Philips Performer Expert FC8722/09

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Deze stofzuiger is duurder dan de concurrentie, maar je krijgt dan ook waar voor je geld. Hij heeft een energieklasse rating A, is niet te zwaar en presteert redelijk goed op alle ondergronden. Helaas is hij wel lawaaierig.

Zuigkracht

De stofzuiger heeft een vermogen van 650 Watt, dit is iets lager dan het gemiddelde van 800 Watt. Dit geeft aan hoeveel stofzuigkracht de stofzuiger kan leveren. Op harde ondervloeren scoort hij een A klasse rating en uit onze test komt hij uit op 76. Op zachte ondervloeren scoort hij middelmatig een B klasse rating en uit onze test komt uit op 68.

Accessoires

Deze Philips Performer Expert FC8722/09 wordt geleverd met een TripleActive+ mondstuk, spleetmondstuk, 2 in 1 borstel/ klein mondstuk en een parketborstel. De parketborstel is geschikt voor kwetsbare ondergronden. Het TripleActive mondstuk zorgt voor een betere aanhechting aan de ondergrond en zorgt voor een diepe reiniging van tapijt en zuigt alle pluisjes op. Met de zijborstels worden de randen standaard meegenomen en het grotere voormondstuk zorgt ervoor dat je meer vuil opzuigt op grotere oppervlaktes. Dankzij het kleine mondstuk kan je ook op moeilijk bereikbare plekken komen.

Geluid

Met 75 dB is dit niet de meeste geluidsvriendelijke stofzuiger, gemiddeld genomen is dit 72 dB. Hou er rekening mee dat je hierdoor anderen kan storen tijdens het stofzuigen of je het zelf misschien niet prettig vindt dat hij wat meer lawaai produceert dan gebruikelijk.

Ergonomie

Met zijn 5 kg is deze stofzuiger niet erg zwaar en dat is een groot voordeel. Hij weegt zelfs minder dan de gemiddelde 6 kg. Handig als je veel trappen moet lopen. Hij heeft een snoer van 8 meter, dit is gemiddeld. Hierdoor heeft hij een actieradius van 11 meter. Het prettige hiervan is dat je niet constant hoeft te switchen van stopcontact. De speciaal ontworpen stofzuigerzak heeft meerdere lagen waardoor deze niet snel verstopt raakt en weinig fijnstof uitstoot. Doordat hij 5 kg aan vuil kan opvangen hoef je hem niet vaak te vervangen. Het lampje geeft aan wanneer de stofzak vervangen dient te worden. Het vermogen is aan te passen, afhankelijk van welke ondergrond je aan het stofzuigen bent.

Allergiefilter

Het HEPA filter vangt 99,95 procent van het fijnstof op van haren van huisdieren, stuifmeel en stofmijt. De stofuitstootklasse is een rating A en hiermee de hoogste die je kan vinden.

Kortom

Een prijzige stofzuiger, maar toch het overwegen waard. Vanwege zijn lichte gewicht, grote stofzak en redelijk goede resultaten op beide ondergronden is het voor velen waarschijnlijk toch geschikt.

7.1 Total Score
Testrapport

Zuigkracht tapijt
6.8
Zuigkracht harde vloer
7.6
Gebruiksvriendelijkheid
5.9
Onderhoud
8.1
Voordelen
  • Geschikt voor harde vloeren.
Nadelen
  • Minder geschikt voor tapijt.
  • Duur.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

3 × 4 =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken