Best Geteste
iRobot Roomba s9+

iRobot Roomba s9+

€965,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De iRobot Roomba s9+ is de robotstofzuiger die volledig is afgestemd op de laatste technologische ontwikkeling en inspeelt op de verwachtingen van de gebruiker: geen tijd verliezen met vervelende schoonmaakklussen. Het toestel werkt volledig automatisch: het rijdt zelf naar zijn laadstation bij een lege batterij, laadt zichzelf op en maakt zijn eigen stofreservoir ook zelf leeg. Je kan het toestel met enkele klikken en/of instructies aansturen via de iRobot app, de Google Assistent of Alexa. Het ideale toestel dus voor diegenen die gericht zijn op gemak en technologie.

Wat zegt de consument

De iRobot Roomba s9+ is een automatisch toestel waar je geen tijd in hoeft te stoppen. Tijdens de eerste schoonmaaksessies brengt de robotstofzuiger de verschillende ruimte in kaart en geeft ze een benaming zodat je nadien gerichte schoonmaakorders kan geven aan het apparaat via de app, de Google Assistent of Alexa. Het enige wat je wel moet doen, is de schoon te maken ruimtes voorbereiden. Doe je dit niet kan hij loshangende kabels of op de grond liggende objecten beschadigen of zelfs vernietigen. Verder hoef je naar het toestel niet om te kijken. Wanneer het stofreservoir vol is, rijdt het toestel naar zijn laadstation en maakt hij zijn stofreservoir zelf leeg zodat hij verder aan de slag kan met een volgende ruimte. Het enige nadeel is wel dat dit leegmaken erg veel lawaai maakt, wat storend kan zijn wanneer je bijvoorbeeld rustig tv zit te kijken.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • consumentenbond.nl: 3.3/5 uit 197 reviews
 • coolblue.nl: 7.9/10 uit 22 reviews
 • bol.com: 4/5 uit 1 review

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

90/100: De iRobot Roomba s9+ is de eerste van de klas op vlak van zuigprestaties. Met een luchtwatt van 26 watt scoort hij meer dan dubbel zo goed als de gemiddelde robotstofzuiger, die slechts een luchtwatt van 9,7 watt haalt. Het toestel levert dus uitstekende zuigprestaties en misschien is het jammer dat er geen dweilfunctie in het toestel geïntegreerd is om ook deze schoonmaakklus te vervolledigen. Je kan het toestel intelligent besturen via de iRobot App, de Google Assistent en Alexa en vooraf een tijdschema instellen. Het toestel brengt je woning zelf in kaart, geeft benamingen aan de verschillende ruimtes en creëert zelf een schoonmaakroute die alle hoeken van de kamers omvat. Qua geluidsoverlast produceert de iRobot Roomba s9+ opvallend genoeg iets meer geluid dan de gemiddelde robotstofzuiger. De iRobot Roomba s9+ produceert 66 decibel, de gemiddelde robotstofzuiger slechts 60,9 decibel.

Gebruiksgemak

90/100: De iRobot Roomba s9+ scoort net als op zuigkracht erg hoog. De voornaamste redenen hiervoor zijn, dat het toestel quasi volledig automatisch werkt. Je kan een tijdschema instellen zodat er schoongemaakt wordt op een moment dat het jou best uitkomt, het toestel keert automatisch naar zijn laadstation om de batterij opnieuw te op te laden en het toestel maakt zichzelf leeg.

Batterij

86/100: Met een volledig opgeladen batterij kan de iRobot Roomba s9+ ruim twee uur schoonmaken. De batterij opnieuw opladen duurt eveneens 2 uur. Voor zowel oplaadtijd en gebruikstijd scoort de iRobot Roomba s9+ dus duidelijk beter als de gemiddelde robotstofzuiger die gemiddeld gezien 209,7 minuten nodig hebben om op te laden en slechts 105,2 minuten operationeel zijn na opladen. De iRobot Roomba s9+ heeft een erg groot opvangreservoir van 1 liter, waardoor het toestel ook echt 2 uur kan schoonmaken zonder dat het leeggemaakt hoeft te worden. Leegmaken doet het toestel overigens zelf, zodat je niet perse in de buurt hoeft te blijven terwijl de iRobot Roomba s9+ schoonmaakt.

Specificaties via winkel.irobot.nl:

 • Vermogen: 120 watt
 • Volume van het stofreservoir: 1 liter
 • Gebruikstijd: 120 min
 • Oplaadtijd: 120 min

Verdict

De iRobot Roomba s9+ richt zich misschien eerder op een jonger publiek, een publiek dat erg vertrouwd is met technologie en spraakaansturing. Voor hen is de werking van het toestel doodeenvoudig en zij wensen ook geen tijd te verliezen met saaie schoonmaakklussen. De oudere generaties zijn wellicht minder vertrouwd met de moderne technologie en verkiezen allicht een robotstofzuiger met een andere of manuele aansturing. De iRobot Roomba s9+ is een van de beste robotstofzuigers die vandaag de dag verkrijgbaar zijn op de markt, maar kwaliteit betaal je ook. Voor een prijs van ongeveer 1500 euro haal je een iRobot Roomba s9+ in huis, een prijs die je misschien ook wel doet vergelijken met andere goedkopere toestellen.

De S9+ is in 2020 door ons gekozen als een van de vijf beste robotstofzuigers van Nederland.

8.9 Total Score
Testrapport

8.9Beoordeling
Zuigprestatie
9
Batterij
8.6
Gebruiksgemak
9
5User's score
Zuigprestatie
5
Batterij
5
Gebruiksgemak
5
Voordelen
 • Laadt zichzelf automatisch op.
 • Leegt zichzelf automatisch.
 • Intelligent schoonmaak routine.
 • Krachtige zuigkracht.
Nadelen
 • Duur.
Geef je mening  |  Read reviews and comments
1 Comment
 1. 2.5
  Zuigprestatie
  50
  Batterij
  50
  Gebruiksgemak
  50

  Botst overal tegenaan, slaat stukken over en ander stukken doet die tig keer.
  Je krijgt het idee dat het ding zomaar wat doet.

  + PROS: Geen idee
  - CONS: chaotisch zuig patroon
  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

13 + veertien =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken