AEG CX7-2-30DB

€149,00 €189,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG CX7-2-30DB - Steelstofzuiger - €149,00

De CX7-2-30DB van AEG is een toestel dat komt met een aantal van AEG’s gekende technologieën. Zo is de 180° EasySteer™ waarmee je dus makkelijk kan draaien en beweging zonder het lichaam vel te belasten. De steelstofzuiger wordt ook geleverd met verschillende mondstukken en heeft een uitneembare kruimelzuiger. Verder is het toestel uitgerust met een Lithium TurboPower-batterij die twee keer zo lang meegaat als een nikkelbatterij en lichter en gebruiksvriendelijker is. Werktijd voor een volledig opgeladen batterij bedraagt ongeveer 30 minuten. Vooraan op het toestel zit een DustSpotter™ LED-verlichting zodat je niets mist en efficiënter kan schoonmaken.

Wat zegt de consument

Het is een fijn toestel om mee te werken omdat je er makkelijk mee doorheen de woning beweegt en er zitten een aantal leuke snufjes op. Vooral de 180° EasySteer™-draaibaarheid en LED-verlichting op de zuigmond maken het werk lichter en leuker. Qua zuigkracht is hij niet echt sterk, dus dit is zeker geen vervanging voor een gewone stofzuiger.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

27/100: De AEG CX7-2-30DB heeft twee verschillende standen voor verschillende ondergronden en types vuil en stof. Naar onze mening is de lichtste zuigstand verwaarloosbaar aangezien hij in deze stand amper zuigkracht vertoont. De tweede stand zuigt wel, rekening houdend met het feit dat je de kleinere zuigmond gebruikt, maar nog steeds onvoldoende om zware korrels of vuil op te zuigen. Wij maten in onze testen een luchtwatt van 47, gemiddeld gezien is dit 105 voor steelstofzuigers.

Gebruiksgemak

71/100: De AEG CX7-2-30DB heeft een aantal faciliteiten die gericht zijn om het gebruiksgemak voor de consument te verbeteren. Zo zijn er de LED-verlichting op de zuigmond, verschillende zuigmonden om te gebruiken afhankelijk van ondergrond en type vuil en een snap clean filter die makkelijk uitneembaar en wasbaar is. De batterij van dit toestel zit ook onderaan om de gebruiker een betere bewegingsvrijheid te geven.

Batterij

45/100: De De AEG CX7-2-30DB is uitgerust met een Lithium TurboPower-batterij die twee keer zo lang meegaat als een nikkelbatterij, lichter en gebruiksvriendelijker is. Concreet betekent dit dat je de batterij oplaadt in slechts 3 uur maar qua batterijduur laat het toestel te wensen over. De batterij gaat 30 minuten lang mee in de lichtste zuigstand, in de hoogste stand slechts 20 minuten.

Specificaties via aeg.nl:

  • Volume van het stofreservoir: 0.5 l
  • Gewicht: 2.46 kg
  • Maximale zuigkracht: 150 watt

Onze ervaring:

  • Zuigprestatie: 27/100
  • Gebruiksgemak: 71/100
  • Levensduur batterij: 45/100

Scores via verschillende andere platforms:

  • kieskeurig.nl: 4.8/5 uit 34 reviews
  • blokker.nl: 9.9/10 uit 15 reviews

Verdict

De AEG CX7-2-30DB is op de consumentenmarkt verkrijgbaar tegen een prijs van 150 euro. Afhankelijk van de verwachting van de gebruiker is dit vrij veel. Qua zuigkracht doet dit toestel het niet goed en is het eigenlijk enkel geschikt voor pluizen en stof, niet voor zwaardere kruimels. Hij heeft wel een aantal fijne technologieën om het de gebruiker makkelijk te maken, wat zeker in zijn voordeel speelt. Op vlak van batterij doet hij het ook middelmatig. Hij laat snel op, maar je krijgt er wel slechts 20 minuten gebruikstijd voor in de plaats.

4.8 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
2.7
Batterij
4.5
Gebruiksgemak
7.1
Voordelen
  • 2-in-1 model
  • Snelle oplaadtijd
  • LED-verlichting op zuigmond
  • Turboborstel voor tapijt en dierenharen
  • Kierenzuigmond
  • 180° EasySteer™-draaibaarheid
  • lithium TurboPower-batterij
Nadelen
  • Vrij luid
  • Weinig zuigkracht
  • Batterijduur
  • Geen HEPA filter
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

17 − vijf =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken