Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971

€178,05

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 - Robotstofzuiger - €178,05
Price history
×
Price history for Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 - Robotstofzuiger
Latest updates:
 • € 178,05 - 26 november 2022
 • € 176,33 - 19 november 2022
 • € 107,32 - 12 november 2022
 • € 207,25 - 5 november 2022
Since: 5 november 2022
 • Highest Price: € 207,25 - 5 november 2022
 • Lowest Price: € 107,32 - 12 november 2022
Last Amazon price update was: 28 november 2022 16:06
× Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

De Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 is een robotstofzuiger die zowel over een stofzuigfunctie als dweilfunctie beschikt en dus een 2-in-1 toestel vormt. Om het toestel de dweilfunctie te laten uitvoeren klik je een waterreservoir onder het toestel met een microvezeldoek. Het is eerder een basismodel en dweilt de vloer niet zoals je dat met een echte dweil zou doen maar je hebt wel een fris en schoon resultaat. De bediening van de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 verloopt via een handige app die je in staat stellen de robot van op afstand te bedienen en te laten kiezen uit maar liefst drie schoonmaakprogramma’s: willekeurig schoonmaken doorheen het hele huis, willekeurig schoonmaken in één specifieke ruimte of schoonmaken van de randen. Het toestel werkt volledig automatisch. Laat hem gewoon zijn werk doen en na zijn schoonmaakwerk keert hij zelf terug naar zijn laadstation om de batterij op te laden.

Wat zegt de consument

Voor een prijs rond de 250 euro doe je met de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 een goede aankoop. Je krijgt er immers een robotstofzuiger voor die ook kan dweilen en dit alles programmeerbaar via een app. Zorg ervoor dat alle hindernissen opgeruimd zijn en dat de robot vlot kan bewegen doorheen de ruimte. Met drempels tot 2 centimeter heeft hij weinig moeite maar soms kan hij wel fors rijden. Bevestig bijvoorbeeld het laadstation stevig tegen de muur want anders kan hij dit bij het inrijden zelf omstoten. Voor de dweilfunctie bevestig je een waterreservoir en microvezel onder het toestel in plaats van de stofcontainer. Het is fijn dat je dit toestel zo kan programmeren zodat je kan thuiskomen in een schoon huis.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Coolblue.nl: 8/10 uit 71 reviews
 • Bol.com: 3,7/5 uit 31 reviews
 • consumentenbond.nl: 3,9/5 uit 369 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

77/100: De Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 heeft een erg sterke zuigkracht. De luchtwatt van deze robotstofzuiger bedraagt maar liefst 22 luchtwatt, terwijl andere robotstofzuigers gemiddelde gezien maar 9,7 luchtwatt hebben. Het is ook een 2-in-1 toestel, dit wil zeggen dat het niet alleen het stof wegneemt maar ook over een dweilfunctie beschikt. Hierdoor neemt hij dus niet één maar twee klussen van je over. Het toestel is van op afstand instelbaar en je kan hem ook een tijdschema opleggen zodat je zelf geen hinder ondervindt van het schoonmaken. Wel is de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 een eerder luider toestel. Hij produceert ongeveer 60 decibel geluid terwijl dit voor de gemiddelde robotstofzuiger 60,9 decibel is.

Gebruiksgemak

88/100:  De Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 is een erg fijn toestel om in huis te hebben omdat je er zelf weinig werk aan hebt. Je programmeert het toestel zodat hij schoonmaakt op het moment dat het jou het beste past, bijvoorbeeld wanneer iedereen de deur uit is. Bij een lege batterij keert het toestel zelf naar zijn laadstation, laadt hij zijn batterij op en gaat hij verder aan de slag. Het enige waar je als gebruiker wel rekening mee moet houden en aan moet denken is dat je zelf het stofreservoir moet leegmaken.

Batterij

91/100: De Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 is uitgerust met een krachtige batterij die maar liefst 150 minuten lang kan schoonmaken. Als je weet dat de gemiddelde robotstofzuiger een batterij heeft die het maar 105 minuten lang uithoudt, kan je dus afleiden dat Rowenta een erg goede batterij heeft voorzien voor deze robotstofzuiger. Het is dan ook enigsinds jammer dat het stofreservoir van de robot zo klein is. Een stofreservoir van 0,3 liter is in vergelijking met de gemiddelde grote van 0,5 liter die andere stofcontainers hebben erg klein, en dan zeker als het toestel is uitgerust met zulke sterke batterij. Ook de batterij opladen van de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 duurt opvallend lang. Het duurt maar liefst 360 minuten of 6 uur voordat de batterij opnieuw volledig vol is terwijl dit bij de gemiddelde robotstofzuiger maar 209,7 minuten duurt.

Specificaties via rowenta.com:

 • Vermogen: 100 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,3 liter
 • Gebruikstijd: 150 min
 • Oplaadtijd: 360 min

Verdict

De Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 spreekt dankzij zijn economische prijs een breed publiek aan. Ook de dweilfunctie waarover deze robotstofzuiger van Rowenta beschikt kan een belangrijk element zijn om kopers over de streep te trekken. Maar er zijn zeker ook betere, toestellen verkrijgbaar. Zeker als je kijkt naar de tijd die de Rowenta Smart Force Essential Aqua RR6971 nodig heeft om zijn batterij opnieuw op te laden. Ook het volume van het stofreservoir dat slechts 0,3 liter bedraagt, is een niet erg slimme zet van de producent.

Mede hierom is de RR6971 ook te vinden in onze lijst van beste robotstofzuigers van 2020.

8.3 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.7
Batterij
9.1
Gebruiksgemak
8.0
Voordelen
 • Lange gebruikstijd.
 • Krachtige zuigkracht.
Nadelen
 • Kleine stofcontainer.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

een × 3 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken