AEG QX8-1-45SM

€179,00

Best deal at: coolblue.nlCoolblue
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG QX8-1-45SM - €179,00

Op zoek naar een draadloze steelstofzuiger die naast vloeren ook gebruikt kan worden op andere oppervlakken? Dan is de AEG QX8-1-45SM de steelstofzuiger die de oplossing biedt.
De AEG QX8-1-45SM is een draadloze steelstofzuiger die omgevormd kan worden tot een handstofzuiger zodat hij ook inzetbaar is om moeilijk te bereiken hoekjes of diverse oppervlakken schoon te maken. De batterij gaat 45 minuten mee in de normale stand en wordt in 4 uur opgeladen in het meegeleverde oplaadstation. In de turbostand bedraagt de batterijduur ongeveer 20 minuten. Daarnaast is de AEG QX8-1-45SM met zijn 2.48 kg ook vrij licht en dus uiterst flexibel in gebruik.

Wat zegt de consument

De AEG QX8-1-45SM is een prima steelstofzuiger qua gebruik en batterijduur. De batterijduur is lang genoeg voor een stofzuigbeurt en ook de capaciteit van de stofcontainer loopt hiermee synkroon. Enkele nadelen zijn dat de stofcontainer zich onderaan bevindt, waardoor je niet onder lage meubels komt. Qua zuigvermogen werkt hij prima en hij is uiterst geschikt voor het opzuigen van dierenhaar. Op harde vloeren werkt de AEG QX8-1-45SM opmerkelijk beter dan op zachte ondergronden als bijvoorbeeld tapijt, dus dat is zeker iets om rekening mee te houden. De zachte borstelkop geeft een polijstend effect op je vloer en neemt ook het allerfijnste stof op.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

36/100 – Op harde vloeren en ondergronden is de AEG QX8-1-45SM uitermate geschikt, maar op zachte ondergronden laat hij heel wat te wensen over. Hierdoor gaat een stofzuigbeurt langer duren wat al snel gaat vervelen. De luchtwatt van de AEG QX8-1-45SM bedraagt 63 Watt, wat vrij weinig is ten opzichte van het gemiddelde gemeten luchtwatt van 105 Watt.

Gebruiksgemak

86/100 – De AEG QX8-1-45SM is een flexibel apparaat dat soepel met je meebeweegt. Dit komt onder meer door het lichte gewicht en de opbouw van het apparaat. Doordat de stofcontainer onderaan zit, zit het zwaarste deel van het apparaat laag waardoor je bovenaan weinig kracht met zetten. Qua opladen is de AEG QX8-1-45SM ook een absolute droom. Je hoeft het oplaadstation niet aan de muur te bevestigen want de steelstofzuiger blijft mooi rechtop staan, waar je hem ook zet.

Batterij

68/100 – De batterij gaat gemiddeld 45 minuten mee, wat voor de meeste gebruikers lang genoeg is voor een stofzuigbeurt. Als je verschillende oppervlaktes, en ook zachtere oppervlaktes wil schoonmaken in 1 sessie kom je wellicht batterijduur te kort.

Verdict

De AEG QX8-1-45SM heeft een pak belangrijke positieve punten zoals onder meer de flexibiliteit in gebruik en het feit dat hij omvormbaar is tot een handstofzuiger. De meest negatieve aspecten van deze stofzuiger is dat hij opmerkelijk beter werkt op harde ondergronden en dat de stofcontainer onderaan het apparaat een belemmering is om onder meubels te stofzuigen.

6.3 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
3.6
Gebruiksgemak
8.6
Batterij
6.8
Voordelen
 • Erg flexibel in gebruik.
 • Omvormbaar tot handstofzuiger.
 • Eenvoudig in opberging.
 • Oplaadbaar in 4 uur.
 • Compacte stofcontainer.
 • Licht gewicht.
 • 2 gebruiksstanden.
Nadelen
 • Eerder geschikt voor enkel harde ondergronden.
 • In turbostand slechts batterijduur van 20 minuten.
 • Stofcontainer onderaan waardoor je niet onder lage meubels kan.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

3 × 3 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken