Bosch Cleann’n BGC05AAA1

€100,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs

Het wereldberoemde technologiebedrijf Bosch (officieel bekend als Robert Bosch GmbH) staat sinds zijn oprichting in 1886 bekend om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van zijn producten. De productielijnen in de vroege jaren na de oprichting focusten zich vooral op autotechniek, wat later evolueerde naar industriële technologie en directe consumentenproducten, zoals gereedschap, wasmachines en stofzuigers.

Specificaties via Bosch-home.nl:

 • Volume van het stofreservoir: 1,5 L
 • Gewicht: 4,4 kg
 • Maximale zuigkracht: 148 Watt

Ter vergelijking van de zuigkracht, de gemiddeld gemeten zuigkracht over alle stofzuigers die in onze tests gebruikt zijn was 143 Watt. De Bosch Cleann’n BGC05AAA1 beschikt over een fractie meer zuigkracht dan de gemiddelde stofzuiger uit onze test.

Onze ervaring:

 • Zuigprestatie Tapijt: 59/100
 • Zuigprestatie Harde vloer: 88/100
 • Gebruiksgemak: 55/100
 • Levensduur batterij: n.v.t.

Scores via verschillende andere platforms:

 • Bol.com: 3,8/5 uit 18 reviews
 • Coolblue.nl: 4,5/5 uit 10 reviews
 • Bosch-home.nl: 2,0/5 uit 1 reviews

Deze zakloze stofzuiger van Bosch is zeer makkelijk in gebruik door zijn lichte gewicht. Deze eigenschap, samen met het compacte design, zorgt ervoor dat het apparaat heel makkelijk rondom en in huis gehanteerd en de trap op gedragen kan worden. Het EasyStorage systeem zorgt daarnaast voor extra efficiënt en gemakkelijk opbergen! Laten we even kijken naar de zuigkracht van de Bosch Cleann’n BGC05AAA1. De stofzuiger scoort een energielabel A, wat gelijk staat aan een zeer efficiënt energiegebruik en zo min mogelijk uitstoot. Op zachte vloeren als tapijt en kleden scoort de Bosch Cleann’n BGC05AAA1 een D-klasse, wat niet erg goed is. Daarentegen behaalt de stofzuiger voor het reinigen van harde vloeren een sterke A. Hieruit kunnen we concluderen dat deze stofzuiger vooral geschikt zal zijn voor een huishouden dat beschikt over veel harde vloeren en minder (hoogpolige) tapijten aangezien de zuigkracht op harde vloeren een stuk efficiënter is en beter tot zijn recht komt. De stofzuiger wordt standaard geleverd met veel handige accessoires om uw schoonmaakervaring vlekkeloos te laten verlopen. Zowel het omschakelbare zuigmondstuk als het combinatiemondstuk, welke zowel een plumeauborstel en een kierenzuigmond bevat, krijgt u meegeleverd met de stofzuiger. Zoals al was aangestipt, is de stofzuiger erg lichtgewicht. Het kleine zwenkwiel dat aan de stofzuiger zit zorgt er ook voor dat de stofzuiger ook optimaal wendbaar is. Het snoer van de stofzuiger is ongeveer 6 meter lang, wat kort is, maar niet té kort dat de stofzuiger onhandig wordt in gebruik. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van het huis of de kamers en het aantal stopcontacten dat in huis aanwezig is.

De zuigkracht is echter niet instelbaar op de stofzuiger en op harde vloeren kan de zuigkracht dus alleen maar maximaal zuigen. Dit zorgt er nog wel eens voor de zuigmond zich vacuüm zuigt aan de vloer. Dit is erg lastig op te lossen, is ook erg zwaar en maakt heel veel lawaai! Dit zorgt er dan ook voor dat de stofzuiger veel stof of vuil niet opzuigt wanneer dit gebeurt. Ook wanneer de zuigmond zichzelf niet vacuüm trekt is de Bosch Cleann’n BGC05AAA1 geen stille stofzuiger te noemen maar hij is zeker ook niet overmatig luid. Met 78 dB valt het apparaat net boven het gemiddelde geluidsniveau uit onze test, 72 dB. Het stofreservoir is 1,5 L groot, wat een vrij standaard grootte is in de zakloze stofzuigers die nu op de markt zijn. Het HEPA12 filter zorgt ervoor dat al het stof moeiteloos wordt opgevangen en in het reservoir terechtkomt. Deze is overigens gemakkelijk te legen met het EasyClean systeem. Het HEPA filter is ook wasbaar en van zulke hoge kwaliteit dat de Bosch Cleann’n BGC05AAA1 ook prima geschikt is voor mensen met een stof- of harenallergie of overgevoeligheid.

6.6 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie tapijt
5.9
Zuigprestatie harde vloer
8.8
Gebruiksvriendelijkheid
5.5
Onderhoud
6.0
Voordelen
 • Veel handige accessoires die bijgeleverd worden
 • Sterke zuigkracht op harde vloeren
Nadelen
 • Te weinig zuigkracht op zachte vloeren
 • Zuigt zich nog wel eens vast aan de vloer
 • Geschikt voor mensen met stofallergie of overgevoeligheid
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

3 + negentien =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken