AEG CX7-2-45BM

€179,00 €209,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG CX7-2-45BM - Steelstofzuiger - €179,00
Price history
×
Price history for AEG CX7-2-45BM - Steelstofzuiger
Latest updates:
  • € 179,00 - 9 september 2020
  • € 177,00 - 2 september 2020
Since: 2 september 2020
  • Highest Price: € 179,00 - 9 september 2020
  • Lowest Price: € 177,00 - 2 september 2020

De AEG CX7-2-45BM is een 2-in-1 steelstofzuiger en kruimelzuiger die goede prestatie levert op alle vloertypes. Hij is snoerloos en dankzij het 180 graden draaisysteem beweeg je er soepel mee doorheen het hele huis. Het toestel is uitgerust met een Lithium-Ion batterij die in ongeveer 4 uur volledig oplaadt en vervolgens zo’n 45 minuten meegaat. Opladen doe je aan de hand van het praktische oplaadstation waarin je ook alle verschillende mondstukken in kunt opbergen.

Wat zegt de consument

Wat meteen opvalt en heel erg handig is, is de LED verlichting vooraan/onderaan het toestel. Dit maakt schoonmaken zoveel makkelijker! Je ziet duidelijk waar er nog kruimels of stof liggen waardoor je efficiënter schoonmaakt en de klus sneller geklaard is. Ook qua onderhoud is dit toestel heel erg handig. Je bent niet afhankelijk van een stofzak en je kijkt door de transparante stofcontainer heen zodat je altijd kan zien wanneer je hem leeg moet maken. De stofcontainer klikt makkelijk los, je schud hem leeg boven de vuilnisbak en spoelt hem nadien eenvoudigweg uit.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

36/100: Hoewel de AEG CX7-45-BM werkt met een cyclonische filtratie waarbij stof continu wordt rondgedraaid om een betere zuigkracht te garanderen zuigt dit toestel niet goed. Misschien komt dit door de te grote zuigmond waardoor de breedte ervan zorgt dat je zuigkracht verliest. De luchtwatt die wij gemeten hebben in onze tests is 63 luchtwatt, terwijl dit gemiddeld gezien 105 luchtwatt is.

Gebruiksgemak

86/100: De AEG CX7-45-BM heeft een brede zuigmond en kan 180 graden roteren rond zijn as waardoor hij dus erg gebruiksvriendelijk is. Extra handig is de LED verlichting die onderaan het toestel is ingebouwd om de gebruiker te helpen zien waar nog stof of vuil ligt. De batterij zit onderaan waardoor het gewicht zich ook hier bevindt en je soepeler door de ruimte beweegt. Nieuw is de Roll Clean Technologie waarbij de haren en vezels die vast komen te zitten in de roterende borstel met een beweging verwijderd worden zonder dat je dit handmatig moet doen.

Batterij

68/100: De batterij van de AEG CX7-45-BM doet het goed maar niet super. Het toestel is uitgerust met een Lithium-Ion batterij en die zijn qua laadtijd en duurtijd beter als de NiMH nikkelbatterijen. Opladen doe je aan de hand van het laadstation in ongeveer vier uur en het toestel gaat met een volledig geladen batterij ruim 45 minuten lang mee.

Specificaties via aeg.nl:

  • Volume van het stofreservoir: 0.5 l
  • Gewicht: 2.46 kg
  • Maximale zuigkracht: 200 watt

Onze ervaring:

  • Zuigprestatie: 36/100
  • Gebruiksgemak: 86/100
  • Levensduur batterij: 68/100

Scores via verschillende andere platforms:

  • aeg.nl: 4.5/5 uit 15 reviews
  • bol.com: 4.7/5 uit 29 reviews
  • coolblue.nl: 83./10 uit 3 reviews

Verdict

De AEG CX7-45-BM behaalt vooral goede resultaten op gebied van gebruiksgemak dankzij de 180 graden draaibare zuigmond, verschillende handige opzetstukken en de gepatenteerde Roll Clean Technologie. Ook qua batterij doet hij het goed. Na 4 uur opladen op het laadstation kan je het toestel ongeveer 45 minuten gebruiken, wat een oké werktijd is voor snoerloze steelstofzuigers. Waar het schoentje wringt is bij de zuigkracht. De zuigkracht liet in onze testen te wensen over hoewel hij werkt op basis van cyclonische filtratie.

6.3 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
3.6
Batterij
6.8
Gebruiksgemak
8.6
Voordelen
  • Borstel voor verwijderen van de dieren
  • Kierenzuigmond
  • Veel accessoires
  • 2-in-1 toestel
  • LED-verlichting op zuigmond
  • 180 graden wendbaar
  • Roll Clean Technologie
Nadelen
  • Vrij luid
  • Geen goede zuigkracht
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

18 + tien =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken