iRobot Roomba 895

€267,64

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: iRobot Roomba 895 - Robotstofzuiger - €267,64
Price history
×
Price history for iRobot Roomba 895 - Robotstofzuiger
Latest updates:
  • € 267,64 - 30 oktober 2020
  • € 288,83 - 23 oktober 2020
  • € 337,26 - 9 oktober 2020
  • € 352,39 - 2 oktober 2020
Since: 2 oktober 2020
  • Highest Price: € 352,39 - 2 oktober 2020
  • Lowest Price: € 267,64 - 30 oktober 2020

In je zoektocht naar een goede robotstofzuiger kom je vaak bij het merk iRobot uit. Dit omdat het merk een grote lijn heeft aan verschillende producten op het gebied van automatische reiniging in huis. Dit model is vooral handig als je even niet thuis bent, en toch de vloer wil reinigen. Dit apparaat kan zelfstandig werden met met een systematisch schoonmaakplan waarbij het gebruik maakt van sensoren die onder anderen obstakels kunnen herkennen en kunnen omzeilen. Dit model maakt gebruik van een HEPA-filter.

Wat zegt de consument?

Gebruiksgemak: De robotstofzuiger kan in principe overal stofzuigen. Wij hebben alleen een hoogpolig tapijt en hier kan hij helaas niet over. Maar met de bijgeleverde sensor kan je er voor zorgen dat de stofzuiger niet op het tapijt gaat. Als hij dit wel doe blijft hij namelijk vasthangen. Over middel laag en middellang polig tapijt kan hij gewoon over. Dit is geen enkel probleem.
Onderhoud: In de app kan je zien of er een onderdeel vervangen moet worden. De vervangende onderdelen zijn redelijk goedkoop en makkelijk te vervangen. Ook is het makkelijk om het stofreservoir te legen. Nadelen: Je moet altijd een kruimeldief hebben om bijvoorbeeld de bank nog te stofzuigen en het stofreservoir is niet heel groot. Zeker een aanrader tenzij je hoogpolige tapijten heb. Het apparaat neemt veel werk uit je handen.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

  • coolblue.nl: 8.3/10 uit 36 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

62/100: In deze test kijken we als eerste naar de zuigprestatie van een apparaat, dit omdat dit de meeste invloed heeft op hoe goed de ruimte schoongemaakt wordt. We kijken om deze zuigprestatie te kunnen beoordelen naar het vermogen en de luchtwatt van een apparaat. Voor dit model is dit 40 Watt om 10 luchtwatt. Een gemiddelde score, voor deze prijs hadden we op een wat betere score gehoopt.

Gebruiksgemak

80/100: Dit model is zeer handig in het gebruik. Als je eenmaal door hebt hoe het één en ander werkt dan kan dit apparaat je huis reinigen zonder dat je er nog naar hoeft om te kijken. Daarnaast kun je dit model besturen met een applicatie vanaf je telefoon. Wel werkt het model niet voor alle ondergronden even goed, dus bijvoorbeeld hoogpolig tapijt zul je nog even na moeten lopen met een kruimelzuiger. Buiten dit minpuntje, kan dit apparaat volledig autonoom werken.

Batterij

75/100:Als we de batterij beoordelen, kijken we naar twee factoren: hoe lang gaat het apparaat mee, en hoe lang laadt het apparaat op. Beide scores zijn in deze test prima. Het apparaat kan met 180 minuten opladen 90 minuten schoonmaken, en dat is een prima score in onze test.

Specificaties via irobot.com:

  • Vermogen: 40 watt
  • Volume van het stofreservoir: 0.6 liter
  • Gebruikstijd: 90 min
  • Oplaadtijd: 180 min

Verdict

Dit model is een zeer goede robotstofzuiger. Het heeft verschillende eigenschappen die je huis op een slimme manier schoonmaken, zonder dat je er omkijken naar hebt. Fysiek gezien is het apparaat stevig, en maakt het gebruik van verschillende borstels. De batterij is goed, en de HEPA filter in het apparaat zorgt er voor dat dit model ook voor mensen met een stofallergie interessant is.

7.2 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
6.2
Batterij
7.5
Gebruiksgemak
8.0
Voordelen
  • App
  • Goed voor mensen met een stofallergie
Nadelen
  • Zuigkracht kan beter
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

17 + zeventien =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken