Philips SmartPro Active FC8810/01

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De Philips SmartPro Active FC8810/01 is een robotstofzuiger die uw leven makkelijker maakt. De robot maakt schoon in 3 stappen en beschikt over een dweilfunctie. De twee lange borstels verzamelen eerste het vuil en zorgen dat het op één baan ligt zodat de robot het nadien kan opzuigen via de zuigmond. Nadien kan je het opzetbaar dweilstuk nog opzetten om de kleinste stofdeeltjes weg te nemen. De robot is ook uitgerust met allerhande sensoren die de vuilte zones kunnen detecteren om deze extra gronding schoon te maken, en om ervoor te zorgen dat hij nergens tegenaan rijdt of valt. Met behulp van de afstandsbediening kan je de robot laten starten of een tijdschema opleggen zodat je bijvoorbeeld de robot op vaste momenten kan laten schoonmaken.

Wat zegt de consument

De robot zuigt op zich goed, hij neemt moeiteloos kattenharen en vuil op maar hij loopt regelmatig vast op tapijt en drempels. Ook op donkere vloeren werkt hij niet. De droog dweilfunctie is zeker een handige troef. Nadat je deze gebruikt hebt kan je zonder zorgen op witte sokken door het huis wandelen. Hij maakt ook systematisch schoon: hij rijdt in rechte lijnen en op vaste momenten als je dit zelf zo instelt. De batterij gaat zeker ook lang genoeg om enkele kamers schoon te maken en als de batterij leeg is rijdt hij zelf terug naar zijn laadstation.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Coolblue.nl: 8,3/10 uit 47 reviews
 • Bol.com: 3.8/5 uit 12 reviews
 • BesteProduct.nl: 7.7/10 uit 12 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

76/100: De zuigprestatie van de Philips SmartPro Active FC8810/01 robotstofzuiger is beter dan gemiddeld. Uit onze testen is gebleken dat de gemiddelde luchtwatt voor robotstofzuigers 9,7 bedraagt en deze Philips robotstofzuiger scoort 15 luchtwatt in onze testen. Ook het feit dat hij over een dweilfunctie beschikt spreekt in zijn voordeel. Voor liefhebbers van structuur is er de mogelijkheid om de Philips SmartPro Active FC8810/01 een vast tijdschema op te leggen zodat er systematisch op deze dagen of tijdstippen wordt schoongemaakt. Je kan hem bovendien ook perfect ‘s nachts laten werken want het is een heel stil toestel dat slechts 58,3 decibel geluid produceert.

Gebruiksgemak

80/100: Je hebt met de Philips SmartPro Active FC8810/01 weinig werk eens dat je hem gewoon hebt en zijn troeven ontdekt hebt. Zo is het instelbaar tijdschema heel erg handig voor mensen met een druk leven. Een keer het vaste tijdschema instellen en je komt thuis in een schoon huis wanneer jij dat wil. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je het stofreservoir leegmaakt want met een vol stofreservoir kan de Philips SmartPro Active FC8810/01 niet verder stofzuigen. Batterij leeg? Geen probleem. De Philips SmartPro Active FC8810/01 vindt zelf zijn weg terug naar zijn laadstation.

Batterij

75/100: De batterij van de Philips SmartPro Active FC8810/01 gaat met 90 minuten misschien minder lang mee dan de batterij van de gemiddelde robotstofzuiger, maar de gebruiksduur ligt wel in lijn met het iets kleinere stofreservoir van 0,4 liter. De gemiddelde robotstofzuiger heeft een groter stofreservoir (0,5 liter) en gaat haar batterij gaat 105,2 min mee. Qua oplaadtijd doet de Philips SmartPro Active FC8810/01 het even goed als de gemiddelde robotstofzuiger: de batterij heeft 210 minuten nodig om van een volledig lege naar een volledig volle batterij te gaan.

Specificaties via Philips.nl:

 • Vermogen: 65 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,4 liter
 • Gebruikstijd: 90 min
 • Oplaadtijd: 210 min

Verdict

De Philips SmartPro Active FC8810/01 is een toestel dat een breed publiek aanspreekt en dat ook eerder gemiddeld is. Het werkt systematisch maar levert geen excellente resultaten qua zuigkracht. De batterij gaat minder lang mee dan die van de gemiddelde robotstofzuiger en haar stofreservoir is ook kleiner dan gemiddeld. Deze robot is daarom eerder geschikt voor kleinere woningen. Er zijn betere robotstofzuigers beschikbaar, zeker op gebied van zuigkracht.

7.7 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.6
Batterij
7.5
Gebruiksgemak
8.0
Voordelen
 • Prima prestaties voor kleinere woningen.
 • Goedkoop.
 • Stil.
Nadelen
 • Kort gebruikstijd.
 • Niet geschikt voor grote woningen.
Geef je mening  |  Read reviews and comments
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

negen + 7 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken