Bosch Move BHN14090

73,29

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs

De Bosch Move BHN14090 is een mooi vormgegeven kruimeldief waar qua design niks op aan te merken is.  De kruimelzuiger doet zijn werk en doet zijn werk goed en daar gaat het natuurlijk allemaal om. Als er wat op aan te merken zou zijn dan is het wel het gebrek aan extra’s alsmede de lange oplaadtijd. Dit zijn echter allemaal kleine dingen die op de lange duur niet zo belangrijk hoeven te zijn als je van te voren weet waarvoor je een kruimeldief aankoopt.

Zuigkracht

De Bosch levert net even wat minder zuigkracht dan we zouden denken. Met een vermogen van 21W levert hij 8 Luchtwatt af wat onder het gemiddelde van 14 luchtwatt ligt. Sommige gebruikers melden dat direct bij het stoppen van het zuigen er soms nog wat kruimels uit de kruimeldief vallen. Even door laten zuigen dus ook als alle vuil en stof opgezogen is. Al met al een degelijke score van 77.

Batterij

De NiMH batterij levert een gebruikstijd op van 12 min wat iets boven het gemiddelde ligt van 10,6min bij de door ons geteste modellen. De oplaadtijd is erg lang met 16uur en dit drukt de score dan weer. Voor incidenteel gebruik zou de score hoger liggen, maar op alle punten komt de score niet hoger uit dan 69.

Extra’s

De extra’s zijn niet om over naar huis te schrijven, want behalve een kieren zuigmond valt er niks te melden. Het enige voordeel van de BHN14090 is dat het reservoir maar liefst 3L capaciteit heeft. dit betelend dus dat je de volle 12min gebruikstijd rustig door kunt zuigen en de laadbak nog steeds niet vol zal zijn.  Vanwege de grote capaciteit toch een mooie score van 73.

Conclusie

Al met al scoort de BHN14090 vrij goed. Dit komt voornamelijk door de fraaie vormgeving, de langere gebruikstijd en het feit dat een Bosch nu eenmaal vrij lang meegaat. De overall score komt uit op 69, omdat de lange laadtijd toch echt zwaar weegt.

Deze Bosch BHN14090 is vooral ideaal als je incidenteel een grote ravage op moet ruimen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het 1x per jaar schoonmaken van de caravan of het incidenteel opruimen van de keukenkastjes en de bijbehorende kruimels. Voor het dagelijks gebruik is deze kruimelzuiger zeer geschikt als het om eenmalige klussen gaat, want vanwege de lange laadtijd kun je hem niet vaker dan 1 keer per dag gebruiken.

6.9 Total Score
Testrapport

Zuigkracht
7.7
Accu
6.2
Gebruiksvriendelijkheid
6.9
Voordelen
  • Lichtgewicht
  • Goede gebruikstijd
  • Mooie vormgeving
Nadelen
  • Lange oplaad tijd
  • Weinig extra's
  • Lawaaiig
Geef je mening  |  Read reviews and comments
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

negentien + 14 =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken