AEG VX6-2-CR-A

125,99

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG VX6-2-CR-A Animal Edition - Stofzuiger met zak - 125,99

De AEG VX6-2-CR-A is perfect stofzuiger voor mensen met een of meerdere huisdieren. Het is een goedkoper alternatief op de AEG VX7-2-CR-A maar offert hier vrij weinig voor op qua prestatie.

Zuigkracht

De AEG VX6-2-CR-A heeft een motor met 800 Watt vermogen. Het is een klein maar zeker krachtige stofzuiger met zak. Hij presteert net als zijn vergelijkbare variant heel erg goed op zowel op tapijt als op harde vloer. Een aspect dat duidelijk terug te zien is in de uiteindelijke score waar het een 85 en 96 heeft ontvangen.

De reden dat het een beetje lager scoort op tapijt komt dat het bij onze test toch wel wat meer moeite had met hoogpolige tapijten. Heb je veel tapijt die hoogpolig is thuis? Dan raden we het aan om elders te kijken qua stofzuiger. Anders is het een prima stofzuiger!

Accessoires

De AEG VX6-2-CR-A Animal Edition wordt geleverd met een aantal accessoires. Er zit een roestvrijstalen buis, een DustPro Silent combinatiezuigmondl en een turbo-zuigmond en 3-in-1 accessoire voor meubels en kieren bij. De DustPro Silent combinatiezuigmond heeft aan de voor- en achterzijde borstels die uitgeklapt kunnen worden en is een speciale stofzuigermond die het geluid van de stofzuiger helpt dimmen. De Turbozuigmond kan bevestigd worden aan het handvat, zodat deze makkelijk bereikbaar is als je hem nodig hebt. De 3-in-1 accessoire bestaat uit een meubelborstel/plumeau, spleetzuigmond en zuigmond voor zitbanken.

Geluid

Een eigenschap waar de AEG VX6-2-CR-A toch duidelijk minder goed in scoort is zijn geluidsisolatie. Wat de stofzuiger toch aardig wat punten heeft gekost. Op zijn volle kracht kun je verwachten dat deze stofzuiger ongeveer 76 dB aan geluid zal maken. Om je een beter beeld te geven hoeveel dat is, gemiddeld maakt een stofzuiger 72 dB geluid. Dus hij is aardig luid. Hij is zelfs luider als je de turbo-zuigmond wilt gebruiken. Wat je waarschijnlijk wel vaak zal doen gezien deze zuigmond specifiek is gemaakt voor extra kracht en dus voor het opzuigen van haar van je huisdier. Luide stofzuigers zijn vaak geen goede combinatie met dieren en het is dus een beetje tegenstrijdig.

Daarnaas is deze stofzuiger toch iets minder zuinig dan zijn soortgenoot (die wel wat duurder is). De AEG VX6-2-CR-A heeft een energielabel van A tenopzichte van de A+ van zijn duurdere soortgenoot. Hierdoor zal je toch uiteindelijk de centen die je bespaart inleveren bij de elektriciteitrekening.

Ergonomie

De stofzuiger heeft een actieradius van 9 meter, hierdoor hoef je niet vaak van stopcontact te wisselen. Door zijn lichte gewicht van 4.3 kg is de AEG gemakkelijk door het huis heen te manoeuvreren. De stofzuiger is voorzien van een 360 graden Motion Technologie. Dit wil zeggen dat de stofzuiger zwenkwielen heeft waarmee je makkelijker mee omweg kunt. Het stofcompartiment is makkelijk te bereiken door het 180 graden Access deksel. Hierdoor is de stofzuigerzak makkelijk te legen.

Allergiefilter

Helemaal als je huisdieren hebt is belangrijk dat je stofzuiger de lucht die het uitstoot ook goed filtert. Deze stofzuiger heeft een HEPA 13 filter en daarmee wordt 99.95% van alle stof en vuil gefiltert. Je kunt deze filter trouwens ook gewoon wassen en hierdoor hoef je hem niet steeds weer te vervangen.

Kortom

De AEG VX6-2-CR-A is een goedkopere alternatief op de AEG VX7-2-CR-A. Je offert hier wel wat op qua geluidsinstallatie en zuinigheid. Dit haalt niet weg dat een prima stofzuiger is die zijn werk prima doet, en ook goed te gebruiken is op vrijwel alle vloeren.

7.9 Total Score
Testrapport

Zuigkracht tapijt
8.5
Zuigkracht harde vloer
9.6
Gebruiksvriendelijkheid
5.0
Onderhoud
8.3
Voordelen
  • Geschikt voor harde vloeren.
  • Geschikt voor tapijt.
  • Goedkoop.
Nadelen
  • Niet geschikt voor hoogpolige tapijt.
  • Luid.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

vijf × vijf =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken