Xiaomi Mijla Roborock S50

€499,00

Best deal at: amazon.nlAmazon.nl
Naar laagste prijs
Last Amazon price update was: 3 september 2023 10:27
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

Met de Xiaomi Mijla Roborock S50 haal je een multifunctioneel, modern en intelligent toestel in huis. Niet alleen zuigt het stof op, het is ook uitgerust met een handige dweilfunctie waardoor de Xiaomi Mijla Roborock S50 u niet verliest van één maar van maar liefst twee vervelende schoonmaakklussen. Het toestel is ook lekker modern en intelligent: je stelt het van op afstand in via de Mi-app en programmeert het naar jouw voorkeuren. Wanneer de batterij van het toestel uitgeput is, keert het zelf terug naar zijn laadstation om op te laden en vervolgens zijn schoonmaakklussen af te werken.

Wat zegt de consument

De Xiaomi Mijla Roborock S50 maakt je het leven makkelijker. Eenmaal uitgepakt en geïnstalleerd is het toestel vertrokken om zowel te stofzuigen als te dweilen. Bovendien is hij programmeerbaar en volgbaar via de app waardoor je hem dus van op afstand kan instellen en in de gaten houden. De robot is ongeveer 10 centimeter hoog en gaat dus moeiteloos onder heel wat meubels. In vergelijking met andere en vaak duurdere robotstofzuigers zitten in de Xiaomi Mijla Roborock S50 intelligente sensoren die het toestel doen afremmen wanneer het een obstakel nadert waardoor het dus nergens hard tegenaan botst en geen schade aanricht aan uw meubilair. Met obstakels en drempels tot maximum 2 centimeter heeft hij weinig tot geen problemen, meer dan dat wel. Ook is in het in begin een beetje zoeken en proberen hoe je de kamers kan opslaan in het toestel.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • consumentenbond.nl: 4.2/5 uit 6 reviews
 • Bol.com: 5/5 uit 12 reviews
 • Tweakers.net: 4.3/5 uit 13 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

75/100: Hoewel de Xiaomi Mijla Roborock S50 met 13 luchtwatt een hogere luchtwatt prestatie haalt dan de gemiddelde robotstofzuiger die slechts 9,7 haalt moet vermeld worden dat er meerdere toestellen op de markt zijn die betere luchtwatt prestaties behalen. Op andere vlakken scoort de Xiaomi Mijla Roborock S50 dan weer wel excellent. Niet alleen heeft hij een dweilfunctie en kan je het toestel vooraf en via een app voorprogrammeren, hij is ook stiller dan de gemiddelde robotstofzuiger. De gemiddelde robotstofzuiger produceert 60,9 decibel terwijl de Xiaomi Mijla Roborock S50 maar 54 decibel produceert.

Gebruiksgemak

90/100: De Xiaomi Mijla Roborock S50 is een erg gebruiksvriendelijk toestel en ideaal voor mensen met weinig vrije tijd. Via de app kan je een tijdschema instellen en dus zelf bepalen wanneer je robot aan het werk gaat. Het toestel laadt op in het laadstation en keert automatisch terug bij een lege batterij. Het enige minpuntje qua gebruiksvriendelijkheid is dat je het stofreservoir zelf dient leeg te maken en je hier dus wel rekening mee moet houden.

Batterij

95/100: Qua batterij scoort de Xiaomi Mijla Roborock S50 heel erg goed. Dit heeft het toestel te danken aan de gebruikstijd van 150 minuten en oplaadtijd van 120 minuten. De batterij gaat dus ruim voldoende mee om meerdere ruimtes schoon te maken. Ook het opvangreservoir van 0,6 liter is voldoende groot voor deze gebruikstijd zodat je zonder enig probleem het huis kan verlaten terwijl de robot het huis schoonmaakt en je dus niet in de buurt moet blijven om het stofreservoir leeg te maken.
Specificaties via xiaomiproducts.nl:

 • Vermogen: 58 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,6 liter
 • Gebruikstijd: 150 min
 • Oplaadtijd: 120 min

Verdict

De Xiaomi Mijla Roborock S50 is misschien wel de ideale robotstofzuiger voor jonge families die weinig tijd hebben na het werk en altijd druk in de weer zijn met kinderen en of hobby’s. Eenvoudigweg even de robot even instellen en je komt thuis in een kraaknette thuis. Met een prijs van rond de 500 euro kom je in vergelijking met andere toestellen die niet over de dubbele stofzuig – dweilfunctie erg voordelig uit. Hij levert erg goede prestaties en is dus een absolute aanrader qua prijs-kwaliteit.

De Roborock S50 is in 2020 door ons gekozen als een van de vijf beste robotstofzuigers van Nederland.

8.7 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.5
Batterij
9.5
Gebruiksgemak
9.0
Voordelen
 • Beste uit onze test van 2020.
 • Goede zuigkracht.
 • Stil.
 • Dweilfunctie.
Nadelen
 • 10 cm hoog.
 • Duur.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

achttien − dertien =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken