Aigostar Dino 30ICP

€60,99

Best deal at: fonq.nlfonq.nl
Naar laagste prijs

Het Spaanse elektronicaconcern Aigostar werd opgericht in 2009 en heeft zich sindsdien onder andere uitgebreid naar vestigingen in Italië, Polen, Nederland en Amerika. Het bedrijf produceert allerlei verschillende elektronische apparaten waaronder keukenapparatuur, zoals blenders en waterkokers, producten voor persoonlijke verzorging, bijvoorbeeld haardrogers en stijltangen, en daarnaast natuurlijk nog stofzuigers, waaronder de Aigostar Dino 30ICP.

Specificaties via Bol.com:

 • Volume van het stofreservoir: 1,5 L
 • Gewicht: 5,1 kg
 • Maximale zuigkracht: 140 Watt

Ter vergelijking van de zuigkracht, de gemiddeld gemeten zuigkracht over alle stofzuigers die in onze tests gebruikt zijn was 143 Watt. De Aigostar Dino 30ICP beschikt dus over een fractie minder zuigkracht dan de gemiddelde stofzuiger uit onze test.

Onze ervaring:

 • Zuigprestatie: 74/100
 • Gebruiksgemak: 64/100
 • Levensduur batterij: n.v.t.

Scores via verschillende andere platforms:

 • Bol.com: 4,5/5 uit 39 reviews

De Aigostar Dino 30ICP is een zakloze stofzuiger die voornamelijk geschikt is voor een huis met veel vloerkleden en tapijten. De stofzuiger beschikt over een zuigkracht van zo’n 140 Watt en scoort in de A-klasse bij gebruik op harde vloeren. Op zachte vloeren zoals tapijten en kleden, scoort het apparaat een stuk minder hoog, namelijk in de D-klasse. De stofzuiger wordt geleverd met een combizuigmond, die op zowel harde vloeren als zachte oppervlakten gebruikt kan worden, als ook op meubilair zoals banken en stoelen. De handige kierenzuigmond die meegeleverd wordt is optimaal voor het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken, zoals onder kasten of tussen de verwarming. De hoge zuigkracht op harde vloeren kan er wel voor zorgen dat de zuigmond zich soms vastzuigt aan de vloer. Op tapijten en vloerkleden doet dit probleem zich niet voor. De rolbak is vrij licht in de hand en is erg makkelijk wendbaar. Het compacte en lichte design draagt hieraan bij en hierdoor is de stofzuiger ook makkelijk op te bergen. Het is wel van belang om niet te ruw met de Aigostar Dino 30ICP om te gaan, aangezien de stofzuiger wat kwetsbaar kan zijn door dit minimalistische design. Door deze kwetsbaarheid kan het apparaat zuigkracht verliezen wanneer er niet zorgvuldig mee omgegaan wordt.

Aangezien de stofzuiger zakloos is, is er geen gedoe meer nodig met het vervangen van vieze stofzuigerzakken. Het stofreservoir is 1,5L groot en het HEPA10 luchtfilter zorgt er zeker voor dat alle stof en viezigheid in het reservoir terechtkomt. Dit filter is wasbaar en hoeft dus niet telkens opnieuw vervangen te worden. Met het Easy Empty System kan dit reservoir makkelijk geleegd worden boven de prullenbak. Het reservoir is makkelijk van de rolbak af te halen en met slechts een simpele klik kan het reservoir geopend en geleegd worden. De stofzuiger is niet snoerloos en moet dus wel in een stopcontact aangesloten worden voor gebruik. Dit snoer is ongeveer 5 meter lang, wat de totale actieradius een meter of 6 maakt. Dit is niet erg groot, voor kleinere kamers en appartementen zal dit voldoende zijn maar voor grotere kamers zal dit snel te weinig zijn en moeten er dus voldoende stopcontacten in de kamer zijn. Met een gemiddeld geluidsniveau van 78 dB is de Aigostar Dino 30ICP geen stille stofzuiger te noemen.

6.7 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie tapijt
8.8
Zuigprestatie harde vloer
5.9
Gebruiksvriendelijkheid
6.4
Onderhoud
5.5
Voordelen
 • Voordelig in aankoop
 • Hoge zuigkracht op harde vloeren
 • Lichtgewicht stofzuiger
Nadelen
 • Kort snoer
 • Kwetsbaar
 • Zuigkracht schiet tekort op zachte vloeren
Geef je mening  |  Read reviews and comments
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

4 × een =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken