Philips MiniVac FC6142/01

€49,95

Best deal at: expert.nlexpert.nl
Naar laagste prijs

Ben je op zoek naar een kruimeldief waarmee je zowel natte als droge kleinere oppervlaktes kan reinigen? Met deze krachtige kruimeldief van Philips is het relatief gemakkelijk om vuil weg te halen. Hardnekkig vuil of lastiger te bereiken plekken ga je met dit model te lijf.
Dit model heeft een comfortabele grip, zodat het wat minder oncomfortabel wordt om je huis te reinigen.

Wat zegt de consument?

Zeer handig voor die kleine irritante plekken, want er zijn verschillende mondstukken.
Alleen wel wat groot, maar er zijn meer pluspunten dan minpunten. Kruimeldief ligt prettig in de hand. Ziet er vrij goed uit voor een kruimeldief. (Laten we eerlijk zijn, het zijn niet de meest mooie apparaten.) Heeft een goede zuigkracht. Kan het gemakkelijk neerzetten/opladen.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

  • Bol.com: 4.4/5 uit 17 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

98/100:
Deze kruimeldief is in zijn krachtigste stand één van de krachtigste kruimeldieven in onze test. Dit wordt door meerdere consumenten bevestigd, en ook uit onze metingen blijkt dit. Een vermogen van 56 Watt resulteert in een luchtwatt kracht van 19, een zeer goede score in onze test. Met 76 dB maakt dit model een gemiddeld lawaai. Gezien de zuigkracht die dit apparaat heeft, is dit zeker te verklaren.

Gebruiksgemak

73/100:
De verschillende mondstukken maken het relatief gemakkelijk op moeilijke plekken schoon te maken. Het handvat heeft voldoende grip en houdt comfortabel vast. De meeste kruimeldieven kunnen niet zowel nat- als droog oppervlakte reinigen, en het is prettig dat je dat met dit model in één keer kan doen. Het apparaat is met 1.5 kilo niet erg zwaar, dus de 9 minuten dat je dit apparaat kan gebruiken, kun je dit model relatief comfortabel vasthouden.
Je maakt met dit model schoon zonder zak en in twee fasen: een cyclonische stofzuiger zonder zak zorgt eerst dat het stof of vuil in het apparaat blijft circuleren, en een filter in de tweede fase van het apparaat zorgt er voor dat het vuil dan in het apparaat blijft zitten.

Batterij

73/100:
In deze kruimeldief zit een NiMh Accu met een gebruikstijd van ongeveer 9 minuten. Het heeft wel een erg lange oplaadtijd, van maarliefst 1080 minuten. Je moet dus wel een beetje plannen wanneer je het apparaat wil gebruiken, want het gaat dus even duren voor de de deze weer kan gebruiken. De batterij laadt je op in een oplaadstation. Dit oplaadstation is eenvoudig bijvoorbeeld op tafel zetten of aan de muur hangen.

Specificaties via dyson.com:

  • Vermogen: 57 watt
  • Volume van het stofreservoir: 0.5 liter
  • Gebruikstijd: minimaal 9 min
  • Oplaadtijd: 1080 min

Verdict

Deze kruimeldief van Philips is relatief gunstig geprijsd voor een kruimeldief en beschikt over een zeer goede zuigkracht. Daarmee is met dit model zowel nat als droog oppervlakte goed te reinigen. Het gebruiksgemak is goed, de technische functies en het ontwerp zorgen voor een eenvoudige en effectieve hantering van dit apparaat. De batterij is prima, maar kost wel even om deze op te laden. Alles bij elkaar bevelen we dit model van harte aan, maar je moet wel wat geduld hebben voor dit model volledig opgeladen is.

8.1 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
9.8
Accu
7.3
Gebruiksgemak
7.3
Voordelen
  • Hoge zuigkracht
  • Voor nat en droog
Nadelen
  • Erg lange oplaadtijd
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

13 + 1 =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken