AEG CX7-1-30IW

€129,00

Best deal at: coolblue.nlCoolblue
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG CX7-1-30IW - €129,00

De AEG CX7-1-30IW is een snoerloze, compacte 2-in-1 steelstofzuiger – kruimelzuiger en ontworpen om u te helpen lichte schoonmaakklussen te verrichten. Met zijn gewicht van 2.34 kg is hij erg licht en kan je er gemakkelijk mee manoeuvreren doorheen de schoon te maken ruimte. Opladen doe je in ongeveer 4 uur aan de hand van het laadstation. Voor de moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken kan je de steel afnemen en verder werken met de handige ingebouwde kruimelzuiger. Leegmaken doe je door de stofcontainer uit het toestel te klikken en gewoon uit te schudden boven de vuilnisbak. De stofcontainer is ook gewoon wasbaar met lauw water.

Wat zegt de consument

Deze steelstofzuiger/kruimelzuiger is een handig toestel maar zeker geen vervanging voor een gewone stofzuiger, daarvoor heeft hij veel te weinig zuigkracht. Wat wel handig is, is dat je hem zowel als steelstofzuiger en als kruimelzuiger kan gebruiken en hij dus oplossingen biedt voor alle schoonmaakproblemen. Voor een steelstofzuiger maakt hij wel vrij veel lawaai, wat als storend ervaren kan worden. Hij weegt vrij weinig en je kan er soepel mee door de ruimte bewegen doordat hij snoerloos is. Ook qua onderhoud is het een absolute droom.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

36/100: De zuigprestaties van de AEG CX7-1-30IW zijn ondermaats. Hoewel een steelstofzuiger algemeen niet als vervanger aanzien kan worden voor een gewone stofzuiger laat dit model wel echt veel te wensen over qua zuigkracht. In de laagste stand zuig je enkel fijne stofdeeltjes en pluisjes op en zelfs in de hoogste stand moet je meerdere keren over dezelfde plek bewegen om het vuil op te nemen. In onze testen maten we 63 luchtwatt, terwijl dit gemiddeld 105 luchtwatt is voor steelstofzuigers.

Gebruiksgemak

74/100: De AEG CX7-1-30IW is heel licht en heeft een ergonomische vormgeving waardoor je er soepel mee door de woning beweegt. Hij is ook omvormbaar tot kruimelzuiger om de gebruiker specifieke, moeilijk bereikbare plaatsen te helpen schoonmaken. De stofcontainer kan gemakkelijk uitgeklikt en gewassen worden onder de kraan. De steelstofzuiger heeft een parkeerstand om hem tijdens of na gebruik makkelijk opzij te zetten.

Batterij

45/100: De Lithium-Ion van dit toestel laadt vrij snel op: in ongeveer 4 uur ga je van een volledig lege naar een volledig volle batterij. Maar je hebt er wel maar maximum 30 minuten gebruikstijd voor als je hem in de lichtste stand gebruikt, wat vrij weinig is wanneer je meerdere ruimtes in één keer wil schoonmaken.

Specificaties via aeg.nl:

  • Volume van het stofreservoir: 0.5 l
  • Gewicht: 2.34 kg
  • Maximale zuigkracht: 200 watt

Onze ervaring:

  • Zuigprestatie: 36/100
  • Gebruiksgemak: 74/100
  • Levensduur batterij: 45/100

Scores via verschillende andere platforms:

  • coolblue.nl: 9.2/10 uit 38 reviews
  • fonQ.nl: 4.5/5 uit 2 reviews
  • bol.com: 4.5/5 uit 51 reviews

Verdict

De AEG CX7-1-30IW is vrij prijzig voor wat je krijgt. Een mooi en ergonomisch toestel is fijn, maar in de eerste plaats moet een steelstofzuiger doen waarvoor hij gemaakt is: zuigen. En dat doet de AEG CX7-1-30IW jammer genoeg onvoldoende. Ook qua batterij laat hij te wensen over. De Lithium-Ion batterij mag dan wel vrij snel opladen, je krijgt er slechts maximum een half uur gebruikstijd voor in de plaats.

5.2 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
3.6
Batterij
4.5
Gebruiksgemak
7.4
Voordelen
  • 2-in-1
  • Parkeerstand
  • Vrij snel op te laden
Nadelen
  • Vrij luid
  • Geen HEPA filter
  • Weinig zuigkracht
  • Maar 30 minuten gebruikstijd
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

negentien − 10 =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken