Xiaomi Mi Roborock S60

€419,95

Best deal at: amazon.nlAmazon.nl
Naar laagste prijs
Last Amazon price update was: 18 november 2022 10:48
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

De Xiaomi Mi Roborock S60 is in meerdere opzichten en functies vergelijkbaar met de Xiaomi Mijla Roborock S50. Het is een robotstofzuiger die zowel stof opzuigt en dweilt, bestuurbaar en programmeerbaar is via een app en dus erg inspeelt op technologie. Qua gebruikstijd en oplaadtijd is het een toestel dat het erg goed doet, zodat het autonoom kan werken en de consument met een gerust hart het toestel zijn werk kan laten doen zonder er naar te moeten omkijken.

Wat zegt de consument

De Xiaomi Mi Roborock S60 is een erg gebruiksvriendelijke robotstofzuiger die je zonder zorgen rustig zijn werk laat doen zonder dat je er naar moet omkijken. Hij is via een applicatie programmeerbaar en leest de afmetingen en formaties af van geïnstalleerde kaarten. Niet alleen neemt hij stof op, de Xiaomi Mi Roborock S60 beschikt ook over een dweilfunctie en remt automatisch af wanneer hij vrijstaande objecten nadert zodat hij geen schade aanbrengt aan bijvoorbeeld meubels. Enig nadeel misschien is dat het apparaat ongeveer 10 centimeter hoog is, wat betekent dat hij wellicht niet onder alle meubels kan.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • consumentenbond.nl: 4,7/5 uit 490 reviews
 • Bol.com: 4,5/5 uit 4 reviews
 • Coolblue.nl: 9,8/10 uit 4 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

75/100: Als je weet dat de gemiddelde robotstofzuiger een luchtwatt heeft van 9,7 en dat Xiaomi Mi Roborock S60 een luchtwatt van 13 Watt, merk je al dat dit toestel een pak hoger scoort dan zijn concurrent. Naast deze meer dan goede zuigprestaties pakt de Xiaomi Mi Roborock S60 ook nog uit met een aantal andere handige troeven. Zo beschikt het over een dweilfunctie waardoor je dus nog een schoonmaakklus van je takenlijst kan schrappen en is het toestel programmeerbaar via een handige app die alle ruimtes opslaat en je toelaat de robotstofzuiger een tijdschema te laten volgen. De gemiddelde robotstofzuiger produceert net geen 61 decibel geluid, de Xiaomi Mi Roborock S60 produceert 58 decibel en doet het dus net iets beter dan zijn concurrenten.

Gebruiksgemak

90/100: Voor de gebruiker die weinig vrije tijd heeft is de Xiaomi Mi Roborock S60 een handige bondgenoot. Het toestel is programmeerbaar qua ruimte en tijd en dit alles via een handige app. Het enige waar je wel rekening mee dient te houden is dat het toestel zijn stofreservoir niet zelf kan legen en je dus steeds jezelf eraan dient te herinneren dat je het tijdig leegmaakt. Het toestel kan dus zo goed als volledig zelf functioneren en laadt zichzelf na gebruik dus ook zelf ook in zijn laadstation zodat hij steeds paraat is voor een volgende schoonmaaksessie.

Batterij

94/100: De Xiaomi Mi Roborock S60 haalt een nagenoeg perfecte score qua batterij dankzij zijn korte oplaadtijd van slechts 60 minuten en lange gebruikstijd van maar liefst 150 minuten. In vergelijk met de gemiddelde concurrent die over de respectievelijke taken gemiddeld 209,7 en 105,2 minuten doen scoort de Xiaomi Mi Roborock S60 dus opvallend beter. Misschien is het enigszins jammer dat deze robotstofzuiger niet over een groter stofreservoir beschikt. Een stofreservoir van 0,5 liter is zeker niet klein, maar met een lange batterijduur als deze zou een groter reservoir eventueel een handige troef zijn.
Specificaties via xiaomiproducts.nl::

 • Vermogen: 58 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,48 liter
 • Gebruikstijd: 150 min
 • Oplaadtijd: 60 min

Verdict

De Xiaomi Mi Roborock S60 is onder meer omwille feit dat hij ook over een dweilfunctie beschikt een handig huishoudtoestel voor jonge gezinnen die weinig vrije tijd hebben en geen kostbare tijd willen verliezen met vervelende schoonmaakklussen. Het toestel is ook erg modern: hij is aanstuurbaar via een applicatie op de smartphone en programmeerbaar qua tijd en ruimte. Aan de hand van kaarten leest het de schoon te maken ruimte af zodat er geen zones vergeten worden. Er zijn weinig robotstofzuigers op de markt die zo goed presteren als de S60 (wat duidelijk zichtbaar is in zijn scores).

De Roborock S60 is in 2020 door ons gekozen als een van de vijf beste robotstofzuigers van Nederland.

8.6 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.5
Batterij
9.4
Gebruiksgemak
9.0
Voordelen
 • Goede zuigkracht.
 • Laadt automatisch op.
 • Stille robotstofzuiger.
 • Beste uit onze test van 2020.
Nadelen
 • 10 cm hoog.
 • Prijzig.
Geef je mening  |  Read reviews and comments
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

dertien − twaalf =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken