Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731

€85,90

Best deal at: fonq.nlfonq.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Rowenta RO3731 Compact Power Cyclonic Stofzuiger - €85,90

Het Duitse elektronicaconcern Rowenta is in 1844 opgericht door de Duitser Robert Weintraud en bracht in 1919 haar eerste product op de markt. Rowenta is sindsdien gefocust op het innoveren van haar producten en de technologie die deze producten exceptioneel maakt. In de jaren ’70 begon Rowenta met de productie van haar eerste stofzuigers, vloerpoetsers en stoommachines. Daarnaast produceert Rowenta vandaag de dag ook andere huishoudelijke apparaten zoals tandenborstels, haardrogers en luchtzuiverende apparaten.
Specificaties via Rowenta.nl:

 • Volume van het stofreservoir: 1,5 L
 • Gewicht: 6,4 kg
 • Maximale zuigkracht: 158 Watt

Ter vergelijking van de zuigkracht, de gemiddeld gemeten zuigkracht over alle stofzuigers die in onze tests gebruikt zijn was 143 Watt. De Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731 beschikt over iets meer zuigkracht dan de gemiddelde stofzuiger uit onze test.

Scores via verschillende andere platforms:

 • Bol.com: 4,2/5 uit 126 reviews
 • Cooblue.nl: 4,0/5 uit 223 reviews

De Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731 is een zakloze, elektrische stofzuiger die vooral op harde vloeren een zeer hoge zuigkracht heeft. Soms is deze zelfs iets te krachtig aangezien de zuigmond zich vast kan zuigen aan de vloer. Daarnaast wordt de stofzuiger geleverd met verschillende accessoires om uw schoonmaakervaring nog efficiënter en krachtiger te laten verlopen. De kierenzuigmond is uitermate geschikt voor het schoonmaken van kleine kieren en spleten tussen meubilair en kasten. Voor het schoonmaken van stoelen, gordijnen en banken kunt u de meubelzuigmond gebruiken, deze zal ervoor zorgen dat uw meubilair compleet vrij is van dierenharen en stof. De kleine zuigmond is optimaal voor het schoonmaken van kleine, kwetsbare oppervlakten zoals plinten, lamellen en toetsenborden. Deze extra hulpstukken zijn echter niet aan de stofzuiger te bevestigen wat ervoor zorgt dat u deze apart moet bewaren en meedragen tijdens het schoonmaken als u deze wil gebruiken. De Rowenta Compact Cyclonic RO3731 is vrij stil, zeker in vergelijking met andere stofzuiger die over dezelfde zuigkracht beschikken.
De stofzuiger heeft een snoerlengte van 6 meter wat het apparaat een totale actieradius geeft van iets minder dan 9 meter. Dit is meestal genoeg voor de gemiddelde kamer maar kan tekort schieten voor het schoonmaken van grotere ruimtes. Een groot nadeel van de Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731 is dat het toestel zuigkracht kan verliezen na een langere tijd gebruik, waarnaast de stofzuiger ook meer geluid gaat maken tijdens het zuigen. Het apparaat is klein en compact, zoals de naam al doet verraden. Hierdoor is de stofzuiger ook vrij licht voor zijn klasse. Dit alles draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van het toestel. Het is makkelijk op te tillen om te verplaatsen tussen verdiepingen of kamers, de rolbak is erg wendbaar en het opbergen gaat hierdoor ook erg efficiënt, de stofzuiger neemt weinig ruimte in beslag in de kast of in de bijkeuken. Het is wel aan te raden om voorzichtig met de Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731 om te gaan, aangezien sommige onderdelen kwetsbaar kunnen zijn, zoals de verbindingen tussen de verschillende delen van de stang. De stofzuiger is zakloos, wat betekent dat het filter ervoor zorgt dat het opgezogen vuil in het stofreservoir terechtkomt, wat een volume heeft van 1,5L. Dit zal voldoende zijn voor een paar schoonmaakbeurten maar zal toch relatief snel geleegd moeten worden. Dit reservoir is makkelijk te legen boven de vuilnisbak en maakt gedoe met stofzuigerzakken een verleden tijd.

7.7 Total Score
Testrapport

Zuigkracht tapijt
7.3
Zuigkracht harde vloer
9.4
Gebruiksvriendelijkheid
8.0
Onderhoud
6.0
Voordelen
 • Krachtig op harde vloeren
 • Handige accessoires
 • Stil
 • Lagere prijsklasse
Nadelen
 • Klein stofreservoir
 • Kwetsbare onderdelen
 • Kan zuigkracht verliezen
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

achttien − 12 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken