Philips SmartPro Active FC8832/01

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De Philips SmartPro Active FC8832/01 is een slimme, innovatieve stofzuiger die grondig schoonmaakt. De twee lange borstels brengen het vuil eerst samen alvorens het door de robot wordt opgezogen. Bovendien beschikt deze robotstofzuiger over een geïntegreerde dweilfunctie. Dankzij de technologie is de robotstofzuiger in staat om de meeste vuile zones te detecteren en extra grondig schoon te maken. De Philips SmartPro Active FC8832/01 is uitgerust met allerhande sensoren en detectiesystemen die de robot in staat stellen om efficient en autonoom schoon te maken en zelf een schoonmaakroute uit te stippelen. Dankzij de sensoren hoef je je ook geen zorgen te maken dat hij tegen muren of meubels botst.

Wat zegt de consument

Dankzij de korte maar erg duidelijke gebruikershandleiding heb je de Philips SmartPro Active FC8832/01 al binnen de 5 minuten in werking na aankoop. Het is een erg mooi en laag toestel waardoor hij ook onder meubels kan. Let op met niveauverschillen in de woning want hier kan hij enigszins moeite mee hebben. Tot 1,5 centimeter lukt het wel maar op hoogteverschillen van meer dan dat loopt hij soms vast. Wanneer dat gebeurt krijg je hiervan melding in de handige app waarmee je de robot te allen tijde kan in de gaten houden. Het toestel werkt heel goed alleen. Je stuurt eenvoudigweg instructies via de app of via Amazon Alexa, of programmeert hem voor vaste schoonmaak momenten. Hij doet alles geheel zelf en keert zelf terug naar zijn oplaadstation wanneer de batterij leeg is.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Kieskeurig.nl: 7.7/10 uit 11 reviews
 • Bol.com: 4.2/5 uit 13 reviews
 • BesteProduct.nl: 7.7/10 uit 11 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

76/100: Met een luchtwatt van 15 scoort de Philips SmartPro Active FC8832/01 heel erg goed qua zuigprestatie. De gemiddelde luchtwatt voor robotstofzuigers bedraagt namelijk maar 9,7 luchtwatt. Een heel pak minder dus. De Philips SmartPro Active FC8832/01 beschikt naast een stofzuigfunctie ook over een droog dweilfunctie, een extra troef voor dit toestel. Verder werkt het toestel volledig autonoom: hij stippelt zelf een schoonmaakroute uit zonder dat hij ook maar een centimeter overslaat en is vanop afstand via de app en via Amazon Alexa bedienbaar. Waar deze robotstofzuiger van Philips niet goed op scoort is geluid. De Philips SmartPro Active FC8832/01 produceert maar liefst 63 decibel geluid terwijl de gemiddelde robotstofzuiger maar 60,9 decibel produceert.

Gebruiksgemak

90/100: Doordat de Philips SmartPro Active FC8832/01 beschikt over een geïntegreerde droog dweilfunctie scoort de robot erg hoog op vlak van gebruiksgemak. Bovendien is het apparaat programmeerbaar en kan je onder meer een tijdschema instellen zodat je geen hinder ondervindt van een rondrijdende robot wanneer je thuis bent. De programmatie verloopt via een app en je kan het toestel ook aansturen met behulp van Amazon Alexa. Wanneer de batterij van de robot een kritiek niveau bereikt keer hij zelf terug naar zijn laadstation, waar hij oplaadt en vervolgens zijn werk verderzet. Het enige dat je als gebruiker zelf moet doen is zijn stofcontainer leegmaken.

Batterij

85/100: Qua gebruikstijd scoort de Philips SmartPro Active FC8832/01 heel erg goed. Volledig opgeladen kan het toestel zo’n 120 minuten aan de slag alvorens hij opnieuw moet opladen. In vergelijking met andere robotstofzuigers gaat de batterij van de Philips SmartPro Active FC8832/01 een kwartier langer mee. Wat betreft oplaadtijd scoort het toestel dan weer niet goed. Waar de gemiddelde robotstofzuiger ‘slechts’ 209,7 minuten nodig heeft om de batterij volledig op te laden, duurt dit bij de Philips SmartPro Active FC8832/01 maar liefst 240 minuten of 4 uur. Ook is het opvangreservoir van de robot relatief klein voor een gebruikstijd van 120 minuten. Het opvangreservoir heeft een maximumcapaciteit van 0,4 liter dus wanneer je een keertje het reservoir vergeet leeg te maken, kan de robot wellicht verder geen stof opnemen.

Specificaties via Philips.nl:

 • Vermogen: 65 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,4liter
 • Gebruikstijd: 120 min
 • Oplaadtijd: 240 min

Verdict

Voor mensen die de hele dag buitenshuis zijn en graag hun vrije tijd kwalitatief doorbrengen met vrienden en familie in plaats van deze kostbare tijd te moeten spenderen aan schoonmaken is de Philips SmartPro Active FC8832/01 een aan te raden robotstofzuiger. Zeker omwille van het feit dat hij ook over een droog dweilfunctie beschikt en dus twee taken tegelijk uit kan voeren. Het is een innovatief en slim toestel dat niet alleen via de app maar ook via Amazon Alexa spraakbesturing bediend kan worden.

De SmartPro Active FC8832/01 is in 2020 door ons gekozen als een van de vijf beste robotstofzuigers van Nederland.

8.4 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.6
Batterij
8.5
Gebruiksgemak
9.0
Voordelen
 • Krachtige zuigkracht.
 • Laadt automatisch op.
 • Stofzuig & dweilfunctie.
Nadelen
 • Luid.
 • Opvangreservoir.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

vier × een =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken