BLACK+DECKER DV9610NF-QW

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Deze kruimeldief kan interessant zijn voor veel consumenten, want het is een echt manusje-van-alles. Dit model van Black&Decker heeft aan veel verschillende dingen gedacht, en zou dit zomaar een all-round oplossing kunnen zijn voor het reinigen van je huis.
Black&Decker staat bekend als een echt kwaliteitsmerk voor zwaarder en minder zwaar werk in en rondom het huis. We zijn dan ook benieuwd hoe deze kruimeldief uit onze test komt.

Wat zegt de consument?

Krachtig zuigende kruimeldief. De superhandige buis en voet gebruik ik voor wat grotere oppervlakten en als het snel moet gaan. De kruimeldief hangt aan de muur, de buis met voet moet op de grond blijven staan. De buis kan niet in de kruimeldief blijven als hij tegen de muur hangt. Super zuiger, doch vrij zwaar om te hanteren.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

  • Bol.com: 4.8/5 uit 5 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

80/100:
Allereerst kijken we naar de zuigprestatie. Hierin kan een kruimeldief zich vrij goed onderscheiden van anderen, omdat niet alle kruimeldieven even krachtig zijn. Bij dit model is de zuigkracht prima in orde. Met een vermogen van 28 Watt komt dit model tot een score van 10 luchtwatt. Deze verhouding is prima. Met dit model kun je dus vrijwel alle stof of al het vuil vrij gemakkelijk opzuigen. Daarnaast kijken we naar het geluid dat dit model maakt. Dat is voor dit model 75 dB, een prima score. Dit is luid, maar voor een kruimeldief valt dit lawaai erg mee.

Gebruiksgemak

72/100:
Om deze kruimeldief goed hanteerbaar te maken heeft Black&Decker een aantal dingen verzonnen om het gebruiksgemak te verhogen. Door de mogelijkheid een verlengstuk aan te sluiten op het apparaat kun je ook de vloer en het tapijt gemakkelijk schoonmaken. Het apparaat is hier krachtig genoeg voor. Uiteraard is een volwaardige stofzuiger gemakkelijker voor grotere ruimtes, maar dit model is bijzonder goed inzetbaar om kleine en middelgrote ruimtes te reinigen. Ook is het prettig dat de opvangbak doorzichtig is, zodat je eenvoudig kan zien wanneer de stofzuiger vol is.

Batterij

73/100:
De kruimeldief maakt gebruik van een NiMh batterij die zo’n 10 minuten mee gaat. Een vrij korte gebruikstijd, maar dit is te begrijpen door de hoge zuigkracht. De oplaadtijd van deze kruimeldief is echter wel vrij lang, namelijk 960 minuten, dit is maarliefst 11 uur. Plan dus goed wanneer je de kruimeldief wil gebruiken, want als de batterij leeg is, moet je vrij lang wachten voor je weer aan de slag kan.

Specificaties via blackanddecker.nl:

  • Vermogen: 28 watt
  • Volume van het stofreservoir: 0.6 liter
  • Gebruikstijd: 10 min
  • Oplaadtijd: 960 min

Verdict

Een zeer goede kruimeldief die all-round inzetbaar is. Het heeft een prima zuigkracht, maar een ietwat korte gebruikstijd en lange oplaadtijd. Het verlengstuk zorgt er voor dat je naast dit model als een kruimeldief te gebruiken, je deze ook als stofzuiger kan gebruiken. Alles bij elkaar een prima product.

7.5 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
8.0
Accu
7.3
Gebruiksgemak
7.2
Voordelen
  • Prima zuigkracht
  • Verlengstuk
Nadelen
  • Erg lange oplaadtijd
  • Vrij korte gebruikstijd
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

4 × twee =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken