AEG LX8-2-WR-P

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: AEG LX8-2-WR-P - Stofzuiger zonder zak - €0,00

AEG is een merk dat gekend is voor product innovatie en een mooi design. Het design van dit model is futuristisch. Als men op Mars zou stofzuigen dan is dit met dit leuk ontworpen model. Het straalt professionalisme uit en het creëert hoge verwachtingen. Kan de AEG deze verwachtingen waarmaken? Laten we samen de resultaten van onze test bekijken.

Design

Zoals hierboven vermeld is het een goed ogend apparaat. De kleuren combinatie is hedendaags en een streling voor het oog. Het stofreservoir is doorzichtig zodat je goed kan zien hoeveel stof is opgezogen. Het is aan te raden om het stofreservoir regelmatig te legen om zuigkrachtverlies tegen te gaan. De cyclopische kamer die zich net onder het handvat bevind is ook doorzichtig en dit is een leuk detail. Het doet je denken aan de doorzichtige achterklep van dure sportwagens. Het idee van het etaleren van het belangrijkste onderdeel van de auto, de motor, wordt hier gekopieerd. De cyclopische kamer is echter het hart van deze stofzuiger.

Turbo Cyclonic Technology

De cyclopische turbo technologie zorgt voor een uitstekende zuigkracht. We waren onder de indruk tijdens onze testen over de zuigprestaties op harde vloeren. Dit model kreeg dan ook een A label voor harde vloeren. Op tapijt was het resultaat iets minder dan op harde vloeren maar het was nog steeds sterk. De AEG LX8-2-WR-P presteert dus zowel op harde vloeren, als op tapijt zeer goed. Onze hoge verwachting werden zeker en vast ingelost. Het principe achter deze technologie is dat het stof en vuil wordt gescheiden van de lucht door middel van centrifugale krachten. Door deze scheiding zal er geen zuigkrachtverlies zijn. Het stof wordt hierdoor tegen de zijkanten van het vuilreservoir gedrukt zodoende dat het legen van de stofbak gemakkelijk is. Het oppervlakte van de stofbak is glad en dit zorgt ervoor dat stof zonder enige weerstand in de vuilnisemmer verdwijnt.

Motion control systeem

AEG heeft een Motion control systeem ontwikkeld en geïntegreerd in dit model. We kennen allemaal het probleem van de stofzuiger die blijkt te worden aangezogen door obstakels. Het is irriterend om steeds je stofzuiger te redden uit een netelige situatie. Wel dit is verleden tijd met het Motion control systeem. De wendbaarheid is uitstekend en de beweging van de stofzuiger wordt gecontroleerd op een manier dat het niet komt vast te zitten achter obstakels. Deze krachtpatser rijdt steeds vlot achter je aan.

Ergonomie

De eigentijdse uitstraling van die product zorgt ervoor dat met een glimlach begint te stofzuigen. Het lange snoer is ook een plus en geeft je een grote actieradius. Hierdoor is het overbodig van stopcontact tot stopcontact te werken. Een nadeel is dat het stofreservoir aan de kleine kant is. Je zal het reservoir dus iets vaker moeten leegmaken. Dit is een gemakkelijke klus omdat AEG een handig systeem heeft toegepast. We raden immers ook aan, om voor elke grote stofzuigbeurt het reservoir te legen, dit om zuigkrachtverlies tegen te gaan en geurtjes te vermijden. De AEG LX8-2-WR-P is een licht gewicht. Dit maakt hem ideaal om op de trap te nemen.
Kortom, de AEG LX8-2-WR-P is een krachtpatser die er leuk uit ziet.

7.2 Total Score
Testrapport

Zuigkracht tapijt
6.8
Zuigkracht harde vloer
7.6
Gebruiksvriendelijkheid
5.6
Onderhoud
8.8
Voordelen
  • Geschikt voor harde vloeren.
Nadelen
  • Minder geschikt voor tapijt.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

een × 2 =

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken