AEG LX7-2-DB

€149,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG LX7-2-DB - €149,00

Het Duitse bedrijf AEG (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft) is in 1883 opgericht en speelde in zijn vroege jaren een grote rol in de ontwikkeling en groei van de Duitse spoorwegen. De fabrieken van AEG produceerden vooral onderdelen van locomotieven naast ook de volledig complete stoomlocomotieven. Naast treinonderdelen heeft AEG ook een aandeel gehad in de productie van vroege vliegtuigen in begin jaren ’90. Vandaag de dag heeft AEG zijn range van producten vooral uitgebreid naar telecommunicatie, keukenapparatuur en huishoudelijke apparaten, zoals stofzuigers.

Specificaties via AEG.nl:

 • Volume van het stofreservoir: 1,4 L
 • Gewicht: 5 kg
 • Maximale zuigkracht: 159 Watt

Ter vergelijking van de zuigkracht, de gemiddeld gemeten zuigkracht over alle stofzuigers die in onze tests gebruikt zijn was 143 Watt. De AEG LX7-2-DB beschikt over iets meer zuigkracht dan de gemiddelde stofzuiger uit onze test.

Onze ervaring:

 • Zuigprestatie: 94/100
 • Gebruiksgemak: 59/100
 • Levensduur batterij: n.v.t.

Scores via verschillende andere platforms:

 • Bol.com: 4,4/5 uit 138 reviews
 • Cooblue.nl: 4,4/5 uit 105 reviews
 • AEG.nl: 5/5 uit 4 reviews

AEG is een pionier op het gebied van huishoudelijke apparaten en is een van de leidende figuren in de wereld van stofzuigers. De AEG LX7-2-DB behoort tussen de toprangen van de AEG apparaten. De AEG LX7-2-DB heeft vooral een hoge zuigkracht op harde vloeren, daar scoort de stofzuiger in de A-klasse. Op vloerkleden en tapijten levert de stofzuiger lagere prestaties, daar komt de AEG LX7-2-DB in de C-klasse terecht. De zuigkracht is met een draaiknop aan te passen om het geluidsniveau en het energieverbruik zoveel mogelijk te minimaliseren. De stofzuiger wordt standaard geleverd met een de standaard combizuigmond voor zowel harde vloeren als laagpolig tapijt. De tapijtstand is ook goed te gebruiken op kwetsbare houten vloeren, aangezien deze nog wel eens beschadigd kunnen worden door de zuigmond. Het is meestal even zoeken welke stand en kracht het beste is voor uw vloertypen, de zuigmond kan zich nog wel eens vastzuigen aan een tapijt of vloer als deze te hoog ingesteld staat. De kierenzuigmond die meegeleverd wordt is perfect voor de lastig bereikbare spleten en kieren, de extra meubelborstel is optimaal geschikt voor het reinigen van banken, stoelen en gordijnen. De AEG LX7-2-DB is uitgerust met het Silence Pro System waardoor de schoonmaakbeurt zonder overbodig lawaai kan gebeuren.

Het apparaat is uitgerust met een HEPA12 filter, wat al het stof en allergenen uit de lucht verwijderd. Het filter is wasbaar en hierdoor ook optimaal geschikt voor mensen met allergieën of die overgevoelig zijn voor stof, aangezien de lucht maximaal gereinigd wordt voordat deze de stofzuiger weer verlaat. Het eindeloze gedoe met stofzuigerzakken zal met deze stofzuiger dus verleden tijd zijn, zowel het legen en vervangen als het aankopen. Het stofreservoir is van redelijke grootte en kan heel gemakkelijk geleegd worden boven de vuilnisbak. Dit reservoir is echter niet heel groot maar is zeker toereikend voor een of meer grote schoonmaakbeurten. De AEG LX7-2-DB is een erg lichtgewicht stofzuiger en is hierdoor heel makkelijk te verplaatsen tussen verdiepingen en kamers, de stofzuiger kan gebruikt worden voor het stofzuigen van bijvoorbeeld de auto en het apparaat is erg wendbaar. Het snoer van de stofzuiger is ongeveer 6 meter lang, waardoor de actieradius ongeveer 7 meter bedraagt. De actieradius is echter nog wel te vergroten door de verstelbare telescopische buis aan te passen.

7.6 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie tapijt
9.4
Zuigprestatie harde vloer
9.4
Gebruiksvriendelijkheid
5.9
Onderhoud
5.5
Voordelen
 • Zeer sterke zuigkracht
 • Verschillende opzetstukken meegeleverd
 • Instelbaar zuigniveau
Nadelen
 • Klein stofreservoir
 • Soms te krachtig
 • Kleine actieradius
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

drie × een =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken