Zoef Robot Sien SR730Z

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Het leven makkelijker maken met een robotstofzuiger, het is al lang geen illusie meer en voor iedereen bereikbaar. De Zoef Robot Sien SR730Z is een model dat volgens veel consumenten goed scoort, en in deze test gaan we kijken hoe dat komt. Dit model maakt gebruikt van een luchtfilter in het ontwerp, en heeft een prima accu. De functionaliteit van dit apparaat is ook vrij goed: het apparaat beschikt over een aantal handige functies als afgronddetectie, een instelbaar tijdschema en meer.

Wat zegt de consument?

Neemt perfect stof en kruimels op. Te grote of zwaardere stukjes zoals bijvoorbeeld strijkparels kan ze niet aan. Die blijven liggen. Ik laat haar elke ochtend een toertje doen, zodat alles netjes blijft. Zalig om ’s avonds thuis te komen in een net huis. Stofzuigen doet ze stil en goed.
Dweilen had ik iets beter verwacht, nat dweilen is vochtig en neemt hierdoor niet alle vlekjes mee van de vloer. Bevochtig soms de vloer met een plantenspuit maar daardoor draaien de willen door en wil ze niet of moeilijk rijden. Al bij al tevreden over Sien.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

  • Bol.com: 3.8/5 uit 34 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

57/100: Om de zuigprestatie van een apparaat te kunnen beoordelen, moeten we twee waarden weten: de luchtwatt score van een apparaat, en het vermogen. Deze waarden zetten we tegen elkaar af, en zo weten we of ons gevoel over de zuigkracht van een apparaat ook klopt. Het vermogen van dit apparaat is 24 Watt, en de luchtwatt score is 7. Daarmee is de zuigprestatie niet bijzonder krachtig te noemen.

Gebruiksgemak

80/100: Dit apparaat is bijzonder eenvoudig in het gebruik. Het apparaat reinigt je vloer goed. Daarnaast kun je het apparaat programmeren, waardoor je het apparaat zijn werk kan laten doen op tijden die jou goed uit komen. Daarnaast is het model bijzonder stil, stiller dan de meeste andere robotstofzuigers. Er zit een dweilfunctie op het apparaat, en het apparaat kan automatisch te werk gaan.

Batterij

85/100: De batterij is het hoogtepunt van dit model. De batterij van dit model behoort tot de besten die we in onze test gezien hebben. Het apparaat kan op 180 minuten opladen maarliefst 120 minuten schoonmaken, en dat is zeer indrukwekkend te noemen.

Specificaties via zoefrobot.nl:

  • Vermogen: 24 watt
  • Volume van het stofreservoir: 0.2 liter
  • Gebruikstijd: 120 min
  • Oplaadtijd: 180 min

Verdict

Bij dit model krijg je een hoop gebruiksgemak en functionaliteit voor je geld, om over de prestaties van de batterij nog maar te zwijgen. Dit alles maakt dit model tot een zeer interessant product voor mensen die op zoek zijn naar een robotstofzuiger. De consumentenreacties zijn bijna zonder uitzondering lovend, en dit komt met name door de uitstekende batterij. Het enige minpuntje is dat de zuigkracht beter had gekund.

7.4 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
5.7
Batterij
8.5
Gebruiksgemak
8.0
Voordelen
  • Prijs/kwaliteitverhouding
  • Nat en droog
Nadelen
  • Zuigkracht had beter gekund
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

14 + zeventien =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken