Blaupunkt Bluebot XSMART

591,96

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs

De Blaupunkt Bluebot XSMART is een slimme robotstofzuiger die zowel over een stofzuig- als dweilfunctie beschikt. Met een volle batterij kan hij tot 180 m² schoonmaken, maar hij keert ook zelf terug naar het laadstation om op te laden bij een lege batterij. Via de app kan je het toestel programmeren om op bepaalde tijdstippen schoon te maken en je kan kiezen uit maar liefst vijf verschillende schoonmaakprogramma’s. Je bedient de robot met behulp van de afstandsbediening of van op afstand via de mobiele applicatie. Zo kan hem dus van op eender welke locatie in werking laten treden. De Blaupunkt Bluebot XSMART is uitgerust met een dubbel filtersysteem, wat extra handig is voor mensen met allergieën.

Wat zegt de consument

De Blaupunkt Bluebot XSMART is een handige hulp in huis en een prima aanvulling op een gewone stofzuiger. Hij neemt niet even grondig vuil weg als een gewone stofzuiger maar aangezien hij schoon kan maken wanneer je zelf niet thuis bent is het wel een super toestel om in huis te komen. Zeker omwille van het feit dat hij ook over een dweilfunctie beschikt. Zo gun je jezelf de luxe om steeds in een schoon huis thuis te komen. De bediening via het 2,4 GHz band vraagt in het begin wat zoeken maar eens dat je gewoon bent aan het toestel loopt alles prima. Het apparaat zelf is 10 centimeter hoog dus hij kan niet onder alle meubels.
Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

  • Coolblue.nl: 8.7/10 uit 639 reviews
  • Bol.com: 4.4/5 uit 98 reviews
  • Kieskeurig.nl: 8.3/10 uit 15 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

65/100:   De gemiddelde luchtwattprestatie voor robotstofzuigers in het algemeen bedraagt 9,7 luchtwatt en de Blaupunkt Bluebot XSMART haalt hier maar een waarde van 9 luchtwatt. Hieruit concluderen we dus dat het toestel een iets zwakkere zuigprestatie heeft. Wat wel in zijn voordeel spreekt is dat het toestel beschikt over een dweilfunctie en dat het een intelligente schoonmaakroute volgt wanneer hij actief is. Op die manier wordt er geen centimeter vloeroppervlakte vergeten. Ook kan je hem makkelijk bedienen via de app en hem dankzij een tijdschema laten schoonmaken op vaste, terugkerende momenten. Qua geluid scoort hij ook nog net iets beter dan gemiddeld. De Blaupunkt Bluebot XSMART produceert 60 decibel geluid terwijl de gemiddelde waarde voor robotstofzuigers op 60,9 decibel ligt.

Gebruiksgemak

90/100:   De Blaupunkt Bluebot XSMART is een erg fijn toestel om in huis te hebben omdat je er zelf weinig tijd in hoeft te steken. Aan de hand van de gebruiksvriendelijke app stel je bijvoorbeeld een tijdschema in om op vaste dagen schoon te maken, op momenten dat het best past. Zo ondervind je geen hinder van een rondrijdende robot wanneer je bijvoorbeeld druk in de weer bent of bezoek hebt. De robot laadt zichzelf op aan de hand van het bijgeleverde laadtstation. Batterij bijna leeg? Dan keert de Blaupunkt Bluebot XSMART zelf terug naar zijn laadstation om op te laten. Het enige wat jij moet doen is zijn stofreservoir leegmaken.

Batterij

85/100:  Als je de gebruikstijd van de Blaupunkt Bluebot XSMART vergelijkt met de gemiddelde waarde van robotstofzuigers kom je te weten dat de Blaupunkt Bluebot XSMART met 120 minuten gebruikstijd een pak beter doet dan de concurrenten die slechts een gemiddelde gebruikstijd van 105,2 minuten hebben. Qua opvangreservoir scoort de Blaupunkt Bluebot XSMART precies de gemiddelde waarde en een volume van 0,5 liter klopt ook met een gebruiksduur van 120 minuten. Enkel de oplaadtijd van de Blaupunkt Bluebot XSMART valt redelijk hoog uit als je hem vergelijkt met zijn concurrenten. De Blaupunkt Bluebot XSMART heeft 240 minuten nodig om op te laden terwijl de gemiddelde concurrenten genoeg heeft aan 209,7 minuten om de batterij opnieuw op te laden.
Specificaties via Blaupunktrobotics.eu:

   • Vermogen: 35 watt
   • Volume van het stofreservoir: 0,5 liter
   • Gebruikstijd: 120 min
   • Oplaadtijd: 240 min

Verdict

De Blaupunkt Bluebot XSMART is verkrijgbaar tegen een prijs net onder 300 euro. Niet heel goedkoop maar je krijgt er wel een toestel voor dat 2 functies (stofzuigen en dweilen) kan uitvoeren. De bediening is ook heel gebruiksvriendelijk omdat je hem van op afstand kan laten starten, waardoor hij dus ideaal is voor mensen die het grootste deel van hun dag buitenshuis spenderen en graag thuiskomen in een schoon huis. Ook voor allergielijders is dit een interessant toestel omdat het over een dubbel filtersysteem beschikt en alle nare geurtjes wegneemt.

8 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
6.5
Batterij
8.5
Gebruiksgemak
9.0
Voordelen
 • Dweilen & stofzuigen.
 • Op afstand bedienbaar.
 • Dubbele filtersysteem.
Nadelen
 • Gemiddelde zuigvermogen.
 • Duur.
Geef je mening  |  Read reviews and comments
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

4 − 2 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken