Sencor SVC 190B

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

De Sencor SVC190B is een praktische kruimelzuiger die werkt op een 7.2V motor. Hij is snoerloos en oplaadbaar, licht in gewicht en uitgerust met een ergonomische handgreep. Met een volle batterij kan hij ongeveer 15 minuten werk en het batterij indicatielichtje meldt tijdig wanneer het tijd is om het toestel opnieuw op te laden. Het toestel is geschikt om zowel droog als nat vuil op te zuigen en is hiermee dus een snelle hulp bij kleine huishoudongelukjes. De Sencor SVC190B heeft een uitwasbare filter en werkt zonder zak.

Wat zegt de consument

Een heel basic maar goed product tegen een scherpe prijs, dat is hoe je de SENCOR SVC 190B het best omschrijft. Hij is niet uitgerust met allerhande nieuwe snufjes maar doet wel wat hij moet doen: stof opzuigen. Hij is heel erg licht en zuigt zowel droog als nat vuil op dus eigenlijk doet hij meer dan wat de meeste kruimelzuigers doen, en dit tegen een lagere prijs.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

89/100: De krachtige 45 Watt motor van de SENCOR SVC 190B levert prachtige prestatie voor zowel droog als nat vuil. De bij testen gemeten luchtwatt voor dit toestel bedraagt dan ook 15 luchtwatt terwijl dit gemiddeld gezien maar 14 luchtwatt is. Qua zuigkracht is de SENCOR SVC 190B dus zeker en vast een absolute aanrader.

Gebruiksgemak

45/100: Hoewel het toestel erg licht en compact is zijn er een aantal storende elementen aan de SENCOR SVC 190B. Het is een voordeel dat je zowel droog als nat stof kunt opzuigen, maar dit betekent wel dat je constant van mondstuk moet veranderen. Naast het aparte mondstuk voor nat vuil is er nog een borstelmondstuk en kierenzuiger die je na gebruik ergens moet kunnen opbergen, maar hiervoor is geen plaats in het oplaadstation. Hij maakt ook opmerkelijk meer lawaai dan andere kruimelzuigers, wat door sommigen als storend ervaren kan worden.

Batterij

78/100: De kruimelzuiger is uitgerust met een NiMH-batterij van 7.2V die na 12 uur volledig opladen ongeveer 15 minuten meegaat. Het opladen duurt dus vrij lang, maar 15 minuten werktijd is langer dan de gemiddelde kruimelzuiger.

Specificaties via sencor.com
Volume van het stofreservoir: 0.5 l
Gewicht: 1.5 kg
Maximale zuigkracht: 45 watt

Onze ervaring:
Zuigprestatie: 89/100
Gebruiksgemak: 45/100
Levensduur batterij: 78/100

Scores via verschillende andere platforms:
bol.com: 4/5 uit 57 reviews
kieskeurig.nl: 1/5 uit 1 reviews
blokker.nl: 8/10 uit 4 reviews

Verdict

Prijs-kwaliteit gezien is dit een topproduct. Het is zowel te gebruiken voor nat als droog stof en zuigt heel erg krachtig. De prijs zit rond €30 euro en kwalitatief krijg je hier waar voor je geld. Lange werktijd van de batterij, handig te onderhouden toestel en ergonomisch design. Voor deze prijs krijg je er geen handige opbergtas bij waar je de extra mondstukken in kan opbergen en moet je accepteren dat de SENCOR SVC 190B iets meer lawaai maakt dan andere kruimelzuigers.

7.1 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
8.9
Batterij
7.8
Gebruiksgemak
4.5
Voordelen
  • Sterke zuigkracht
  • Licht
  • Nat en droog
  • Uitwasbare filter
Nadelen
  • Lawaaierig
  • Geen opbergruimte voor opzetstukken
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

zestien + 5 =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken