Blaupunkt Bluebot XBOOST

€258,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De Blaupunkt Bluebot XBOOST is een 2-in-1 robot die zowel kan stofzuigen als dweilen. Hij is makkelijk te bedienen via de app, maar kan ook via een afstandsbediening, spraakbesturing of de touch display op het toestel zelf bediende worden. Het is een slimme robot die systematisch schoonmaakt en zelf terugkeert naar het laadstation wanneer hij klaar is met schoonmaken of wanneer de batterij leeg is. Ook beschikt hij over een turboborstel om bijvoorbeeld dierenharen op te zuigen of bepaalde zones in het huis extra grondig schoon te maken.

Wat zegt de consument

Het is erg fijn om in een schoon huis thuis te komen. De Blaupunkt Bluebot XBOOST laat je van op afstand starten en levert prima werk. Hij schiet geen zones over en zijn stofreservoir is voldoende groot om een gehele verdieping schoon te maken. De app is heel erg duidelijk wat de bediening ook makkelijk maakt. De app laat je ook toe om een vast schoonmaakschema op te stellen zodat er steeds op dezelfde dag of hetzelfde tijdstip schoongemaakt wordt. Zo hoef je helemaal al niet meer naar het toestel om te kijken. In vergelijking met oudere modellen is de Blaupunkt Bluebot XBOOST ook een pak stiller.
Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Coolblue.nl: 9.2/10 uit 20 reviews
 • Bol.com: 4.9/5 uit 7 reviews
 • Tweakers.net: 3.9/5 uit 12 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

65/100: Als je weet dat de gemiddelde luchtwatt voor robotstofzuigers 9,7 luchtwatt bedraagt en de Blaupunkt Bluebot XBOOST slechts een luchtwatt prestatie haalt van 9 kan je zelf al besluiten dat dit toestel geen superieure zuigprestaties haalt. Wat wel in het voordeel spreekt van deze robot van Blaupunkt is dat hij over een dweilfunctie beschikt, hij een vaste schoonmaakroute volgt en hij via de app programmeerbaar is. Qua geluid schommelt de Blaupunkt Bluebot XBOOST robotstofzuiger ook min of meer rond de gemiddelde waarde: hij produceert 59 decibel geluid terwijl de gemiddelde robotstofzuiger 60,9 decibel produceert.

Gebruiksgemak

90/100: Doordat de Blaupunkt Bluebot XBOOST van op afstand via een mobiele applicatie bedienbaar is en je hem een tijdschema kan opleggen krijgt het toestel goede punten voor gebruiksvriendelijkheid. De app is heel erg gebruiksvriendelijk en dankzij het tijdschema kan je robot zijn werk laten doen op momenten dat het jou het beste past. Wat hij net zoals vele robotstofzuigers niet zelf kan is het stofreservoir leegmaken dus hier moet je als gebruiker wel aan denken. Opladen doet het apparaat dan weer wel zelf. Bij een laag batterijniveau keer het naar zijn laadstation om op te laden en vervolgens opnieuw aan de slag te gaan.

Batterij

84/100: De reden waarom de Blaupunkt Bluebot XBOOST hoge punten haalt voor batterij is omwille van het feit dat de batterij langer meegaat dan de batterij van de gemiddelde robotstofzuiger. De batterij van de Blaupunkt Bluebot XBOOST gaat maar liefst 120 minuten mee terwijl dit bij de gemiddelde robotstofzuiger maar 105,2 minuten is. Ook de verhouding met het volume van het stofreservoir lijkt ons correct. Een stofcontainer van 0,6 liter is voldoende groot om twee uur schoon te maken. Op vlak van oplaadtijd scoort de Blaupunkt Bluebot XBOOST wel slechter dan gemiddeld. Waar de gemiddelde robotstofzuiger maar 209,7 minuten nodig heeft om op te laden heeft de Blaupunkt Bluebot XBOOST hier maar liefst 300 minuten of 5 uur voor nodig.
Specificaties via Blaupunktrobotics.eu:

 • Vermogen: 35 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,6 liter
 • Gebruikstijd: 120 min
 • Oplaadtijd: 300 min

Verdict

De Blaupunkt Bluebot XBOOST is om allerhande manieren te bedienen en is daarom erg geschikt voor oudere generaties die minder vertrouwd zijn met mobiele applicaties. Toch is het de ideale robot om van op afstand te laten werken omdat het toestel een lange gebruiksduur heeft en een ruim stofreservoir. Qua prijs is deze robotstofzuiger ook heel erg toegankelijk, maar hou er rekening mee dat je dan ook niet de sterkste robotstofzuiger qua zuigkracht in huis haalt.

8 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
6.5
Batterij
8.4
Gebruiksgemak
9.0
Voordelen
 • Laadt zichzelf op
 • Met app te bedienen
 • Lange gebruikstijd
Nadelen
 • Gemiddelde zuigvermogen
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

19 − zes =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken