TurboTronic Lux400

€49,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Toen ik deze kruimeldief mocht proberen was ik even in de wolken. Alle cijfers en vergelijkingen deden wij met de verwachting dat dit gewoon DE beste kruimeldief op de markt was en ook nog eens tegen een zeer redelijke prijs. Het rare is dat de TurboTronic Lux400 ons niet eens tegenviel in de test, maar hij was gewoon niet zo goed als dat de nummers deden vermoeden. Laten we eens kijken waarom!

Zuigkracht

Met een vermogen van 32,5 en een LuchtWatt van 12 scoort de TurboTronic Lux400 alleszins goed. Deze nummers liggen rond het gemiddelde van de test (14 luchtWatt) en zorgen ervoor dat op dit onderdeel deze kruimelzuiger erg goed scoort. Vooral vergeleken met anderen in deze prijs categorie is een 82 score op zijn plaats.

Batterij

Elke kruimeldief die een gebruiksduur van 20min kan overleggen gaat hoog scoren op onze lijst ook al gaat het laden wat langer duren. In dit geval valt de score zelfs nog hoger uit, want het laden gaat juist supersnel. In 1 uur is het apparaat weer volledig geladen en aangezien ons gemiddelde op 9uur ligt is het geen verassing dat deze Lithium Ion batterij een bijna perfecte 95 score bereikt.

Extra’s

Als iets goed is dan hoeft er vaak maar weinig extra’s geleverd te worden omdat kwaliteit voor zichzelf spreekt. Toch voldoet de TurboTronic Lux400 ook hier weer aan de norm aangezien er genoeg extra (opzet) mondstukken en borstel meegeleverd worden om ook hier weer oerdegelijk op te scoren.  Een 81 score valt de TurboTronic Lux400 dan ook ten deel.

Conclusie

Al met al lijkt de Lux400 af te stevenen op een monsterscore, maar er zijn toch een paar kleine minpuntjes die aandacht verdienen. Waarschijnlijk zelfs even wat meer aandacht van de fabrikant dan van de klant, maar toch. Ons bereiken namelijk klachten dat het ¨flapje¨ aan de binnenkant van de zuigmond wel eens verkeerd is geïnstalleerd. Ook al is dit door iedereen te verhelpen dit hoort niet zo te zijn. Tevens is dit gewoon een van de meest luidruchtige kruimelzuigers uit de complete test. Vanwege dit soort akkefietjes kunnen we het gebruiksgemak niet hoger geven dan een 55 waardoor de TurboTronic Lux400 op een totale score komt van 77. Een erg goede score voor een erg goede kruimeldief.

Zeer geschikt voor feitelijk alle klussen in en rond het huis en werkt vooral goed op de wat grotere projecten vanwege de lange gebruikstijd. Zeer geschikt voor regelmatig gebruik vanwege de korte laad tijd.

7.7 Total Score
Testrapport

7.7Beoordeling
Zuigkracht
8.2
Accu
9.5
Gebruiksvriendelijkheid
5.5
10User's score
Zuigkracht
10
Accu
10
Gebruiksvriendelijkheid
10
Voordelen
 • Goede gebruikstijd
 • Korte oplaadtijd
 • Vaste en vloeistof kruimeldief
Nadelen
 • Heel veel lawaai bij het zuigen
 • Ouderwets design
Geef je mening  |  Read reviews and comments
1 Comment
 1. 5
  Zuigkracht
  100
  Accu
  100
  Gebruiksvriendelijkheid
  100

  Wilde u vragen of u ook losse onderdelen verkoopt
  Bij mij is de kap kapot van de turbo tronie 400

  M.v.g
  Peter van de Klundert
  Steve Bikostraat 3
  5144rw Waalwijk
  06 12168900

  + PROS: Zeer goede zuigkracht Lange levensduur van de accu
  - CONS: Wilde u vragen of u ook losse onderdelen van de kruimeldief verkopen Bij mij is de rubber die vuil tegen houd Dus zou graag een nieuwe kap bestellen indien mogelijk M.v.g. Peter van de Klundert Steve Bikostraat 3 5144RW Waalwijk Telfort 06 12168900 p.klundert@kpnplanet.nl
  Helpful(0) Unhelpful(5)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

1 × 1 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken