Rowenta X-Trem Power RO7244

€158,99

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs

Het Duitse elektronicaconcern Rowenta is in 1844 opgericht en bracht in 1919 haar eerste product op de markt. Dit was een elektrisch strijkijzer, waarna meerdere andere producten volgden zoals het eerste elektrische koffiezetapparaat voor gebruik in de horeca, haardrogers en, in 1974, Rowenta’s eerste stofzuiger. In 2001 introduceerde Rowenta haar eerste zakloze stofzuiger op de wereldwijde markt. Tegenwoordig wordt Rowenta beheerd door de Franse Groupe SEB.

Specificaties via Rowenta.nl:

 • Volume van het stofreservoir: 2,5 L
 • Gewicht: 7,9 kg
 • Maximale zuigkracht: 136 Watt

Ter vergelijking van de zuigkracht, de gemiddeld gemeten zuigkracht over alle stofzuigers die in onze tests gebruikt zijn was 143 Watt. De Rowenta X-Trem Power RO7244 beschikt over iets minder zuigkracht dan de gemiddelde stofzuiger uit onze test.

Scores via verschillende andere platforms:

 • Rowenta.nl: /5 uit reviews
 • Bol.com: 4,4/5 uit 27 reviews
 • Mediamarkt.nl: 4,5/5 uit 10 reviews

De Rowenta X-Trem Power RO7244 beschikt over 136 Watt zuigkracht wat de stofzuiger zeer krachtig maakt op zowel harde vloeren als tapijten en vloerkleden. Het apparaat wordt standaard geleverd met meerdere extra opzetstukken. Zo wordt de Rowenta X-Trem Power RO7244 standaard aangeboden met een mini-turboborstel die het verwijderen van bijvoorbeeld hardnekkige dierenharen een peulenschil maakt. Deze borstel is ook uiterst geschikt om het interieur van uw auto schoon te maken. Met de kierzuigmond maakt u gemakkelijk schoon onder meubilair en in spleten en kieren. Daarnaast zorgt de standaard zuigmond met zachte borstels ervoor dat de mond met gemak over alle oppervlakken glijdt. Hierdoor worden ook krassen op uw meer kwetsbare vloeren voorkomen. De zuigkracht van de stofzuiger is gemakkelijk aan te passen met de knop op het handvat. Op harde vloeren is de eerste stand, de helft van de zuigkracht, voldoende. Op tapijten en vloerkleden is het soms nodig om de tweede stand, maximale zuigkracht, in te schakelen. De stofzuiger heeft een snoerlengte van ongeveer 6 meter, waardoor de totale actieradius uitkomt op bijna 9 meter. Voor een gemiddelde kamer is dit genoeg maar mocht u in huis grotere vertrekken hebben dan zal dit een struikelpunt van de Rowenta X-Trem Power RO7244 zijn.

De stofzuiger heeft een strak maar vooral erg functioneel design: handvaten aan zowel de rolbak als de steel en grote wielen om de rolbak meer wendbaar te maken. De handvaten helpen bij het gemak van het verplaatsen van de stofzuiger, wat weer tegengewerkt wordt door het feit dat de Rowenta vrij zwaar is vergeleken met andere stofzuigers in zijn klasse. De Rowenta X-Trem Power RO7244 is uitgerust met een cyclonisch filter waardoor bijna 100% van het opgezogen stof gefilterd wordt en in het stofreservoir terecht komt. Het stofreservoir is groot genoeg om meerdere schoonmaakbeurten mee te gaan, is makkelijk te legen en maakt het gedoe en de troep rondom het vervangen van stofzuigerzakken overbodig. Een laatste nadeel van de Rowenta X-Trem Power RO7244 is echter dat het een van de duurdere modellen van Rowenta is.

7.1 Total Score
Testrapport

Zuigkracht tapijt
6.9
Zuigkracht harde vloer
6.9
Gebruiksvriendelijkheid
9.2
Onderhoud
5.5
Voordelen
 • Krachtig genoeg voor zowel harde als zachte vloeren
 • Stil
 • Geleverd met meerdere handige opzetstukken
Nadelen
 • Vrij zwaar
 • Korte snoerlengte
 • Hogere prijsklasse
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

achttien − 10 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken