Rowenta Air Force 12V AC 9133

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

We zien verschillende kruimelzuigers van Rowenta in onze test die over het algemeen goed scoren. Dit model richt zich op reiniging waarvoor een wat heftiger materiaal in moet worden gezet. De Rowenta Force 12V is krachtig en snoerloos, een prima combinaties. Het merk claimt dat het product tot wel 8 keer meer zuigkracht heeft dan andere kruimelzuigers van Rowenta. Als dit echt zo is maakt dat dit apparaat een bijzonder aantrekkelijke aankoop.
Er zijn verschillende opzetstukken beschikbaar voor dit apparaat, waaronder een kieren en mini-deltazuigmond, dit kan het gebruik makkelijk en dus gebruiksvriendelijk maken.
We zijn benieuwd, want met een naam als Air Force 12 en een claim tot 8x meer zuigkracht schept het merk een hoop verwachtingen, waarvan we hopen dat die ingelost kunnen worden.

Wat zegt de consument?

Het gebruiksgemak van dit apparaat wordt geroemd, evenals de kwaliteit van het materiaal.
Houdt makkelijk vast, al is hij wel zwaar. Zuigkracht is goed en maakt niet veel herrie tijdens het zuigen. Nadeel is dat je hem niet aan de muur kunt bevestigen. Wij hadden de vorige op kantoor wel aan de muur hangen. Wat ik ook jammer vind is dat het oplaadsnoer wit is terwijl de kruimelzuiger zelf zwarte details heeft.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

  • Bol.com: 4.0/5 uit 1 review

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

79/100: Dit model biedt een prima zuigprestatie. Dat mag je ook verwachten met zo’n verwachting scheppende naam. Voor de zuigprestatie kijken we naar zowel het gemeten vermogen als het gemeten luchtwatt en het vermogen dat het apparaat levert. Het gemeten vermogen van dit model is 29 watt, en de luchtwatt bedraagt 11. Een prima verhouding, maar echt geloven dat dit model 8 keer krachtiger is dan andere kruimelzuigers van Rowenta, doen we niet.

Gebruiksgemak

80/100: Dit model biedt een prima gebruiksgemak. Het model is niet al te zwaar, vrij ergonomisch ontworpen, en doet zijn werk naar behoren. Het vuil dat je opzuigt is duidelijk zichtbaar door het doorzichtige plastic reservoir, en je kunt op deze manier prima inschatten wanneer het apparaat vol is. Het stofreservoir is wel wat aan de kleine kant.

Batterij

74/100: De batterijprestaties van dit model zijn prima, maar niet zo bijzonder. Dit apparaat heeft een vrij krachtige zuigprestatie en dit gaat uiteraard wat ten koste van de batterij. De gebruikstijd is vrij kort maar niet slecht, met 12 minuten. De oplaadtijd laad echter zeer te wensen over. Met 960 minuten, 16 uur, kun je dit apparaat niet zo vaak gebruiken als je wellicht zou willen. Hou hier rekening mee bij een mogelijke aanschaf.

Specificaties via rowenta.nl:

  • Vermogen: 29 watt
  • Volume van het stofreservoir: 0.2 liter
  • Gebruikstijd: 12 min
  • Oplaadtijd: 960 min

Verdict

Dit apparaat is prima, maar scoort op geen enkel vlak beter dan zijn concurrenten. De indruk wordt gewekt dat het hier om een bijzonder krachtig model gaat, maar dat is niet helemaal waar. Dat wil niet zeggen dat de prestaties van dit model niet goed zijn: vooral de zuigkracht is prima. Toch zien we geen reden dit model te verkiezen, helemaal niet met de prijs in het achterhoofd: die is vrij hoog.

7.8 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.9
Accu
7.4
Gebruiksgemak
8.0
Voordelen
  • Zuigkracht
  • Gebruiksgemak
Nadelen
  • Prijzig
  • Batterij kan beter
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

een + 9 =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken