Miele Scout RX1 Red

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Miele Scout RX1 Red - Robotstofzuiger - €0,00

De Miele Scout RX1 Red, ook beschikbaar in de kleur zwart, is een robotstofzuiger van Duitse makelij die uitgerust is met allerhande technologieën. Zo is er de Smart Navigation technologie die de weg zoekt naar moeilijk bereikbare plekken, de Furniture Protection Technologie die ervoor zorgt dat de robot afremt en zacht beweegt rond obstakels en meubels en het Triple Cleaning System. De robotstofzuiger beschikt ook over lange borstels die perfect de hoeken kan schoonmaken. De batterij van Miele Scout RX1 gaat zo’n 120 minuten mee, genoeg om meerdere ruimtes schoon te maken.

Wat zegt de consument

De robotstofzuiger zuigt goed maar je moet hem wel regelmatig schoonmaken en nakijken of de wielen en borstel komen vast te zitten. Kattenharen en hondenharen zuigt hij moeiteloos op. Hij maakt schoon op een logische, systematische manier en is rechte banen. Ook kan hij zacht om met tafelpoten en stoelen: hij detecteert het obstakel, remt af en beweegt er zachtjes omheen. Hij is vrij stil waardoor je hem perfect kan laten rondrijden ’s nachts of wanneer je in de zetel naar tv zit te kijken. Een tijdschema opleggen kan je helaas niet dus je moet hem iedere keer opnieuw instellen.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Coolblue.nl: 8/10 uit 27 reviews
 • Bol.com: 4.2/5 uit 10 reviews
 • consumentenbond.nl: 3.5/5 uit 16 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

75/100: De Miele Scout RX1 heeft een sterkere zuigkracht in vergelijking met andere stofzuigers. De luchtwatt die we maten voor de Miele Scout RX1 Red bedraagt 15, terwijl dit gemiddeld maar 9,7 luchtwatt is. Vele andere robotstofzuigers beschikken over een aanvullende droog dweilfunctie om het fijnste stof op te nemen. De Miele Scout RX1 heeft dit niet, wat enigsins haar sterkere zuigkracht verklaart. De stofzuigfunctie moet namelijk al het vuil in een keer kunnen wegnemen. De Miele Scout RX1 maakt op een intelligente manier schoon: het toestel volgt rechte lijnen en gaat systematisch te werk. Het is ook een toestel dat je perfect ‘s nachts kan laten werken aangezien het maar 56 decibel geluid produceert.

Gebruiksgemak

70/100: In tegenstelling tot vele andere robotstofzuigers kan je deze Miele robotstofzuiger geen tijdschema opleggen en moet je hem telkens manueel inschakelen. Hij loopt ook regelmatig vast dus het is best om in de buurt te blijven wanneer de robot aan het werk is. De stofcontainer is voldoende groot om het hele huis schoon te maken en moet je ook zelf legen. Wanneer de robot klaar is met stofzuigen of de batterij leeg is keert hij zelf terug naar zijn laadstation om op te laden.

Batterij

86/100: Zowel qua gebruikstijd als oplaadtijd doet de Miele Scout RX1 het beter dan de gemiddelde robotstofzuiger. Waar de batterij van de gemiddelde robotstofzuiger 105,2 minuten meegaat en 209,7 minuten nodig heeft om weer op te laden gaat de batterij van de Miele Scout RX1 120 minuten mee en heeft ze ook slechts 120 minuten nodig om weer op te laden. Ook het volume van de stofcontainer is voldoende groot om een batterijduur mee te gaan.

Specificaties via Miele.nl:

 • Vermogen: 65 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,6 liter
 • Gebruikstijd: 120 min
 • Oplaadtijd: 120 min

Verdict

Voor kwaliteit betaal je een prijs en dat is voor deze Miele Scout RX1 Red net zo zeer. Miele toestellen staan bekend voor hun Duitse degelijkheid en hogere prijs. Het is een keuze die je persoonlijk zelf moet maken maar weet wel dat deze robotstofzuiger een goede zuigkracht en goede batterij heeft. Het is ideaal toestel voor mensen met huisdieren gezien haar hoge zuigkracht en is zeker geen storend element in de huiskamer wanneer je thuis bent. Het is een mooi en stil toestel dat best gezien mag worden.

7.7 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.5
Batterij
8.6
Gebruiksgemak
7.0
Voordelen
 • Stil.
 • Perfect voor huisdieren.
 • Prima zuigkracht.
 • Grote stofreservoir.
Nadelen
 • Prijzig.
 • Geen dweilfunctie.
 • Geen tijdschema.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

16 + elf =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken