Best Geteste
Philips MiniVac FC6148/01

Philips MiniVac FC6148/01

€69,00

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips MiniVac FC6148/01 - €69,00

Bij elke test komen we een Jekyll en Hyde apparaat tegen, en deze keer lijkt het de Philips MiniVac FC6148/01 te zijn. Een erg mooi vormgegeven apparaat, die niet vergeet dat hij een kruimeldief is en niet één of ander design uit de verre toekomst heeft. Hij maakt goed schoon en heeft goede zuigtechnologie, wat stofzuigen een plezier maakt. Hier staat echter een erg luid kabaal tegenover en een iets kortere gebruikstijd. Al met al lijkt het erop dat wat ons betreft de voordelen ver boven de nadelen uitsteken.

Zuigkracht

Met een door ons gemeten vermogen van 22 Watt en een (wederom door ons gemeten)Luchtwatt van 8 Watt scoort het hier wat lager dan gemiddeld in, als je kijkt naar onze test. Uit die test komt het gemiddelde vermogen namelijk uit op 21 Watt, en de gemiddelde Luchtwatt op 14 Watt. Dit is echter wel top, want dan heb je minder last van een stofzuiger die zit vastgezogen aan de grond. Vanwege zijn vormgeving en de manier van het absorberen van het vuil, ligt zijn score voor zuigkracht uiteindelijk toch bovengemiddeld op 93.

Batterij

De Lithium ion Batterij levert een gebruikstijd van 9 min op. Dit is best prima, het ligt namelijk net iets onder het gemiddelde van 10,6 min uit onze test. De oplaadtijd van slechts 8 uur is ruim een uur minder dan het gemiddelde uit onze test, wat op ± 9 uur ligt (550 min). En dat is dus goed nieuws voor als je de kruimeldief snel/veel nodig hebt! Vanwege zijn snelle werking en speciale manier van zuigen is de 9 min ruim voldoende om een behoorlijke oppervlakte schoon te maken.
Een mooie score van 77 voor de Philips MiniVac FC6148/01 als het op de batterij aankomt.

Geluid

Zoals er al eerder is vermeld bovenin deze review, maakt deze kruimeldief toch wel een hoop geluid. Uit onze meting komt namelijk een geluid van 81 dB, en het gemiddelde van onze test is 78 dB. Zoals je dus kunt zien als je die twee cijfers vergelijkt, zit dit product boven het gemiddelde. Hierdoor is het geen slim idee om de MiniVac te gebruiken in de buurt van huisdieren, slapende mensen of kleine kinderen. Dit is dus een minpuntje aan deze kruimeldief!

Extra´s

Behalve een kierenzuigmond zijn er geen extra´s toegevoegd, maar soms moet je kijken naar wat het apparaat levert buiten het gebruikelijke om. De cyclonische werking is een bonus aangezien er geen zakken gebruikt worden om het vuil op te vangen. Tevens is er een systeem waardoor het vuil binnen gehouden wordt. Dit 2 fasen plan is ideaal voor kruimels en kleine vuiltjes. We geven dit met vertrouwen een score van 87.

Conclusie

Zoals al eerder gemeld is dit een kruimeldief met 2 gezichten. Klein van stuk en erg makkelijk in het gebruik met nieuwe technologieën, maar helaas ook met een hoop lawaai bij het zuigen. Dit zorgt wat ons betreft net even voor een iets lagere score, aangezien het lawaai wat de kruimelzuiger maakt een belangrijk deel is van het gebruiksgemak en plezier bij het gebruiken. Een gemiddelde score van 87 is echter alsnog extreem hoog.
We kunnen deze kruimeldief vrijwel voor elk werk aanraden en ook al is hij meer geschikt voor kleinere en snelle klusjes, gaat hij ook het zwaardere werk niet uit de weg. Zeer geschikt voor tapijt en kleine kruimels en vuildeeltjes. Houd alleen wel in gedachte dat hij wat meer geluid maakt dan normaal, als dat je erg stoort is dit dus niet de ideale optie.

8.7 Total Score
Testrapport

Zuigkracht
9.3
Accu
7.7
Gebruiksvriendelijkheid
9.1
Voordelen
  • Klein maar fijn
  • Grote zuigkracht voor zijn omvang
  • Goede cyclonische werking
Nadelen
  • Prijzig
  • Lawaaiig
  • Kortere gebruiksduur
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

vier × 5 =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken