iRobot Roomba 676

€195,58

Best deal at: amazon.nlAmazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: iRobot Roomba 676 Robotstofzuiger, zwart, rond, 0,6 l, lithium-ion-accu, 60 min, 2 uur - €195,58
Price history
×
Price history for iRobot Roomba 676 Robotstofzuiger, zwart, rond, 0,6 l, lithium-ion-accu, 60 min, 2 uur
Latest updates:
 • € 195,58 - 4 februari 2023
 • € 360,99 - 1 februari 2023
Since: 1 februari 2023
 • Highest Price: € 360,99 - 1 februari 2023
 • Lowest Price: € 195,58 - 4 februari 2023
Last Amazon price update was: 4 februari 2023 02:22
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

De iRobot 600 serie is een populaire serie in de lijn robotstofzuigers van iRobot. De 676 is de robot met de beste review in de test van verschillende websites in het begin van dit jaar. We zijn benieuwd of dit model ook in onze test zo goed uit de bus komt, want onze verwachtingen zijn vrij hoog gespannen. Dit komt niet alleen door het degelijke uiterlijk, maar ook door de prijs – die is relatief vriendelijke voor een apparaat in het hoogste segment.
Dit model maakt je huis systematisch schoon, en je kan het apparaat zo instellen als je dat wil, met een bijbehorende applicatie. Dit model kan over drempels van tot wel 2 centimeter rijden, en zou dus in principe een hele vloer in je huis kunnen reinigen.

Wat zegt de consument?

Door zijn, relatief, lage design komt de Roomba ook op moeilijkere plekken. Helaas past hij bij ons desondanks net niet onder onze bank. Wel gaat de Roomba erg goed om met hondenharen. Hier liep onze vorige robotzuiger telkens op vast. Wel is het raadzaam om na elke taak de borstels even schoon te maken, voordeel is dat dit erg makkelijk gaat. De borstels zijn erg makkelijk te verwijderen en plaatsen. Prijs vind ik zelf wel meevallen. Een goede, normale, stofzuiger kost ook meer dan 150 euro. Voor de meerprijs bespaar je wel tijd en energie voor andere dingen. Al met al moet ik zeggen dat een stofzuigrobot ideaal is. Het scheelt zeer veel tijd en moeite op dagelijkse basis. Een stofzuigrobot werkt ideaal als je; hem gebruikt in de tijd dat je weg bent en tafels, banken en stoelen hebt waar hij onderdoor kan (even opmeten dus!).

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Bol.com: 4.⅘ uit 19 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

60/100: In deze test kijken we vaak als eerste naar de zuigprestaties, omdat deze over het algemeen definiëren hoe efficiënt en krachtig een ruimte kan worden schoongemaakt. We meten hiervoor de luchtwatt score en het vermogen. Deze waarden zetten we tegen elkaar af om tot een conclusie te kunnen komen over de zuigkracht. Het vermogen van dit apparaat is 33, en de luchtwatt score is 8. Een redelijke verhouding, maar we hebben krachtigere apparaten gezien in onze test.

Gebruiksgemak

80/100: Gebruiksgemak is uiteraard de grootste reden om een robotstofzuiger aan te schaffen. Het model kan reinigen, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Dit apparaat gaat erg slim te werk, en keert onder anderen terug naar zijn basisstation, zodat het apparaat zichzelf automatisch oplaadt. Ook gaat dit apparaat weer verder waar het gebleven was, als de batterij is opgeladen. Helaas heeft dit model geen dweilfunctie.

Batterij

76/100:De batterij van dit model is redelijk goed. Voor slechts 120 minuten opladen, kan je dit model 90 minuten gebruiken. Een prima verhouding en een goede score in onze test.

Specificaties via irobot.com:

 • Vermogen: 33 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0.6 liter
 • Gebruikstijd: 90 min
 • Oplaadtijd: 120 min

Verdict

Dit model komt in verschillende tests naar voren als de beste, of één van de beste robotstofzuigers op de markt, en daar kunnen wij ons wel in vinden. Het is echter wel jammer dat dit model niet kan dweilen, dit zul je dus zelf moeten doen. De stofzuigerfunctie in dit model is echter vrijwel optimaal.

7.2 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
6.0
Batterij
7.6
Gebruiksgemak
8.0
Voordelen
 • Laadt zichzelf op
 • App
Nadelen
 • Kan niet dweilen
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

twaalf + zeven =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken