is nog steeds minder luid dan het gemiddelde robotstofzuiger, maar dat verschil is zeker wel te merken, helemaal als je huisdieren of een jong kind thuis hebt. Wat de S60 wel een stuk beter doet is het oplaadt tijd. De S60 is namelijk al binnen een uur weer geheel opgeladen en klaar voor gebruik. Aangezien beiden op een volle batterij ongeveer 2 uur kunnen stofzuigen en dweilen is het dus meteen logisch dat de S60 veel vaker actief kan zijn dan de S50, waardoor het meer oppervlakte kan schoonmaken puur op basis van frequentie. Hierdoor is de S60 een beter aan te raden robotstofzuiger als je een groot huis of huishouden hebt. In dat geval zal de S60’s snelle laadtijd het mogelijk maken om het hoeveelheid werk bij te houden.

8.6/10 Read review
86 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Xiaomi Robot Aspirador Roborock S6 Color Negro 3. gen, Mi Roborock S6 White - €419,95
Price history
×
Price history for Xiaomi Robot Aspirador Roborock S6 Color Negro 3. gen, Mi Roborock S6 White
Latest updates:
 • € 419,95 - 30 mei 2024
 • € 468,20 - 29 mei 2024
 • € 513,19 - 23 mei 2024
Since: 23 mei 2024
 • Highest Price: € 513,19 - 23 mei 2024
 • Lowest Price: € 419,95 - 30 mei 2024
Last Amazon price update was: 8 juni 2024 20:53
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Naar menu ↑

Philips SmartPro Active FC8832/01

De SmartPro Active FC8832 is nog een robotstofzuiger die een perfect balans heeft gevonden tussen prestatie en functionaliteit, alleen in dit geval ligt de SmartPro Active FC8832 een stuk lager in de prijsklasse. De SmartPro Active FC8832 heeft voor zijn prijs een goede zuigkracht en is extra goed geschikt voor huizen waar er voornamelijk voor laminaat is gekozen. De SmartPro Active FC8832 heeft namelijk een droogdweil functie. Naast het feit dat je hierdoor geen last hebt van natte vloeren in je huis is het nog extra handig dat het dit gelijktijdig doet met het stofzuigen. Als je nog erbij neemt dat deze robotstofzuiger een intelligent schoonmaak route gebruikt die voor zijn prijs toch best prima presteert kun je makkelijk zien waarom de SmartPro Active FC8832 op nummer 4 staat.

Dit komt wel allemaal met enkele nadelen waardoor deze robot niet voor iedereen is weggelegd. Het is namelijk een stuk luider dan de gemiddelde robotstofzuiger en is hierdoor minder geschikt voor huizen met huisdieren of kleine kinderen. Daarnaast is de lage prijs wel terug te zien in de oplaadtijd van deze robot. Het duurt maar liefst 4 uur voor de robotstofzuiger klaar is met het opladen en weer aan de slag kan!

Naar menu ↑

Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

De Rowenta Smart Force Essential RR6971 is apart gevalletje als het op prestatie komt. De RR6971 heeft een ongelofelijke krachtige gemeten zuigkracht van wel 22 Luchtwatt, wat hem bijna even sterk maakt als onze nummer 1. Een aardige prestatie als je kijkt naar zijn prijs. Daarnaast krijg je bij de RR6971 aardig wat functies gratis mee, zo is het zowel een dweil al een stofzuiger. Kan hij zichzelf automatisch opladen en is het mogelijk hem via een tijdschema in te stellen. Enige functie die het mist ten opzichte van de andere robotstofzuigers in onze testrapport is een intelligente schoonmaak patroon.

Met zulke resultaten zou je verwachten dat de RR6971 veel hoger in onze lijstje van aanraders zou moeten zijn. Echter zit er wat fundamentele problemen aan deze stofzuiger waardoor hij automatisch een stuk lager scoort. De grootste is de kleine stofbak van maar 0.3 liter. Dit samen met een heel erg lange oplaadtijd van wel 6 uur zorgt ervoor dat je de stofzuiger weinig in actie gaat zien. Laat staan dat het apparaat niet gebruik maakt van een intelligent patroon waardoor het niet effectief te werk gaat met zijn batterij duur. Zijn krachtige zuigvermogen heeft ook als consequentie dat het apparaat best luid is als hij eenmaal zijn werk doet.

Om deze reden staat de RR6971 op nummer 5, en is hij voornamelijk geschikt voor kleine ruimte, huizen of studio’s waar zijn kwalen niet erg opvallen.

Luid, en rare keuze van producent door kleine stofreservoir. Prima voor kleine woningen, niet echt handig elders.

8.3/10 Read review
83 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Rowenta RR6971 Smart Force Essential Aqua zuig- en dweilrobot, 2-in-1 robotstofzuiger met dweilfunctie, hoog zuigvermogen op alle vloeren, tot 150 minuten looptijd, zwart/donkerblauw - €86,52
Price history
×
Price history for Rowenta RR6971 Smart Force Essential Aqua zuig- en dweilrobot, 2-in-1 robotstofzuiger met dweilfunctie, hoog zuigvermogen op alle vloeren, tot 150 minuten looptijd, zwart/donkerblauw
Latest updates:
 • € 86,52 - 8 juni 2024
 • € 83,02 - 30 mei 2024
 • € 80,27 - 23 mei 2024
 • € 78,61 - 16 mei 2024
Since: 16 mei 2024
 • Highest Price: € 86,52 - 8 juni 2024
 • Lowest Price: € 78,61 - 16 mei 2024
Last Amazon price update was: 8 juni 2024 20:58
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken