Philips MiniVac FC6144/01

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De Philips MiniVac FC6144/01 is een mooie prijs-kwaliteit kruimelzuiger die geleverd wordt met een aantal handige opzetstukken om het dagdagelijkse kuiswerk te verlichten. Het zakloze toestel heeft een 7.2 volt motor en werkt op basis van een 2- fasenfiltersysteem. De eerste filter blokkeert het meeste vuil, waarna de tweede filter de fijnere stofdeeltjes opvangt. Doordat het toestel zonder zak werkt; draait het stof continu door in de stofcontainer waardoor je een hoge zuigkracht behoudt en een beter schoonmaakresultaat bekomt. Dankzij het ergonomische handvat ligt het toestel erg prettig en de stofcontainer is makkelijk demonteerbaar en schoon te maken.

Wat zegt de consument

De Philips MiniVac FC6144/01 ligt mede dankzij zijn ergonomisch erg prettig in de hand. Daarnaast is het toestel dankzij zijn lichte gewicht ook erg fijn om mee te werken. Het toestel zuigt niet alleen het stof mooi op, het ziet er ook nog eens erg mooi en stijlvol uit. Waar deze kruimelzuiger helaas heel erg tekort komt is de batterij. Ten eerste duurt het heel erg lang om het toestel volledig op te laden en vervolgens gaat het dan ook slechts 10 minuten mee. Je moet hem deze dus eigenlijk constant opladen op het laadstation.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

80/100: Dankzij het 2- fasenfiltersysteem waarbij in de eerste fase het grovere vuil opgenomen wordt en in de tweede fase het fijnere stof, en de zakloze stofcontainer scoort deze kruimelzuiger hoog qua zuigprestatie. Het stoft blijft continu doordraaien in de stofcontainer waardoor je ook een continue zuigkracht behoudt en dus ook het fijnste stof kan opnemen. De luchtwatt voor dit toestel bedraagd 7 watt, terwijl dit gemiddeld gezien 14 watt is.

Gebruiksgemak

69/100: De Philips MiniVac FC6144/01 heeft een ergonomisch gebogen handvat waardoor het toestel erg prettig in de hand ligt. Het toestel weegt daarnaast ook slechts 1.5 kg waardoor je er makkelijk mee kan rond bewegen. Het toestel is dynamisch en Multi-inzetbaar dankzij de handige meegeleverde mondstukken doe je snel en makkelijk op het toestel kan bevestigen om zo moeilijk bereikbare plekjes te bereiken.

Batterij

47/100: Als de Philips MiniVac FC6144/01 ergens tekort komt is het wat betreft de batterij. Het duurt zo’n 16 uur om het toestel volledig op te laden, waarna het slechts 10 minuten werkt. Het mag dan wel een draadloos toestel zijn, maar het moet wel zo goed als continu opladen.

Verdict

Ergonomisch en zuigkracht technisch dit een heel fijn toestel. Het ligt dankzij zijn rubberen, gebogen handvat lekker in de hand en het 2-fasenfiltersysteem staat garant voor superieure stofopnames. De twee meegeleverde opzetstukken garanderen je dat je ook het allerkleinste stofdeeltje op de moeilijkst bereikbare plekken bereikt. Deze mooie voordelen staan in schril contrast met de zwakke batterijduur en de lange oplaadtijd. Het mag dan wel een draadloos toestel zijn, het toestel staat meer op het laadstation dan dat je ermee werkt.

6.5 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
8.0
Batterij
4.7
Gebruiksgemak
6.9
Voordelen
  • Mooi design
  • Ergonomisch handvat
  • Handige opzetborstels (spleetzuigmond, borstelzuigmond)
  • Zakloos
  • 2-fasenfiltersysteem
Nadelen
  • Lange oplaadtijd
  • Korte gebruikstijd
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

twee × 3 =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken