Philips SmartPro FC8776/01

€273,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips SmartPro Compact FC8776/01 - €273,00

De Philips SmartPro FC8776/01 maakt uw huis gronding schoon in een sneltempo dankzij onder meer haar 3-staps reinigingsysteem en haar TriActive XL-mondstuk. De lange borstels onderaan het toestel verzamelen eerst het vuil in een rechte baan voor de robot zodat deze het vuil vervolgens eenvoudig kan opzuigen. Tot slot is er nog de opzetbare dweilfunctie om de fijnste stofdeeltjes te verwijderen. De Philips SmartPro FC8776/01 is ook verzien van een planningsfunctie van een week die ingesteld kan worden met behulp van de afstandsbediening en infrarood sensoren voor detectie van afgronden en obstakels.

Wat zegt de consument

Prijs/kwaliteit was dit een heel goede aankoop. Het toestel zelf is vrij laag (6 centimeter) en geraakt onder heel wat meubels. Ook met drempels tot bijna 2 centimeter heeft de Philips SmartPro FC8776/01 geen of weinig moeite. Wat handig is, is dat je met de afstandsbediening een planning kan programmeren en bepaalde zones kan vrijstellen van schoonmaken, bijvoorbeeld rond kabels. Hij zuigt het vuil en stof goed op, ook dierenharen en zwaarder vuil dat hij automatisch detecteert. Het gebeurt wel af en toe dat hij de weg naar zijn laadstation niet lijkt terug te vinden.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Coolblue.nl: 8,5/10 uit 42 reviews
 • Bol.com: 3,7/5 uit 34 reviews
 • Tweakers.net: 5/5 uit 1 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

76/100: Met een luchtwatt prestatie van 15 doet de Philips SmartPro FC8776/01 het beter dan de gemiddelde robotstofzuiger die maar 9,7 haalt. De robot zuigt het vuil goed op en bovendien beschikt het toestel nog over een droog dweilfunctie om het fijnste stof op te nemen. In tegenstelling tot andere Philips robotstofzuiger volgt deze robotstofzuiger geen intelligente schoonmaakroute en rijdt hij lukraak door de woning. Qua geluid doet de Philips SmartPro FC8776/01 het met 58 decibel bijna 3 decibel beter dan de gemiddelde robotstofzuiger.

Gebruiksgemak

60/100:  De Philips SmartPro FC8776/01 is enkel bedienbaar via het toestel zelf en een afstandsbediening. Je kan wekelijks een tijdschema instellen maar dit moet wekelijks opnieuw herhaald worden. Ook de extra dweilborstel moeten apart opgezet worden na het stofzuigen en de robot vindt niet altijd de weg naar het laadstation, hoewel hij dit eigenlijk wel zou moeten kunnen. Ook de stofcontainer moet je zelf stofzuigen en dit best na elke schoonmaaksessie.

Batterij

87/100: Qua gebruikstijd doet de batterij van de Philips SmartPro FC8776/01 het beter dan de gemiddelde robotstofzuiger, qua oplaadtijd niet. De gebruikstijd van de Philips SmartPro FC8776/01 bedraagt 130 minuten terwijl het gemiddelde 105,2 minuten bedraagt. Haar oplaadtijd bedraagt 240 minuten terwijl het gemiddelde hier op slechts 209,7 minuten ligt. Het volume van de stofcontainer, 0,3 liter, is wel voldoende voor een volledige schoonmaaksessie, hoewel ook de gemiddelde robotstofzuiger over een groter stofreservoir beschikt.

Specificaties via philips.nl:

 • Vermogen: 65 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,3 liter
 • Gebruikstijd: 130 min
 • Oplaadtijd: 240 min

Verdict

De Philips SmartPro FC8776/01 is een goede stofzuiger die het vuil krachtig opzuigt, maar het is toch een toestel waar je zelf ook tijd aan moet besteden of dat je minder goed alleen kan achterlaten. Vooral omdat hij de weg soms lijkt kwijt te geraken en je de dweilborstels nadien moet monteren. Het is een mooi en stiller toestel waardoor het wel geen storend element is wanneer je zelf ook thuis bent. Philips is een bekend merk waarvoor je een hogere prijs betaalt. Deze Philips SmartPro FC8776/01 is misschien iets te prijzig voor zijn prestaties.

7.4 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
5.6
Batterij
8.7
Gebruiksgemak
8.0
Voordelen
 • Sterke zuigkracht.
 • Laadt zelf op.
 • Dweilfunctie.
Nadelen
 • Zelf opladen gaat soms fout.
 • Dweilfunctie vereist opzetborstel.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

zes + 7 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken