Xiaomi MiJia Roborock

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Xiaomi MiJia Roborock - Robotstofzuiger - €0,00

Op zoek naar een slimme robotstofzuiger die al het schoonmaakwerk voor jou doet? De Xiaomi MiJia Roborock is niet alleen een robotstofzuiger, nee, hij is ook nog eens uitgerust met een handige dweilfunctie. Je kan bovendien een tijdschema instellen zodat de robot schoonmaakt op momenten dat het jou het beste uitkomt. Eens de verschillende ruimtes in kaart gebracht zijn, leest het toestel de schoon te maken kamers af van de kaart en maakt hij de hele ruimte schoon zonder ook maar één centimeter over te slaan. Met de Xiaomi MiJia Roborock haal je dus een handige robot in huis die maar liefst twee taken van je overneemt zodat je je kostbare tijd aan iets leukers kan spenderen.

Wat zegt de consument

Deze 2-in-1 robotstofzuiger en dweilrobot heeft een erg goede zuigkracht op vloeren, laminaat, parket en tapijt en maakt geen krassen. De robot rijdt vlot door de schoon te maken ruimte en volgt een route aan de hand van een laser. Hij beweegt moeiteloos over obstakels of drempels tot 2 centimeter en vertraagt wanneer hij dichtbij een obstakel komt zodat hij bijvoorbeeld dus geen krassen maakt aan tafelpoten of kasten. Via de app programmeer je de robot om schoon te maken op het moment dat het jou het beste uitkomt en als je bepaalde zones wil overslaan kan je een virtuele muur intekenen zodat de robot deze ruimte ongemoeid laat. De batterij gaat voldoende lang mee en de robot keert vanzelf terug naar het laadstation om de batterij weer op te laden. Het enige wat je zelf moet doen is het stofreservoir legen.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Tweakers.net: 5/5 uit 9 reviews
 • Bol.com: 4,6/5 uit 12 reviews
 • Alternate.be: 5/5 uit 1 review

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

75/100: De Xiaomi MiJia Roborock levert prima zuigprestaties op zowel harde vloeren, laminaat, parket en tapijt. De luchtwatt van deze robotstofzuiger bedraagt 13, terwijl dit voor de gemiddelde robotstofzuiger slechts 9,7 luchtwatt is. De Xiaomi MiJia Roborock is dus een pak krachtiger dan de meeste robotstofzuigers. Niet alleen is hij krachtiger, hij biedt ook een extra dweilfunctie om een tweede huishoudklus weg te nemen van de gebruiker. De Xiaomi MiJia Roborock bestuur en programmeer je via een handige app. Je brengt de verschillende ruimtes in kaart, kan virtuele muren inteken en inplannen wanneer er schoongemaakt moet worden. Bovendien is de Xiaomi MiJia Roborock ook eerder een stillere robotstofzuiger. Hij produceert ongeveer 55 decibel geluid terwijl de gemiddelde robotstofzuiger 60,9 decibel produceert.

Gebruiksgemak

90/100: De Xiaomi MiJia Roborock is een erg fijne robotstofzuiger om mee te werken omdat hij op het leegmaken van het stofreservoir alles zelf doet. Je programmeert hem via een app en bepaalt dus zelf wanneer er schoongemaakt wordt en welke ruimtes. Heb je geen tijd om op te ruimen en wil je een bepaalde zone overslaan? Dan teken je een virtuele muur aan de hand van de app zodat de robot weet dat hij in deze zone niet voorbij hoeft te komen. Bij een lege batterij keert de robot terug naar zijn laadstation, laadt hij op en gaat vervolgens verder met zijn taken.

Batterij

86/100: De batterij van de Xiaomi MiJia Roborock kan ongeveer 120 minuten werken vooraleer hij opnieuw moet opladen. In vergelijking met de gemiddelde robotstofzuiger is dit ruim 15 minuten meer. Ook laadt hij een pak sneller op dan de gemiddelde concurrent. De Xiaomi MiJia Roborock laadt op in 120 minuten, de gemiddelde robotstofzuiger doet hier maar liefst 209,7 minuten over.

Specificaties via xiaomiproducts.nl:

 • Vermogen: 58 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,5 liter
 • Gebruikstijd: 120 min
 • Oplaadtijd: 120 min

Verdict

Deze robotstofzuiger is op de consumentenmarkt verkrijgbaar voor een prijs rond de 400 euro. Voor deze prijs krijg je een sterk prijs-kwalitatief toestel die niet één maar twee schoonmaakklussen overneemt van de gebruiker en hij op het leegmaken van het stofreservoir alles zelf doet. Voor mensen met weinig vrije tijd zoals jonge gezinnen en drukke professionals.

8.4 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.5
Batterij
8.6
Gebruiksgemak
9.0
Voordelen
 • Virtuele muur via de app.
 • Laadt automatisch op.
 • Krachtige zuigkracht.
 • Dweilfunctie.
 • Beste uit de test 2020.
Nadelen
 • Duur.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

12 − 8 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken