iRobot Roomba 980

€303,34 €999,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De Roomba 980 van iRobot maakt uw huis kraaknet schoon op het moment dat het u best past. Via de handige app kan de robotstofzuiger geprogrammeerd worden om tot maximaal 7 keer per week schoon te maken en hij kan van op afstand in actie gezet worden. Het is een slimme robotstofzuiger die een vaste schoonmaakroute volgt en opnieuw verdergaat waar hij gestopt is nadat de batterij opnieuw opgeladen is. In de app kan je de robot opvolgen en een dekkingsrapport opvragen om te controleren of hij overal is langs geweest. Dankzij het AeroForce® reinigingssysteem maakt de iRobot Roomba 980 extra grondig schoon op tapijten en heeft hij geen moeite met het opzuigen van dierenharen.

Wat zegt de consument

De iRobot Roomba 980 is echt een slim toestel. In die zin dat hij verschillende ondergronden detecteert en bijvoorbeeld automatisch in turbostand gaat wanneer hij het tapijt oprijdt. Hij volgt systematisch een logisch parcours en slaat gaan centimeter nodig. Aangezien het een rond toestel is heeft hij enigszins moeite met de hoeken. Er komen wel borsteltjes tevoorschijn om deze schoon te maken maar 100% is het niet. Verder doet hij het wel absoluut prima. Hij beweegt moeiteloos van kamer tot kamer, remt af voor obstakels, klimt over kleine drempels,… Via de app kan je hem mooi in de gaten houden of zelfs van op afstand laten starten. Het geluid valt op zich vrij goed mee, maar daar heb je sowieso geen hinder van als je hem laat werken als je buitenshuis bent.
Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Coolblue.nl: 8.7/10 uit 36 reviews
 • Bol.com: 4.6/5 uit 25 reviews
 • BesteProduct.nl: 7.2/10 uit 7 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

70/100: De iRobot Roomba 980 levert goede zuigprestaties. Zijn luchtwatt bedraagt 11 Watt, terwijl de gemiddelde robotstofzuiger maar 9,7 luchtwatt heeft. Het is ook een slimme robot die een vaste schoonmaakroute volgt en hierdoor geen centimeter overslaat. Hij memoriseert ook waar hij gestopt is bij een lege batterij en keert precies naar deze locatie terug wanneer hij opgeladen is. De bediening van de iRobot Roomba 980 verloopt via een mobiele applicatie, waarin je als gebruiker virtuele muren en tijdschema’s kan instellen. Qua geluid scoort de iRobot Roomba 980 beter dan gemiddeld. Hij produceert 58 decibel geluid terwijl dit gemiddeld gezien bij de concurrent 60,9 decibel is.

Gebruiksgemak

80/100: Via de iRobot app bedien je de iRobot Roomba 980 van op afstand of programmeer je een vast tijdschema waarbinnen je de robotstofzuiger wil laten schoonmaken. Zo kan je hem dus laten schoonmaken wanneer iedereen het huis uit is en niemand hinder ondervindt van de rondrijdende robot. Zorg er wel altijd voor dat je het stofreservoir op voorhand leegmaakt. De iRobot Roomba 980 is een slimme robotstofzuiger. Wanneer hij een kritiek batterijniveau bereikt, keert hij zelf terug naar zijn laadstation en na het opladen keert hij terug naar exact dezelfde locatie waar hij is opgehouden.

Batterij

90/100: De batterijduur van de iRobot Roomba 980 bedraagt afhankelijk van de ondergrond zo’n 120 minuten of 2 uur. Het positieve is dat de robotstofzuiger onthoudt waar hij laatst gepoetst heeft en na het opladen terugkeert naar deze locatie en vanaf hier opnieuw zijn werk verder zet. De iRobot Roomba 980 keert ook zelf terug naar zijn laadstation dus je kan hem gerust alleen laten. Opladen duurt ook zo’n 2 uur, wat een pak sneller is dan de gemiddelde robotstofzuiger. Die doet hier maar liefst 209,7 minuten over. Het opvangreservoir heeft een capaciteit van 0,6 liter, voldoende groot dus om enkele uren schoon te maken.

Specificaties via winkel.irobot.nl:

 • Vermogen: 45 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,6 liter
 • Gebruikstijd: 120 min
 • Oplaadtijd: 120 min

Verdict

De iRobot Roomba 980 is misschien redelijk prijzig maar je krijgt wel waar voor je geld. Deze robotstofzuiger van iRobot maakt erg grondig schoon en de bediening via de app werkt erg praktisch. Jammer genoeg beschikt dit model niet over een dweilfunctie en is het enkel een robotstofzuiger. Het stofreservoir is voldoende groot om de robot enkele uren ongestoord te laten schoonmaken. Je hoeft dus weinig of niet naar de robot om te kijken. Er zijn goedkopere toestellen verkrijgbaar, die wel over een dweilfunctie beschikken, maar we kunnen niet garanderen dat die even professioneel schoonmaken.

8 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.0
Batterij
9.0
Gebruiksgemak
8.0
Voordelen
 • Intelligent schoonmaak patroon.
 • Prima zuigkracht.
 • Groot opvangreservoir.
Nadelen
 • Geen dweilfunctie.
 • Duur.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

2 × 4 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken