iRobot Roomba 960

€529,00

Best deal at: coolblue.nlcoolblue.nl
Naar laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: iRobot Roomba 960 - €529,00

Heb jij ook zo’n bloedhekel aan stofzuigen? Dan is de iRobot Roomba 960 misschien uw nieuwe bondgenoot in huishoudwerk. Deze robotstofzuiger van Roomba is net als vele andere modellen van Roomba een voorbeeld van technologie en degelijkheid. Het toestel werkt aan de hand van een wifi-verbinding en kan hierdoor van eender waar bediend worden via een handige app. Je kan hem bijvoorbeeld in werking laten treden van op het werk of hem een vaste weekplanning opleggen. Vergeten op te ruimen en wil je een zone uitsluiten? Teken eenvoudigweg een virtuele muur met behulp van de app en de iRobot Roomba 960 laat deze zone ongemoeid. Ook beschikt de iRobot Roomba 960 over een optische vuilherkenning waardoor hij extra grondig schoonmaakt om vuilere plaatsen.

Wat zegt de consument

Roomba staat bekend voor veelzijdige en goede robotstofzuigers en dat is de iRobot Roomba 960 ook. Na installatie kan je hem meteen aan het werk zetten om schoon te maken terwijl hij de ruimtes ook leert kennen en in kaart brengt voor volgende schoonmaaksessies. Ook de Dirt Control functie om extra vuile zones grondig schoon te maken werkt uitstekend, net als het programma om randen extra te stofzuigen. Via de app hou je alles bij over de Roomba 960: waar heeft hij schoongemaakt en hoe lang precies. Ook kan je via deze app de robot programmeren om schoon te maken wanneer je het huis verlaat of kan je hem een vaste schoonmaakplanning opleggen. Hij kan schoonmaken tot het stofreservoir vol is want bij een lege batterij keert hij terug om op te laden en wanneer deze opnieuw opgeladen gaat hij gewoon verder waar hij gestopt was.

Gebruikerservaring via verschillende andere platforms:

 • Coolblue.nl: 8,8/10 uit 389 reviews
 • Bol.com: 4.5/5 uit 36 reviews
 • consumentenbond.nl: 4,2/5 uit 2957 reviews

Onze ervaring

Wij hebben ons oordeel opgebouwd rond drie criteria: zuigprestatie, gebruiksgemak en batterij.

Zuigprestatie

71/100:  Voor een Roomba heeft de de iRobot Roomba 960 een opvallend lage luchtwatt. Deze bedraagt slechts 12, terwijl het gemiddelde voor robotstofzuigers op 9,7 luchtwatt ligt. Toch is de zuigkracht nog voldoende goed om stof en dierenharen op te zuigen. Het moet ook wel, want de iRobot Roomba 960 beschikt niet over een dweilfunctie en moet dus het stof in één keer kunnen opzuigen. De robotstofzuiger maakt systematisch schoon op een intelligente manier: hij beweegt in rechte lijnen en gaat van kamer tot kamer. Qua geluid doet deze Roomba het net even goed als de gemiddelde robotstofzuiger. In werking produceert hij 61 decibel geluid.

Gebruiksgemak

80/100:  De iRobot Roomba 960 is en blijft een Roomba en die staan nu eenmaal bekend voor hun degelijkheid en gebruiksgemak. De iRobot Roomba 960 is een robot die je ongestoord alleen kan laten werken. Zet hem in werking van op afstand via de app of leg hem een vast tijdschema op zodat je elke dag in een schoon huis kan thuiskomen. Bij een lege batterij zoekt de iRobot Roomba 960 zijn weg naar zijn laadstation om op te laden en nadien zet hij zijn werk verder op exact die plek waar hij is opgehouden. Het enige dat je zelf moet doen is het stofreservoir leegmaken.

Batterij

75/100: Met een volle batterij kan de iRobot Roomba 960 ongeveer 90 minuten of 185 m² schoonmaken. Hoewel dit minder is dan de batterijduur van de gemiddelde robotstofzuiger heeft de iRobot Roomba 960 wel als voordeel dat hij de locatie van de laatst gestofzuigde zone onthoudt en na het opladen verdergaat waar hij gestopt is. Qua oplaadtijd is hij met 180 minuten ook een pak sneller dan de gemiddelde robotstofzuiger die hier bijna 210 minuten voor nodig heeft. Het stofreservoir van de iRobot Roomba 960 is met 0,6 liter ook voldoende groot om meerdere sessies schoon te maken.

Specificaties via www.roomba.nl:

 • Vermogen: 50 watt
 • Volume van het stofreservoir: 0,6 liter
 • Gebruikstijd: 90 min
 • Oplaadtijd: 180 min

Verdict

Een Roomba is een kwaliteitsvol toestel en kwaliteit betaal je. De iRobot Roomba 960 is een eerder dure stofzuiger maar biedt je wel de beste en laatste technologie. Ben je vergeetachtig en hoe je van technologie? Dan is de iRobot Roomba 960 misschien de ideale robot voor jou? Aan de hand van de app zet je de robot van op afstand in werking of leg je een vaste schoonmaakplanning. Zo heb je iets minder om aan te denken en kom je toch telkens thuis in een schoon huis.

7.5 Total Score
Testrapport

Zuigprestatie
7.1
Batterij
7.5
Gebruiksgemak
8.0
Voordelen
 • Intelligente schoonmaakpatroon.
 • Automatisch opladen.
 • Prima zuigkracht.
Nadelen
 • Duur.
Geef je mening
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

11 + 17 =

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken