Philips SmartPro FC8715/01

343,55

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Philips SmartPro Compact FC8715/01 - 343,55

De Philips SmartPro FC8715/01 is een robotstofzuiger met een slank ontwerp om zo gemakkelijk onder meubels te kunnen schoonmaken. Hij maakt schoon in twee fases: eerst verzamelen de borstels al het vuil waarna de zuigmond het opzuigt. Qua modi zijn er 4 opties: De Z-type modus laat de robot is een parallel zigzagpatroon schoonmaken. De veerkrachtmodus stuur de robot rechtdoor tot hij botst met een obstakel. Bij de spiraalmodus maakt de robot steeds grotere spiraalbewegingen en de bij de muurmodus blijft de robot tegen de muur rijden om deze ruimte te reinigen. De verschillende modi kunnen ingesteld worden met behulp van een afstandsbediening en de Philips SmartPro FC8715/01 heeft ook de mogelijkheid om de robot 24 uur van tevoren in te plannen.

Wat zegt de consument

Haren, stof en grover vuil worden door de Philips SmartPro FC8715/01 moeiteloos opgenomen. Verplaatsen over drempels is het toestel niet zo vlot in maar onder meubels schoonmaken dan wel des te beter. Hij meet slechts 6 centimeter in de hoogte waardoor hij onder de meeste meubels kan. Qua bediening is het enigszins vervelend dat je hem manueel 24 uur op voorhand moet programmeren, en dat elke keer opnieuw. Hij maakt veel minder lawaai dan een gewone stofzuiger dus hij is zeker geen storend element om in huis te hebben rondrijden.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Coolblue.nl: 8.1/10 uit 12 reviews
 • Bol.com: 4/5 uit 26 reviews
 • BesteProduct.nl: 7.6/10 uit 20 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

76/100 : Met een luchtwatt van 15 kunnen we concluderen dat de Philips SmartPro FC8715/01 een sterkere zuigkracht heeft dan de gemiddelde robotstofzuiger die maar 9,7 luchtwatt zuigt. Deze sterkere zuigprestatie is noodzakelijk omdat de robot niet over een dweilfunctie beschikt om de kleinste stofdeeltjes op te vangen. De sterke motor is gelukkig in staat om het werk goed uit te voeren. Er zit een tijdsfunctie op het toestel, maar wel eentje dat je maximum 24 uur op voorhand kan instellen. Hij is wel vrij stil. Met 58 decibel is hij stiller dan de gemiddelde robotstofzuiger die 60,8 decibel produceert.

Gebruiksgemak

70/100: Het tijdschema dat slechts 24 uur op voorhand ingepland kan worden is niet echt praktisch aangezien je toch iedere keer opnieuw moet inplannen. Daarom krijgt de Philips SmartPro FC8715/01 geen erg goede punten voor gebruiksgemak. Het toestel werkt voor de rest wel volledig zelfstandig: hij maakt de geplande ruimtes schoon en wanneer hij klaar is of de batterij leeg is keert hij zelf automatisch terug naar zijn laadstation. Ook de stofcontainer leegmaken moet je als gebruiker zelf doen.

Batterij

85/100: De batterij van de Philips SmartPro FC8715/01 heeft een gebruiksduur van 120 minuten, ruim een kwartier langer dan de gemiddelde robotstofzuiger. Wel duurt het langer dan gemiddeld om de batterij van de Philips SmartPro FC8715/01 opnieuw volledig op te laden. Hier doet hij 240 minuten over terwijl de batterij van de gemiddelde robotstofzuiger in 209,7 minuten opnieuw opgeladen is. Het volume van de stofcontainer staat niet volledig in verhouding met de batterijduur van het toestel. Het stofreservoir van de Philips SmartPro FC8715/01 heeft een maximumcapaciteit van 0,3 liter, voor de gemiddelde robotstofzuiger is dit 0,5 liter.

Specificaties via Philips.nl:

 • Vermogen: 65 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,3 liter
 • Gebruikstijd: 120 min
 • Oplaadtijd: 240 min

Verdict

De tijdsfunctie die op de Philips SmartPro FC8715/01 is niet echt een erg handige tijdsfunctie. Je moet het toestel 24 uur op voorhand programmeren waardoor je uiteindelijk gemakkelijker het toestel gewoon inschakelt wanneer je zelf thuis bent. Voor mensen die veel thuis zijn is dit daarom een leuke robot, ook omdat hij vrij stil is. Pluspunt is ook dat hij slechts 6 centimeter hoog is en dus onder de meeste meubels kan stofzuigen. Over een dweilfunctie beschikt hij niet maar het toestel beschikt over voldoende zuigkracht om al het stof en haren op te zuigen.

7.7 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.6
Batterij
8.5
Gebruiksgemak
7.0
Voordelen
 • Prijsklasse: Middel
 • Still
Nadelen
 • Slechte tijdsfunctie
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

4 × twee =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken