Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine

€349,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine - Stofzuiger zonder zak - Lotuswit - €349,00
Price history
×
Price history for Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine - Stofzuiger zonder zak - Lotuswit
Latest updates:
 • € 349,00 - 4 februari 2023
 • € 339,00 - 28 januari 2023
Since: 28 januari 2023
 • Highest Price: € 349,00 - 4 februari 2023
 • Lowest Price: € 339,00 - 28 januari 2023

Wie kent Miele niet? Of het nou “Miele. Immer besser” of “Miele, er is geen betere” is, Miele staat al sinds zijn oprichting in 1988 bekend om zijn kwaliteit en onverslijtbare producten. Het bedrijf begon met de productie van melkcentrifuges en breidde daarna zijn productenrange uit naar motorfietsen, wat misschien een grote sprong lijkt. Vandaag de dag kennen de meeste mensen Miele van huishoudelijke apparaten, zoals vaatwassers en wasmachines.

Specificaties via Miele.nl:

 • Volume van het stofreservoir: 2,0 L
 • Gewicht: 8,6 kg
 • Maximale zuigkracht: 139 Watt

Ter vergelijking van de zuigkracht, de gemiddeld gemeten zuigkracht over alle stofzuigers die in onze tests gebruikt zijn was 143 Watt. De Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine beschikt over een fractie minder zuigkracht dan de gemiddelde stofzuiger uit onze test.

Onze ervaring:

 • Zuigprestatie Tapijt: 61/100
 • Zuigprestatie Harde vloer: 69/100
 • Gebruiksgemak: 90/100
 • Levensduur batterij: n.v.t.

Scores via verschillende andere platforms:

 • Bol.com: 4,4/5 uit 27 reviews
 • Coolblue.nl: 4,5/5 uit 92 reviews

Miele staat vooral bekend om zijn vaatwassers maar ook stofzuigers staan in het repertoire van het merk. De Miele Blizzard CX1 Excellence Ecoline is hier één van. Zowel op harde vloeren als tapijten beschikt de Miele stofzuiger over hoge zuigkracht. Op de tapijtvloeren scoort de Miele in de B-klasse, wat een klasse lager is dan de score voor de harde vloeren. Bij de laatste valt de stofzuiger in de hogere klasse, de A-klasse. De zuigkracht is handmatig aan te passen met de krachtregelaar die met de voet te bedienen is, zodat het stofzuigen niet gestopt hoeft te worden om de kracht aan het oppervlak aan te passen. De stofzuiger wordt standaard geleverd met veel verschillende accessoires om uw schoonmaakervaring zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De universele zuigmond is bruikbaar voor zowel harde vloeren als tapijten, de extra kierenzuigmond is handig voor het bereiken van lastige plekken onder meubels of tussen kasten. Daarnaast is de meubelborstel optimaal voor het schoonmaken van stoelen, banken, kussens en gordijnen. Al deze extra opzetstukken kunnen makkelijk onder de klep van de stofzuiger bewaard worden zodat ze altijd bij de hand zijn tijdens het schoonmaken om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Een groot voordeel van de Miele Blizzard CX1 Excellence Ecoline is het meegeleverde HEPA13 filter. Dit filter haalt het fijnste stof uit de lucht waardoor alleen het allerschoonste resultaat geleverd wordt. Dit maakt deze stofzuiger uitermate geschikt voor mensen die last hebben van gevoeligheid voor (fijn)stof of dierenharen. Daarnaast scheidt de stofzuiger het grove vuil en het fijne stof van elkaar, het fijne stof belandt in een apart reservoir met fijnstoffilter en het grotere vuil komt terecht in het “normale” stofreservoir wat simpelweg boven de prullenbak geleegd kan worden. Dit stofreservoir is ook vrij groot met 2 liter, waardoor deze langer tussen leegbeurten mee kan gaan.

De Miele Blizzard CX1 Excellence Ecoline kan zeker niet onder de stille stofzuigers gerekend worden maar hij maakt ook geen onnodig lawaai. Een nadeel is wel dat als er iets hards wordt opgezogen, zoals een steentje, zal dit ratelen in het stofreservoir aangezien het zal blijven ronddraaien door de luchtflow. Het snoer van de stofzuiger is ongeveer 6,5 meter lang, wat de stofzuiger een actieradius geeft van zo’n 8 tot 9 meter, afhankelijk van de ingestelde lengte van de zuigstang. Dit zal voor de meeste kamers meer dan voldoende zijn. De Miele Blizzard is wat onhandig in gebruik gezien het gewicht van het hele apparaat, wat ongeveer 8,6 kg is. Dit maakt de stofzuiger moeilijk te verplaatsen tussen verdiepingen. Op gladde vloeren rolt de stofzuiger makkelijk en is goed wendbaar door de kleine wielen maar deze kunnen op tapijten, zeker hoogpolige tapijten, moeilijk rollen.

7.1 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie tapijt
6.1
Zuigprestatie harde vloer
6.9
Gebruiksvriendelijkheid
9.0
Onderhoud
6.5
Voordelen
 • Verschillende accessoires die makkelijk opgeborgen kunnen worden
 • Vangt het fijnste stof op
 • Twee aparte reservoirs voor fijnstof en groot vuil
Nadelen
 • Hogere prijsklasse
 • Vrij zwaar
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

negentien − 1 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken