AEG VX6-2-IW-5

€109,00

Best deal at: fonq.nlfonq.nl
Naar laagste prijs

Een geweldige stofzuiger voor zowel harde als zachte ondervloeren. Hij is licht in gewicht en met name geschikt voor kleinere ruimtes. De beste koop volgens de Consumentenbond in 2019. Deze AEG is zeker geen miskoop.

Zuigkracht

Met een motor vermogen van 800 Watt is deze stofzuiger veel krachtiger dan de concurrentie. Zowel harde ondervloeren als tapijt worden grondig gereinigd. Wel dien je er rekening mee te houden dat door dit hoge vermogen hij sneller vastplakt aan de grond. En door dit vermogen is hij ook iets minder energiezuinig dan de concurrentie. De gemiddelde stofzuiger levert 650 Watt vermogen, deze zit daar dus ver boven. Hij heeft een A rating voor harde ondervloeren en uit onze test blijkt dat hij hierop 99 scoort, erg hoog dus. Voor tapijt scoort hij een B, wat gemiddeld is.

Accessoires

Deze AEG VX6-2-IW-5 wordt standaard geleverd met een meubelzuigmond, kierenzuigmond en een combizuigmond. Door de kierenzuigmond kan je makkelijk in alle moeilijk bereikbare plekken komen. De meubelborstel is ideaal voor gordijnen en meubels af te stoffen. Er wordt geen parketzuigmond meegeleverd, houdt hier rekening mee bij je beslissing tot aanschaf. Er worden 5 extra stofzuigerzakken meegeleverd.

Geluid

Deze AEG is niet de meeste stille stofzuiger, dit is iets wat je in overweging moet nemen bij de aanschafbeslissing. Dat is ook niet echt een optie, gezien het hoge motorvermogen. Mocht je een stillere stofzuiger willen dan zal je een ander model moeten zoeken. Hij maakt op zijn maximale stand 76 dB geluid.

Ergonomie

De stofzuiger beschikt over twee manieren om hem te parkeren, horizontaal en verticaal. De bijgeleverde stofzuigerzakken zorgen ervoor dat je minder zuigkracht verliest, ondanks dat deze voller raken. De 180 graden Access deksel zorgt ervoor dat je altijd makkelijk bij de stofzak kan om deze te vervangen. De accessoires voor meubels en kieren kunnen makkelijk aan de handgreep bevestigd worden, zodat je deze altijd bij de hand hebt. Deze AEG heeft een actieradius van 9 meter. Door de 360 graden Motion Technologie kan je makkelijk de stofzuiger overal heen rollen en om meubels heen manoeuvreren. Hij weegt maar 4,3 kg. Het gemiddelde is 6 kg onder stofzuigers.

Allergie filter

De stofzuiger beschikt over een HEPA 12 filter. Dit filter is minder geschikt voor mensen met een stofallergie. Het filter houdt 99,5% van al het stof en vuil tegen en is uitwasbaar, waardoor je deze niet constant hoeft te vervangen.

Kortom

Zoek je een lichtgewicht stofzuiger met een hoge zuigkracht, zowel geschikt voor tapijt als harde ondergrond dan is deze AEG een uitstekende keuze. Ben je opzoek naar een stofzuiger met een goed allergie filter, die weinig geluid maakt of die een parketzuigmond heeft dan kan je beter verder kijken.

8.1 Total Score
Testrapport

Zuigkracht tapijt
7.7
Zuigkracht harde vloer
9.9
Gebruiksvriendelijkheid
7.1
Onderhoud
7.5
Voordelen
  • Beste koop Consumentenbond 2019.
  • Voor zowel harde als zachte ondervloeren.
  • Licht.
  • Goed geprijsd.
  • 800 Watt.
Nadelen
  • Luid.
  • Korte snoer.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

dertien + veertien =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken