Xiaomi Mi wh

€219,99 €299,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Xiaomi Mi Stofzuigrobot wh - €219,99
Price history
×
Price history for Xiaomi Mi Stofzuigrobot wh
Latest updates:
 • € 219,99 - 5 mei 2021
 • € 199,99 - 28 april 2021
 • € 239,00 - 21 april 2021
 • € 239,99 - 14 april 2021
Since: 14 april 2021
 • Highest Price: € 239,99 - 14 april 2021
 • Lowest Price: € 199,99 - 28 april 2021

De Xiaomi Mi wh is een robotstofzuiger van de Chinese producent Xiaomi. Hij is enkel verkrijgbaar in een witte uitvoering en instelbaar via een mobiele applicatie. In tegenstelling tot andere robotstofzuiger modellen van het merk Xiaomi beschikt de Xiaomi Mi wh niet over een dweilfunctie en neemt hij dus enkel stof weg. Er kan wel een tijdschema op worden ingesteld en hij werkt bijna volledig autonoom. Het enige waar hij hulp voor nodig heeft is het leegmaken van de stofcontainer en het verplaatsen naar verdiepingen of kamers met een hoogteverschil hoger dan twee centimeter.

Wat zegt de consument

Eenmaal in huis gehaald en de verschillende ruimtes in kaart te hebben gebracht werkt deze robotstofzuiger van Xiaomi echt fantastisch. Via de applicatie kan je de ruimtes tekenen waar hij moet schoonmaken en de robot programmeren om hem te laten schoonmaken wanneer het jou past. De applicatie en handleiding zijn wel enkel in het Engels maar dit is op zich geen probleem. Het enige wat de robotstofzuiger niet zelf doet en je dus als gebruiker aan moet denken is het legen van de stofcontainer. Deze is relatief klein (0,4 liter) dus het leegmaken doe je best na elke schoonmaaksessie.
Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • consumentenbond.nl: 4.6/5 uit 219 reviews
 • Bol.com: 4.3/5 uit 9 reviews
 • Tweakers.net: 5/5 uit 9 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

75/100: Net als andere robotstofzuiger modellen van Xiaomi levert de Xiaomi Mi wh heel goede zuigprestaties. Harde vloeren, vinyl, laminaat of laagpolig tapijt, de Xiaomi Mi wh kan met elke ondergrond overweg. De Xiaomi Mi wh heeft een gemeten luchtwatt van 13, een pak meer dus dan de gemiddelde robotstofzuiger die slechts 9,7 luchtwatt meet. Wel scoort deze robotstofzuiger niet fantastisch qua geluid. Hij produceert ongeveer 70 decibel geluid, wat ruim hoger is dan de gemiddelde waarde van andere robotstofzuigers. In vergelijking met andere modellen van Xiaomi doet dit model het niet zo goed.

Gebruiksgemak

80/100:  De Xiaomi Mi wh is een toestel dat de levenswaarde van de gebruiker verhoogt. Het toestel is instelbaar en bestuurbaar via een mobiele applicatie en kan dus van op afstand ingesteld worden. Je kan ook vooraf een tijdschema instellen. Verder werkt het toestel quasi volledig zelfstandig en volgt hij moeiteloos de voorgeprogrammeerde schoonmaakroute. Hij maakt schoon en na zijn sessie of bij een lege batterij keert hij zelf terug naar zijn laadstation om op te laden. Het enige dat de consument moet doen is na elke sessie de stofcontainer leegmaken.

Batterij

93/100:  De batterij van de Xiaomi Mi wh doet het erg goed qua gebruikstijd. Met een volle batterij kan het toestel maar liefst 150 minuten lang stof opnemen. Misschien is het daarom enigszins jammer dat het toestel over geen grotere stofcontainer beschikt. Deze heeft een maximumcapaciteit van ‘slechts’ 0,4 liter, wat niet helemaal in lijn loopt met zijn gebruikstijd. Opladen doet de Xiaomi Mi wh in 120 minuten, een pak sneller dan de gemiddelde robotstofzuiger die hiervoor maar liefst 209,7 minuten voor nodig heeft.
Specificaties via xiaomiproducts.nl:

 • Vermogen: 55 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,4 liter
 • Gebruikstijd: 150 min
 • Oplaadtijd: 120 min

Verdict

De Xiaomi Mi wh is de ideale robotstofzuiger voor mensen en gezinnen die graag thuiskomen in een schoon huis na een drukke dag. Doordat het toestel van op afstand bedienbaar is kan je van op eender welke locatie het toestel in werking laten treden. Je kan uiteraard ook kiezen voor een instelbaar tijdschema om toch enige structuur in te brengen, wat het waarschijnlijk ook makkelijker maakt om je er aan te doen herinneren om de stofcontainer leeg te maken. In tegenstelling tot andere robotstofzuigers beschikt de Xiaomi Mi wh niet over een dweilfunctie, dus als je ook deze huishoudtaak wil overlaten aan een robot kies je wellicht beter voor een ander toestel.

8.3 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.5
Batterij
9.3
Gebruiksgemak
8.0
Voordelen
 • Krachtige zuigkracht.
 • Lange gebruikstijd batterij.
Nadelen
 • Heel luid.
 • Kleine stofcontainer.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

13 + tien =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken