Philips Performer Expert FC8721/09

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Deze stofzuiger kwam uit de Consumentenbond test van 2017 als beste getest. Ondanks dit is hij erg prijzig en vergelijkbaar met de concurrentie niet beter te noemen. Hij presteert goed op harde ondervloeren, maar slechts redelijk op zachte ondervloeren. Geluidloos is hij zeker ook niet. Daarentegen is hij wel energiezuinig met een klasse A rating.

Zuigkracht

De Philips Performer Expert FC8721/09 heeft een vermogen van 650 Watt, dit is lager dan gemiddeld. Normaal ligt dit rond de 700 Watt. Dit geeft aan hoeveel algemene zuigkracht de stofzuiger kan leveren. Op harde ondergronden krijgt hij een klasse A rating en uit onze test krijgt hij een score van 72. Op zachte ondergronden scoort hij slechte met een klasse C rating en uit onze test komt een score van 65.

Accessoires

Deze stofzuiger wordt geleverd met een TripleActive mondstuk, mondstuk voor harde vloeren, spleetmondstuk en een 2 in 1 borstel / klein mondstuk. Door het kleine mondstuk kan je altijd moeilijk bereikbare plekken bereiken. Het TripleActive mondstuk heeft een grotere opening en zuigt zo meer vuil op in een keer, het heeft zijborstels waardoor je makkelijk de randen meeneemt en heeft een betere aanhechting waardoor je dieper in het tapijt reinigt.

Geluid

De stofzuiger produceert 78 dB, dit is 6 dB meer dan gemiddeld. Hierdoor is hij erg lawaaierig en maakt meer geluid dan je misschien wenst. Ongestoord stofzuigen zal er niet bij inzitten.

Ergonomie

De stofzuiger weegt 5 kg, hiermee is hij een 1 kg minder zwaar dan gemiddeld. Hij heeft een stofzak van 5 kg, dat is 2 kg meer dan gemiddeld. Door de speciale techniek met meerdere lagen heb je weinig kans op verstopping en weinig fijnstof uitstoot. Fijne hiervan is dat je de stofzak niet regelmatig hoeft te vervangen. Het snoer is 8 meter en hiermee gemiddelde lengte. Dit geeft de stofzuiger een actieradius van 11 meter. Het prettige hieraan is dat je niet constant van stopcontact hoeft te wisselen.

Allergiefilter

De stofzuiger beschikt over een HEPA filter, dit houdt 99,95% van al het fijnstof tegen. Over allergenen van huisdieren, huisstofmijt en stuifmeel hoef je je niet meer zorgen te maken. Hij heeft een uitstofklasse rating A, wat aangeeft dat hij de hoogste klasse hierin heeft die er te behalen is.

Kortom

Deze stofzuiger is te duur vergeleken met de concurrentie. Dezelfde specificaties kan je bij andere stofzuigers vinden en deze scoren ook beter op zachte oppervlakken. Dat er geen parketborstel wordt meegeleverd is ook een minpunt.

6.9 Total Score
Testrapport

Zuigkracht tapijt
6.5
Zuigkracht harde vloer
7.2
Gebruiksvriendelijkheid
5.9
Onderhoud
8.1
Voordelen
  • Geschikt voor harde vloeren.
Nadelen
  • Minder geschikt voor tapijt.
  • Duur.
Geef je mening  |  Read reviews and comments
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

20 − zeventien =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken